Yaptığım Kaza Sonrası Motosikletimde Oluşan Değer Kaybı

Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde motosikletimde şehir içinde seyir halinde iken arkadan gelen başka bir apaçi arkadaşımızın bana bir anda çarpmasıyla kaza yaptım. Ben düşüp sürüklenmeme rağmen ekipmanım sayesinde ucuz atlattım. Ancak motorum için aynısı pek söylenemez oldukça büyük masraf var çünkü kendisi epey sürüklenip kaldırıma çarptı. Haliyle grenajlar bagaletler farlar kısacası dış kaporta deyince aklınıza gelebilecek her parça hasar gördü. Bana çarpan fırlama arkadaş suçunu kabul etmedi ve beni hatalı gördü. Polis ekiplerinin olay yeri incelemeleri ve verdiğimiz ifadeler sonucunda kaza tespitinde benim suçsuz olduğum karşı tarafın ise takip mesafesine uymadığı ön görülmüştür.

Buraya kadar herşey tamam. Ancak benim motosikletimde ortalama 10 bin tl maddi zarar mevcut durumda. Bunu karşı tarafa ilettiğimde ise kendi motorundada hasar olduğunu ve iki motorun tamir masraflarının bütçesini aşacağını ödeyemecek durumda olduğunu belirtti. Sigortadan yaptırmak istediğini söyledi. Ancak bu durumda canımı sıkan husus motorumda güzel bir miktarda hasar kaydı olacak olması. Ben motosikletimi maddi nedenlerden dolayı satmak istiyordum bir kaç ay içerisinde. Ancak şimdi satmak istediğim zaman istediğim fiyatın çok altında gidecek belkide satılmayacak. Bu durum sonucunda aracımın kaza sonrası değer kaybı olarak bir maddi talepte bulunma şansım var mıdır ? Var ise nasıldır hangi aşamalar içerisinde yol izlemeliyim ?

Motosikleti
D400
Bildiğim kadarıyla sigortadan yapılsa bile değer kaybı talep edebiliyorsunuz.

Ancak hak verirsiniz ki sigorta bu iş için var. Sigortası olan adam kazada parayı kendı niye versin?

Ne yazık ki kazalarda her zaman bir olumsuz durum oluşacaktır, cok gecmıs olsun.

Motosikleti
CF MOTO 650MT
merhabalar, kaza sonrasında ne yaparsanız yapın malesef, kaza öncesi gibi olmuyor hiç bir şey, aracınızda tramer kaydı çıkıyor, değişen bazı parçalar yan sanayi ile değişebiliyor, değer kaybı konusunda da uğraşırsanız bir mablağ alırsınız ancak, ileriki satışta motorun değerinin altında gittiği miktarı karşılayacak bir meblağ olmayacaktır.

kaza yaptığınız anda malesef maddi manevi kayıp kaçınılmaz.

Dostum ben sana anlatayım, sen bu yoldan git. Diğerleri yol değil olmadık eziyetler maddi mağduriyetler yaşarsın.

1) Çok geçmiş olsun. Ne kazalar var. Bırak motoru satmayı, insanlar kırmızı ışıkta beklerken karşıdan uçarak gelen birinin altında kalarak ölüyor. Malesef kaza yapıldı ve buna şimdi yapacak birşey yok. Biz şimdi ne yapalım ona bakacağız.

2) Güzel yapmışsın senin kusursuz olduğunu gösteren polis tutanağı var. Ve bu hasarını resmi yollardan yaptırmalısın. Elinde senin haklı olduğunu gösteren tutanak varken devlet ve sigorta garantili iş yapacağına sana vuran apaçi arkadaştan motor onarımı beklemek büyük akılsızlık. Aman diyeyim aman. Sakın bu yola girme. Yaptırmaz, ödemez, gelmez, gitmez, kaçar, döver. Sakın!!!!

3) İpler senin elinde. Türkiye'de istediğin ustaya götür, yetkili - yetkisiz, sigorta anlaşmalı şekilde istediğin serviste motorunu yaptır.

4) Karşı tarafın ehliyet-ruhsat-sigorta ve olay yeri fotoğraflarını temin et. Kaybetme. Eksper raporu ve servisin işi tamamlama kağıdıyla karşı tarafın sigorta şirketine, internet siteleri üzerinden değer kaybı olarak başvuruyorsun. 10 güne paranı alıyorsun.

Geçmiş olsun. Süreç budur. Adam üstüne para verse yine de başka şey deneme.

Motor eğer genel olarak düzgün ise ve kazada da anlamlı bir hasar oluşmadıysa pek problem olmayacaktır.
Ben XJ6'mla benzer bir durum yaşadım, tamamen karşı tarafın dinglfingliğinden bir kaza yaptık, 2020 Temmuz fiyatları ile 6000TL hasar kaydı oluştu. Ben motorumu yine kazasız olsa satacağımdan en fazla 1000TL aşağıya sattım. Motor pırıl pırıl, nasıl kullandığım ilandaki yazılarımdan da telefondaki konuşmalarımdan da belli, o saatten sonra çok fark etmiyor.

Ha, karşı tarafın sigortasından değer kaybı talebinde bulundum. Efendim plastik parçaymış oymuş buymuş değer kaybı olmamıştır diyebilip reddedebilirlermişmiş, böyle bir yanıt döndüler. Ulan sanki motosiklette plastik olmayan bişey var. Karenaj değişti, gidon değişti, arka fren pedalı değişti, nolacaktı benim kafam gözüm mü patlamalıydı?

Motor eğer genel olarak düzgün ise ve kazada da anlamlı bir hasar oluşmadıysa pek problem olmayacaktır.
Ben XJ6'mla benzer bir durum yaşadım, tamamen karşı tarafın dinglfingliğinden bir kaza yaptık, 2020 Temmuz fiyatları ile 6000TL hasar kaydı oluştu. Ben motorumu yine kazasız olsa satacağımdan en fazla 1000TL aşağıya sattım. Motor pırıl pırıl, nasıl kullandığım ilandaki yazılarımdan da telefondaki konuşmalarımdan da belli, o saatten sonra çok fark etmiyor.

Ha, karşı tarafın sigortasından değer kaybı talebinde bulundum. Efendim plastik parçaymış oymuş buymuş değer kaybı olmamıştır diyebilip reddedebilirlermişmiş, böyle bir yanıt döndüler. Ulan sanki motosiklette plastik olmayan bişey var. Karenaj değişti, gidon değişti, arka fren pedalı değişti, nolacaktı benim kafam gözüm mü patlamalıydı?

Tamam hacı onlar ne derse desin, sen başvursaydın keşke değer jaybına. Bunun bir süresi var. Doldurmadıysan, şimdi bile başvurabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar