Yardım lazım

Selam arkadaşlar,bir konuda fikirlerinize ve yardımınıza ihtiyacım var.Motorum (99 yamaha r6)dünden beri sorunlu çalışıyor,rolantideyken bile sesi kesik kesik sanki herhan stop edecekmiş gibi,düşük devirlerde sarsıntı yapıyor vurduruyor,özellikle bir ve ikinci vitesde kalkışlarda ve yavaşladığım zaman resmen tekliyor sonra gazı açınca yüksek devirde topluyor kendini hiçbir sorun çıkartmıyor.Bu durum özellikle motor ısındıkça artıyor.Acaba neden olabilir ustam bugün kapalı o yüzden size sormak istedim.

Ayrıcı bugün bursa ya gittim, inegöle kadar hiç durmadım inegölde durdum bir baktım motorun altına birşey damlıyor yağ değil büyük ihtimalle su çünkü koku ve kayganlık yoktu elledim, bir süre damladı sonra kesti.Acaba bununla bir ilgisi varmıdır.Tecrübeli abilerimin yardımlarını bekliyorm şimdiden teşekkürler

yokmu arkadaşlar bir anlayan

Son düzenleme:
kardeş zor buradan sorunu halletmen ama birkaç şey söyleyebiliriz subap ayarların nasıl karbüratör ayarların nasıl vuruntu varmı motorun kesik kesik çalışıyorsa vuruntu yoksa rolanti ayarı nasıl yani biçok sebebi olabilir açıkçası kardeş sıralarsak subap ,karbüratör, buji, benzin, hava filtresi ,akü ,1.2 vites diyorsun debriyaj veya bu viteslerde sorun varmı ? su olayı bak radyatördenmi borulardanmı yoksa başka birşeydenmi egzozdan geliyorsa buhar suyuda olabilir yani kısaca kardeş bulmak zor ancak tahmin yapılabilir benimde başıma gelince yazıyorum ama zayıf ihtimal bulmak neyse geçmiş olsun

Son düzenleme:
Ya tabikide haklısın.Sonuçta açılıp bakılacak fakat ben bir fikir edinmek adına sordum.Şimdi sorularına gelince,vuruntu var ama aşırı değil gazı kapatınca motor kesik kesik her an duracakmış gibi çalışıyor gazı açtıkça durum düzeliyor.benzin değil çünkü 2 depo benzin bitirdim özellikle değişik yerlerden aldım bu sefer.Akü yeni takıldı onda sorun olamaz.Bujiler ngk iridyum yeni takıldı sayılır.Debriyaj değil çünkü rolantide bile sesi kesik kesik düzensiz çıkıyor 1.ve 2. vites demekdeki amacım genelde bu viteslerde kalkış yapıyor olmam.ama 3. vites de devir düşürdüğüm zaman da aynı sorun oluyor.

Su sanırım grenajın altında eksoz birleşme yerinden geliyordu,buhar suyu mantıklı geldi çünkü hava çok sıcaktı, bir ara oturduğum koltuk bile cayır cayır yanıyordu.Peki bu buhar suyu zararlımıdır yoksa doğalmıdır?

Tekrar teşekkürler ilgine

GKN

radyatöründe kaçak yoksa yada yanlışıkla tahliye deposunu doldurmadıysan bide radyatör kapağını kontrol et, çıkar altındaki lastiğe bak eğerki deforme olmuşsa içindeki su ısındığı zaman basınçtna kaçırıyor olabilir..
tekleme sorununa gelince, tps yada senkron ayarı kaçıklığından olabilir, öle çat die gidicek bişey deil..
bu arada buji kablolarını kontrol et derim, herhangi bi gevşeme olduysa yada bujilerden birisi atelleme yapmıyorsa piston lardan biri çalışmıyor demektir, bu da vuruntuya performans düşüklüğüne, çiğ yada yüksek devirde egzoztan ateş atmaya sebep olabilir..

teşekkür ederim dikkate alacağım hepsini,birde bujilerin başındaki bobinlerin birinden şüpheleniyorum,belki de o yüzdendir yarın ikna edebilirsem usta bir baksın bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar