Yaralanmalı Kaza Sonrası Süreç

Motosikleti
450SR
Arkadaşlar herkese merhaba, kardeşim 2 gün önce bir trafik kazası geçirdi motosiklet ile. Kendisi yemeksepeti kuryesiydi. Kazaya sebep olan karşı araç %100 kusurlu bulunacak çok yüksek ihtimal. Karakolda karşı araç sürücüsünden şikayetçi olduk fakat bundan sonra izleyeceğim yol hakkında bir fikrimiz yok. Daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar varsa dinlemek isterim.

Ayrıntılar:
-Motosiklet yediemine çekildi otopark + çekici + kurtarma parası olmak üzere toplamda 5000 küsür para istedi otoparkçı. Bu kurtarma parası ne oluyor? Otopark parasını ödediğimizde karşı taraftan bunu alabiliyor muyuz?
-Kardeşimin vücudunda bir çok yara mevcut. Burnu çatlak, dişi kırık, ayağında ezik var vs. Adli tıp raporu da aldık hastaneden.
-Motosiklet onarılacak durumda değil hurdaya çıkacak gibi duruyor bunu servise götürmeden yedieminde kontrol ettirebilir miyiz exper tarafından?

Karşı aracın(minibüs) şoförü dönülmez işareti olan yerden dönerek bu şekilde kardeşimin canına mal olabilecek bir kazaya sebep oldu. Paradan tamamen bağımsız olarak karşı tarafa ödetebileceğim en büyük tazminatı ödetmek istiyorum. Hiçbir yerden net bilgi alamıyorum anlatıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa her kelimeniz işimi kolaylaştırır.

Motosikleti
Yakında crf 250 rally
Arkadaşlar herkese merhaba, kardeşim 2 gün önce bir trafik kazası geçirdi motosiklet ile. Kendisi yemeksepeti kuryesiydi. Kazaya sebep olan karşı araç %100 kusurlu bulunacak çok yüksek ihtimal. Karakolda karşı araç sürücüsünden şikayetçi olduk fakat bundan sonra izleyeceğim yol hakkında bir fikrimiz yok. Daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar varsa dinlemek isterim.

Ayrıntılar:
-Motosiklet yediemine çekildi otopark + çekici + kurtarma parası olmak üzere toplamda 5000 küsür para istedi otoparkçı. Bu kurtarma parası ne oluyor? Otopark parasını ödediğimizde karşı taraftan bunu alabiliyor muyuz?
-Kardeşimin vücudunda bir çok yara mevcut. Burnu çatlak, dişi kırık, ayağında ezik var vs. Adli tıp raporu da aldık hastaneden.
-Motosiklet onarılacak durumda değil hurdaya çıkacak gibi duruyor bunu servise götürmeden yedieminde kontrol ettirebilir miyiz exper tarafından?

Karşı aracın(minibüs) şoförü dönülmez işareti olan yerden dönerek bu şekilde kardeşimin canına mal olabilecek bir kazaya sebep oldu. Paradan tamamen bağımsız olarak karşı tarafa ödetebileceğim en büyük tazminatı ödetmek istiyorum. Hiçbir yerden net bilgi alamıyorum anlatıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa her kelimeniz işimi kolaylaştırır.
Öncelikle geçmiş olsun ama bu tarz olaylar yaşıyan burada çok kişi olduğunu sanmıyorum Avukatına danışman daha iyi olur diye düşünüyorum internetten yanlış bilgi alabilirsin

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Ayrıntılar:

otoparka harcadığınız parayı ödeyin faturasını alın fatura kesmek istemeyebilir söke söke alın ya da avukatınıza aratın karşı taraftan alabilirsiniz motosiklet için sigortanızla konuşun büyük ihtimal fotoğraflamaya gelecekler dediğiniz gibiyse hurdaya çıkarıp parasını ödeyecekler bilgi almak istiyorsanız bi avukat tutmanız gerek

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Çok geçmiş olsun 🙏

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kesin bir avukata danışın.
Hatta ne olur ne olmaz her zaman danışabileceğiniz bir avukatınız olsun.

Çok geçmiş olsun. Kardeşinize acil şifalar dilerim. Yukarıda da yazıldığı gibi direk bir avukat ile anlaşıp dava sürecine başlamanız olacak. Maddi ve manevi tazminat istersiniz. Davalar zaman alsa da elinde sonunda sonuçlanıyorlar.

Motosikleti
Dominar D250
Öncelikle geçmiş olsun, kusur karşı tarafa çıkarsa onun sigortasından işlem yaptıracaksınız. Motor yedieminde kalabilir eksper orada inceler ama beklediği hergün ücret yazar. Perte çıkacak motoru sigorta şirketi ihale eder ama otopark ücretinden dolayı alıcılar çok para bağlamak istemeyebilir, sizin otoparkı aradan çıkarmanız faydanıza olabilir, ödeyeceğiniz parayı kesinlikle faturasız ödemeyin, bir şey ispat edemezsiniz. Bu ücreti karşı taraftan alıp alamayacağınızı avukata danışmak iyi olur. Ama avukat konusuna da dikkat edin, piyasa bu işi sektör haline getirmiş “avukat” kaynıyor, zaten ilerde bir şekilde size kendileri bile ulaşabilir şöyle bir kazanız olmuş biz yardımcı olalım vs diye. Güvenilir bir avukatla çalışın, ne işlemler yapıyor ne davası açıyor takip edin, sizden vekalet alıp haberiniz olmayan davalarla dilekçelerle sigorta şirketinden paralar alınıyor.

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Özellikle bu kaza işlerini kovalayan avukatlar, avukatlık büroları var onlara başvurun onlar gerisi halleder.

Şimdilik siz bir şey yapmayın.

Bu avukatları taksilerin genellikle gittiği kaportacılar bilir, bulamazsanız onlar yardımcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar