yardım lütfen

öncelikle herkese slmlar..
bu ilk başlığım hatta sanırım ilk yazım olacak...

bugün bakırköye giderken mondial 151RS ile yolda bi anda motorun ışıklar söndü..saha sonra sağa çekip motoru durdurdum ama çalıştırırken motor elden marş almadı..ayaktan çalıştırdım..ışıklar hala yanmıyodu sadece 4lü ve sağ sol sinyaller çalışıyodu...bide parkları açınca devir bi anda düşüyodu..dörtlüler yana yana gittim bakırköye

2-3 saat sonra dönmek için motora bindim ama ne ayaktan ne elden çalışmadı...şuanda bakırköye incirlide bi otoparkta yatıyo orda bıraktım...eve döndüm(küçükçekmeceye)

yarın olsun bi çaresine bakıcam ama şunu öğrenmek istiyom...
böle bi sorun neden olur?aküden mi kaynaklanıyo...
bakırköyde mondial servisi var mı( en önemlisi de bu)
internetten arattım ama bişey bulamadım bi türlü...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
senin motorun topicinde ki arkadaslara sorsan daha ii bilgi alırsın heralde

Dostum , komşumun da aynı model motoru var.
Bir defasında bütün ışıkları sönmüştü.Ön kısa-uzun , park , arka park , arka stop hiçbiri yanmıyordu.
Daha sonra bana haber verdi. Gerekli malzeme ile ölçüm yaptım.Sistemde enerji vardı.Tabi hemen başka ampul taktık çalıştı.İdare eder bir şekilde servise gitti.Daha sonra da muhabbet etme imkanım olmadı.Soramadım...

Sanırım motorun konjektör veya benzeri bir sistem elemanı ; bir anda voltajı artırıyor!
Birçoğumuz biliriz , mobiletlerde diyot vb sabitleyici eleman olmadığı için yüksek suratlerde dinamo yüksek enerji üretir ve ön farı yakar!
Yine motorun diyot vb elektrik elemanlarında sorun çıkmış olabilir...

Ama motorun ; daha sonradan neden su koyverdiğini anlamadım! Yani önce ayak marşıyla çalıştı , daha sonra o da çalışmadı.:silent:
Acaba kısa devre yapıp , mevcut kabloları da mı yaktı? Buradan sonrası beni de aşıyor!

sen aküye bir baktır eğer ışıklar yanıyor sadece marş basmıyo olsaydı marş kömrü bitmiş olurddu ama sende ışılarda yanmıyor aküyü servise ölçtür bitikse garantiden getirtirsin garantiden gelmeside eğer ellerinde akü yoksa 3 haftayı bulur .......

konjüktörden olma ihtimali yüksek.
geçen hafta konjüktör soketinin kablolarından birisi oksitlenip kopmuş akım geçmediği için görevini yapamayan konjüktör nedeni ile motor rölantide çalıştı fakat gaz yememe ve kısa farları yakınca stop etme gibi sorunlar oluyordu. garajdan çıkarıp neresinde diye bakarken soketi kontrol edince buldum. soketi söküp biraz kablo ile tamir edince düzeldi. konjüktör olma ihtimali yüksek bence

zed

belki bi kısa devre de olabilir elektrik aksamında bu kısa devre beyni felan yakmıştır

Konjektör şarj yapmıyor. Bu nedenle aküden yiyorsun sırayla farları sinyali ve sonuçta ateşlemeyi kaybetmişsin. Dinamonun çıkışında akım varsa arıza konjektörden eğer dinamaodan akım gelmiyosa arıza dinamodan

arkadaşlar yardımlarınız için çok sağolun...
şimdi servisi arıcam bi onalrla konuşucam...
ona göre ne dicekler bakalım...
olmaıd bizim burdan bi tamirci alıcam gitçem bakırköye...

tekrar çok sağolun arkadaşlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
sendede kısa devre var gibi görünüyor

Bakirköy Mondial Servis

Daha öncede rs151 topiğinede yazdım ama ,burayada yazayım.Bakırköyden haznedara giden yol istikametinde incirli köprüsünün altından geçince 50 metre mesafede sağda ,mondial servisi var, eğer incirliye yakın bir otoparkta isen yürüyerek 15 dakika mesafede.:cat:
Geçmiş olsun,kolay gelsin.

servise gittin mi sonuç nedir?

kll

akü başları gevişek olabilir. otomobillerde aynı bu şekilde kendini belli değer. yada alternatör problemi vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar