Yapay zekalı motosiklet kaskı üretildi

yapayzekalimotosikletkaski.jpg

iC-R kaskı, iki arka kamerası sayesinde 240 derecelik görüş alanı sunuyor.

Yapay zeka artık her yerde. Yapay zeka artık motosiklet kasklarına da girdi. Motorcuların kör nokta kontrolü için omuz üstü bakış kontrol günleri geride kalıyor. Intelligent Cranium Helmets, firması gelişmiş görünürlük, çarpışma algılama ve kusursuz bağlantıyı bu yüksek teknoloji kaskta birleştirerek sürücülere en yüksek koruma seviyesini sağlamayı vaat ediyor.

iC-R adı verilen kask CES 2025’te tanıtıldı ve motosiklet dünyasında epey ilgi çekmeyi başardı.

Firma CEO’su “Bir gün işe giderken, bir motosiklet grubunun benimle aynı yönde gittiğini fark ettim. Motosikletlilerin şerit değiştirmeleri gerektiğinde başlarını sürekli çevirdiklerini gördüm ve kendi kendime dedim ki – bu sürücülerin daha güvenli bir şekilde sürmesi için bir yol olmalı.”

AI kask arkaya monte edilmiş iki kameradan gelen görüntüleri bir araya getirerek 240 derecelik kamera görüş alanı oluşturuyor. Bu görüntü, sürücünün göz hizasının hemen üzerindeki ekranında (HUD) görülüyor.

Böylelikle sürücünün tam 360 derecelik çevresinde görsel farkındalığı sağlanıyor. Ayrıca kaskın önünde 152 derecelik açılı 1080p/60fps aksiyon kamerası da bulunuyor.

Kask günümüzdeki otomobillerin çoğunda olan yakınlık uyarı sistemiyle birlikte geliyor, sistem şeridinizden sapmaya başladığınızda sizi uyarıyor. Bir çarpışma olması durumunda, kaskın çarpışma algılama sistemi sürücü 15 saniyeden fazla hareketsiz kalırsa hemen acil servisi arayabiliyor.

Kask içindeki ekranda hız, navigasyon ve gelen mesajlar gibi bilgiler yer alıyor. Kask ayrıca tüm interkom özeliklerini de barındırıyor. Sesli komutlar ile kask kamerasını aktif hale getirebiliyor.

Dahili pili sahip yapay zekalı bu kask 5 ila 7 saatlik bir çalışma süresi sunuyor, ağırlığı ise 1,7 kg. Firma iC-R DOT sertifikası aldı, Snell ve ECE testleri devam edildiği belirtildi.

Kaskın içerisinde yer alan ekranın sürücü dikkatini dağıtıp dağıtmayacağı ise motosiklet sürücüleri arasında tartışma konusu oldu.

ai-mototorcycle-helmet2-1024x690.jpg
ai-mototorcycle-helmet1-1024x690.jpg
ai-mototorcycle-helmet-1024x690.jpg

Haberin devamı için tıklayın.

Yolda fırlatıp atmayalım çok geveze diye ?.. Millet olarak çok karışılmasını sevmeyiz de. :)

pea

Yapay zeka dedikleri aslında makine öğrenimiyle eğitilmiş şekil algılamadan ibaret.

1080p/60fps kamera da en üst modelde var, o da 1850$.
En düşük model olan iC-Re (Economy edition) de 650$ imiş. Bunda kamera yok.
Arka kameralı model iC-R 1165$, 1080p/30fps ön kameralı olan iC-Rs 1675$.

Kamera + interkom + iyi kask fiyatına yakın bir fiyatlandırma yapmışlar ama hepsini aynı anda iyi bir şekilde yapmış olmaları çok zor.

Fikir fena değil ama fiyatlar uçuk. YAPAY ZEKAAAA diye allayıp pullayacaklarına kör nokta uyarı sistemi koyup geçselermiş keşke.

Yapay zeka gibi gelmedi de bence riskli birşey.

Tek işe yarar şeyi arkayı göstermesi köşede, onda da arkandan aniden şerit değiştiren birisini sana çarpacakmış gibi hissedip panik yapmana sebep olma ihtimali var.

Yapay zeka çok tehlikeli..

Instagram'ı açamaz oldum, karşıma sürekli 60 yaşında olup da 30 görünen Ai destekli kadın resimleri geliyor. Anlamıyorum neden diye, Milf sevmem, granny ile işim olmaz, nedir bu algoritma saçmalığı?

Instagram'ı açamaz oldum, karşıma sürekli 60 yaşında olup da 30 görünen Ai destekli kadın resimleri geliyor. Anlamıyorum neden diye, Milf sevmem, granny ile işim olmaz, nedir bu algoritma saçmalığı?
Naapacaz ? sana teen mi bulacaz :)
Google hesabından aratmışsın konuyla alakalı bişeyler...
Bunların hepsi ortak şirket..
Dökmeyelim buraya bize gelenleri...

Naapacaz ? sana teen mi bulacaz :)
Google hesabından aratmışsın konuyla alakalı bişeyler...
Bunların hepsi ortak şirket..
Dökmeyelim buraya bize gelenleri...

Yok yahu valla değil. Ne zaman birine Instagram'da bir şey gösterecek olsam rezil kepaze oluyorum. Toplu taşımada ınstagram'a giremiyorum teyzelerden amcalardan dayak yemeyeyim, beddua almayayım diye.

Cümlelerin sırasını değiştir.

Milf sevmem, granny ile işim olmaz > karşıma sürekli 60 yaşında olup da 30 görünen Ai destekli kadın resimleri geliyor

abi geliyorsa bi sebebi vardır :D

bana da sürekli **** ablaların röportajları geliyor ama hiç sevmem yani bende 🤪 :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar