Yardım! Jant şeridi Çekemiyorum

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi çekemiyorum sebebi ise

şeridi janta deydirdiğim anda deydirdiğim yerin boyası kalkıyor ?

ne yapmam lazım herkes farklı birşey soylüyor

Cila at tiner vur üstünden 1 kat daha sprey boya geç gibi herkes farklı birşey söylüyor

cila atıcakdım ama sprey boyada tutmaz dediler yardım lütfen kolay bir yolu varmı yoksa tekrar mı boyaya vereyim janti

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Jant kumlanıp tekrar boyanması gerek bence.

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ne gerek var bende çektirecektim cub motoruma 10tl dediler gittim 10 tlye benzin aldım daha mutluyum :)

Baştan amacın şerit çekmekti boya söküldü falan filan,şimdi illa ki boyatmam lazım öyle görünüyor diyorsan,altın sarısı falan düşünmez misin motorunda siyah galiba fırında boya ile hem yakışır hem de sağlam olur

Baştan amacın şerit çekmekti boya söküldü falan filan,şimdi illa ki boyatmam lazım öyle görünüyor diyorsan,altın sarısı falan düşünmez misin motorunda siyah galiba fırında boya ile hem yakışır hem de sağlam olur

evet illaki sprey boyada gidici boyatırsam altın sarısına boyatırımda şuanda nakit sıkışıklığım var. şeridi deydirdiğim yer nokta kadar belli olmuyor. idarelik bi verniği falan yokmu bunun arkadaşlarım sprey cilası var al sık diyolar bazilarida boyayı çatlatır diyo cok kararsızım napsam :D ya böyle birakcam yada cila aticam yardımları bekliyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
tahminen kaça patlar :)

Kaportacılar çok insaflı :) Sigorta şirketlerine yaptıkları işlere fahiş ücretler aldıkları için bu tarz "küçük" işlerde acımıyorlar. 250'den aşağıya yapacaklarını zannetmem.. Kendin yapmak istersen de, 500 cc. astar, 500 cc boya ve 1 lt vernik - tiner desek, 50 tl civarı bişi tutar.

İlk önce janti güzelce temizleyip vernik atmayı deneyin derim. Zaten o jant çok dayanmaz paslanir. Hiç değilse denemiş olursun. Bu arada verniği oto boyacısından al ve bu konuyu ona da sor.

Kaportacılar çok insaflı :) Sigorta şirketlerine yaptıkları işlere fahiş ücretler aldıkları için bu tarz "küçük" işlerde acımıyorlar. 250'den aşağıya yapacaklarını zannetmem.. Kendin yapmak istersen de, 500 cc. astar, 500 cc boya ve 1 lt vernik - tiner desek, 50 tl civarı bişi tutar.

oho açıkçası lastik sök tak falan onlada uğraşamam ben eğer bu sprey boyanın bi cilası falan yoksa boyle kalsın

yokmu daha önce jantini spreyle boyayan ya ? :D yoksa tek girişimci benm motorun eski sahibimi

Forumdan Uzaklaştırıldı
O zaman vernik atmayı dene hocam. Başka bi çözüm var mı bilmiyorum.

Aynen. Maksat geçici çözüm ise Vernik atıp geçmek. Boyacılarda satılan spray verniklerden olur. Lakin alırken kutunun üzerini iyi okumak gerek; Akrilik vernik ya da Akrilik Bazlı Vernik yazmalı. Akrilik vernik önceki boyayı çözmez. (sonradan atılmış sentetik bazlı bir boya değil ise) Yani jantların üzerindeki boya orjinal boyası ise korkmaya gerek yok direk Akrilik bazlı vernik atılabilir. Çok parlak kısımlara 800 no zımpara yapılırsa tutunma mümkemmel olur. Ancak vernik boyaya mükemmel tutunacak, alttaki, boyanın tutunma gücü ne kadar fazla ise tutunma aynı kalacaktır. Raykon-Raymax markasını öneririm.

Aynen. Maksat geçici çözüm ise Vernik atıp geçmek. Boyacılarda satılan spray verniklerden olur. Lakin alırken kutunun üzerini iyi okumak gerek; Akrilik vernik ya da Akrilik Bazlı Vernik yazmalı. Akrilik vernik önceki boyayı çözmez. (sonradan atılmış sentetik bazlı bir boya değil ise) Yani jantların üzerindeki boya orjinal boyası ise korkmaya gerek yok direk Akrilik bazlı vernik atılabilir. Çok parlak kısımlara 800 no zımpara yapılırsa tutunma mümkemmel olur. Ancak vernik boyaya mükemmel tutunacak, alttaki, boyanın tutunma gücü ne kadar fazla ise tutunma aynı kalacaktır. Raykon-Raymax markasını öneririm.

teşekkür ederim boya orjinal olsa zaten skıntı yok , siyah sprey boya ile boyanmış deneyeceğim genede

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar