yardım lütfen

arkadaşlar motorla 120'yle giderken birden elektriği kesti ve motor stop etti, bnde yavaşladım ve durdum. Kontağı kapattım starterı actım ve marşa bastıgımda sadece marş sesi geliyor ve motor çalışmıyor. ben buji diye tahmin ediyorum, sizce sorun ne olabilir. ayrıca marş motorunun sesi normalden daha ince cıkıyor :pr:

kabloyu kontrol ettim hatta bujiyi söktüm yeniden taktım. olmadı, acaba buji b...ku yemiş olabilir mi?

Benzin gidiyormu? Buji de ola bilir bobinde ola bilir

sakın piston segman kaynatmış olmasın??? havalar sıcak aşırı sıkıştırdıysan??? marş çok hızlı çeviriyomu normalmi??

sakın piston segman kaynatmış olmasın??? havalar sıcak aşırı sıkıştırdıysan??? marş çok hızlı çeviriyomu normalmi??

Extrema kardeşim,
bildiğim kadarıyla sen bir tamircisin. Sekman kaynatsa motor hiç dönemez, öyle değil mi?

Soruyu doğru okumadan yazdığım için kendimden utandımm :(

Son düzenleme:
Extrema kardeşim,
bildiğim kadarıyla sen bir tamircisin. Sekman kaynatsa motor hiç dönemez, öyle değil mi?

Sekman kaynatsa sekmanlar pistona yapışır kompresör düşer ama döner :)
Krank kilitlerse sıkışır motor vede gpr la tahmin ediyorum oldu bu olay ki sekman kırmışta olabilir

Son düzenleme:
buji kıvılcım atıyorsa,pompa benzin basıyorsa,buji takılıyken bile kompresör sesi alamıyorsanız ExTReMa kardeşin dediği ve başıma geldiği üzre segmanı yapıştırmışsınız demektir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
elektrik faturasını ödememişsin ondandır,
elektrik kesti diyor,sonra marşa bastım ses ince geliyor diyor elektrik gelmese marşa basamazssın,karmaşık bir durumla karşı karşıyayız,kısa devreden dolayı sigortanın biri yanmış olabilir,bobinden olabilir veya beyinle alakalı olabilir,buji porseleni çatlamış gelen şerarenin gücünü düşürebilir yeterli ateşlemeyi yapamaz,sırasıyla denemek lazım önce buji kontrolü,sonra sigortalar,bobinden akım geliyormu veya beyin ölçümü yapılmalı aklıma gelenler bunlar

evet arkadaslar basımız sagolsun, benim motor MOTOTAS'ın yanlıs buji kullanması sonucu, bujinin kafası yanıyor parçalanıyor ve silindirin arasına kaçıyor, boylece hem silindir hemde pistonun anası aglıyor. bu parçalar değişcek ve bunu (580€) bana mal etmeye çalıştılar ama ben hakkımı savunucam sorun bende degil onlarda. pis yakıttır, yüksek oktandır dediler fakat, benzini sürekli aynı yerden alıyorum ve oranın da depo temizlik belgesinin bir nüshasını aldım. ayrıca ben 95 kullanıyorum hep. motor bozulmadan 2 gün önceki fişide gösterdim. Umarım bunlar yeterli gelecektir :(

Daha sonra çalıstıysa beyinden olabilir arkadaşım :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motoruyla yasal yollara başvurma adayı bir kişi daha...
nedir bu başımıza gelenler yaaa

marş sesi inceldiyse buji kesmiştir.. kablolarda sorun olsa bujiye elektrik gitmez ve ses ince çıkmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar