Yanmış debriyaj hakkında hasbihal

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

41000km orjinal debriyaj performansından sonra, şu tarz bi arazide debriyajımı bu hale getirdim.

Ölçümlerimi vs yaparak yay ve sac ihtiyacı olmadığına kanaat getirip balatalarımı ebc ile değiştirdim fakat aklıma takılan bi nokta var.
Motosikletin yağını 800km önce eni yarı sentetik yağ ile değiştirmiştim. Balataları değiştikten sonra yağı değiştirmeye lüzum var mı?

Debriyajın yanmasının yağ ile alakalı olmadığına eminim, herkes el yordamıyla yardımlaşarak çıkardı motosikletini ben epey zorladım ve o şekilde yandı.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Merhaba ben olsam saclarıda değiştirirdim sebebi, yanan balata ile birlikte sacın yüzeyide yanar yeni balataları tutmayabilir, tercih sizin.

Yağıda inceleyin temiz ise içinize sinerse tekrar kullanabilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Merhaba ben olsam saclarıda değiştirirdim sebebi, yanan balata ile birlikte sacın yüzeyide yanar yeni balataları tutmayabilir, tercih sizin.

Yağıda inceleyin temiz ise içinize sinerse tekrar kullanabilirsiniz.

merhabalar hocam teşekkür ederim yorumunuz için. Söylediğiniz gibi sacın yüzeyi de bi miktar yanıktı, gaz yağına yatırıp biraz yumuşak fırçayla fırçaladıktan sonra tektar taktım.

Bi kaç km tur attım pek sıkıntı gözükmüyor şimdilik.
Motosikletimin debriyajı yağı boşaltmaya gerek duymadan değiştiği için değiştirip kapattım.
Camdan gördüğüm kadarıyla yanmadan önceki rengiyle aynı yağın rengi.

motor yağınının değiştirilmesi tavsiye edilir ama 800 km için gerek yok

Şimdi şöyle düşün yemek yedin , iyice karnın doydu .Sonra bir manzara koku vs bir şeyler oldu yemek yedikden on beş dakki ka , yarım saat sonra kustun ,
Teorik olarak kustugunu tekrar yiye bilirsin hemde senin miden çıkmış az önce yemiştin zaten henüz sidirimini de yapmamıştın... ama yermisin..

Yerim diyor isen eski yagı koy , yemem diyor isen yeni yag koy ....

Bazı şeylerde piskolojik sinek küçük ama mide bulandırır..O balatalar yanar iken o yağ da yüksek sıcaklıga maruz kaldı , yag yeterli kadar sogutamadı ki balatalar da yandı .

Ben olsam düşünmem direk değiştiririm yağı belki eskisi kadar kaliteli yağ koymam ama yeni yağ kıyarım ..
Yeni yağ senin eski yağından kat be kat kaliteli olacaktır.

Moderatör
Kaç kilometre sonra değiştirmen gerekiyorsa, yarısını tamamladığında değiştir yağı. Senin de için rahat etsin bizimde :)

Şimdi şöyle düşün yemek yedin , iyice karnın doydu .Sonra bir manzara koku vs bir şeyler oldu yemek yedikden on beş dakki ka , yarım saat sonra kustun ,
Teorik olarak kustugunu tekrar yiye bilirsin hemde senin miden çıkmış az önce yemiştin zaten henüz sidirimini de yapmamıştın... ama yermisin..
Şerif abi bu nasıl örnek sabah ilk okuduğumda yediklerimi dışarı çıkarıyordum

Şerif abi bu nasıl örnek sabah ilk okuduğumda yediklerimi dışarı çıkarıyordum

Standart basit kuş yavrusu besleme şekli. Hatta bazı memelilerde de görülür. Hatta ve hatta isterseniz Koala yavrusunu nasıl beslermiş bir bakınız... :cherry:

Debriyajınız sağlamken birden o hale getirecek kadar bozduysanız motor yağı ve filtresi de değiştirilmelidir.

Debriyajınız standart ömrü dolması nedeni ile değiştirilmek zorunda ise motor yağı değişimi şartı aranmaz.

Her iki durumda da yeni debriyaj balatalarının yeni motor yağı(motosiklet içindeki veya yeni koyulacak olan) içinde yaklaşık 24 saat bekletilerek balata malzemesinin yağa doyması sağlanır. Aksi halde balata ömrü birkaç kat düşecek ve kaçırmalar hızlıca başlayarak sürüşü de yakıtı da olumsuz etkileyecektir.

Motosikleti
K 1600 GTL
Yanan parçalardan çıkan partiküller yağı muhtemelen batırmıştır ve kesinlikle değiştirmek faydalı olacaktır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, aldığım balataları yeni yağda 1 saat bekletip taktım. Motosikleti hafta sonuna kadar kullanmayı düşünmüyorum zaten eski yağı değiştirip dağlara çıkarım artık.
Uzun zamandır denemek istediğim shell advence ax7 10w40 yağı denemek şimdiye kısmetmiş deyip sipariş geçtim bakalım.

Sen yanmazsan ben yanmazsam o balatalar yanmazsa nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa :p

Güzel ve çamurlu bir arazi eğlencesi hafiften pahalıya patlamış gibi duruyor.

Balatalarla birlikte yağı da değiştirmen mantıklı bir karar olmuş. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar