eğer mitci amcamız, bir görev içinde ise, misal 10 yıllık bir görev olsun yarında yurt dişina gidicekdir, amiri, ona dava açılmasına izin vermez, soruşturulmasına izin vermez, o amcam emniyette müşade altında tutulmaz, ifadesi bile alınmayabilir, zaman harcayacağı durumlara girmesine izin verilmesi, bu yasayla bağlandı, o yüzden kısaca belirtiyorum amiri izin vermez ise, yapılabilecek birşey yok. ben böyle biliyorum belki sizind ediğinizde öyledir, yani burada doğru yolu bulmak gibi bir savunmada yapmıyoruz, sizinki doğrudur bizimki doğrudur, sonuca bakalım.
tırlardan örnek vermişsiniz, ne oldu peki? o tırları durduranında başındaki amirinde alayını şutladılar, istediğin kadar kolluk kuvveti ol, kamudan biri ol, amir izin vermez ise o iş orada biter. üstelik vatan hayini ilanda edilirsiniz her ne kadar kamudanda olsanız, yargılanırsınız, devletin amajını zedeleyemezsiniz, mit bu nedenle daha el üstünde tutulur, (kamu görevlisi) siz ne olup bittiğini öğrenmeye yetkili değilsiniz, size deneni yapıcaksınız, iş güzarlık yaparsanız harcanacak memur olursunuz, bu yüzden mit personelini gayet etkilidir kamu personeli üzerinde, adamı bir çizerler geliceğin göçer, polis kalkıpda yerdeki yaralıyımı düşünür kendi geliceğinimi, ki görevi gereği o adama dokunmaması gerekiyorsa polis her türlü yerdeki yaralı aleyhinede doldurur..
bir nokta daha atayim bari

))