Yanlış iğne yapılması ?

Arkadaşlar bu sabah acile gittim, ateşli ateşli iğne yaptılar, ben o kadar iğne oldum bunun kadar acitani 'nı görmedim.Sol elimde ve ayağımda uyuşukluk var. Çok korkuyorum, yanlış iğneden sonra felç kaldı diye bir haber vardı. Bu acemi kız sinirlere iğne vurduysa, benim şimdi ne yapmam lazım çok endişeleniyorum. Bayram dolayısıyla bir yere de gidemiyorum bir tane acemi kiz yüzünden...

Bro hastaneye gitsene aman hee ihmale gelmez . Aynı hanım kizimizin yanına gitme ama

Ailem bir şey olmaz pazartesiye geçmezse gidelim diyorlar uyuşuyor ama ya bu uyuşmayın normal bir uyuşma olduğunu düşünmüyorum.Doktor yada sağlık çalışanı arkadaşım var mı acaba normal yada normal değil hemen hastaneye git diyecek

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------

Bro hastaneye gitsene aman hee ihmale gelmez . Aynı hanım kizimizin yanına gitme ama

Korkuyorum zaten o yüzden keşke gitmeseydim acile yine pişman olursam? Onlar arkadaşlarını savunmak için bir şey yok der gönderirler

Ailem bir şey olmaz pazartesiye geçmezse gidelim diyorlar uyuşuyor ama ya bu uyuşmayın normal bir uyuşma olduğunu düşünmüyorum.Doktor yada sağlık çalışanı arkadaşım var mı acaba normal yada normal değil hemen hastaneye git diyecek

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------

Korkuyorum zaten o yüzden keşke gitmeseydim acile yine pişman olursam? Onlar arkadaşlarını savunmak için bir şey yok der gönderirler

Dostum ayni hastaneye değil zaten başka bir hastaneye git durumu izzah et.Aileni dinleyip pazartesi gününü bekleme ne olacağı belli değil. Bu isler öyle şakaya gelmez iğnenin içeriği bellidir zaten onda yanlışlık cok nadiren olur ama iğnenin yapıldığı yer ve yapılış sekli önemlidir. Yanlış iğne yapılmasından felç olanı geç ölen insanlar var.Şakaya yada ertemeye ötelemeye gelmez...

Arkadaşlar ambulansı ariycaz lütfen bana dua edin, müzik hayatım, motosiklet sürmek gözümün önünden geçiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------

Sol kalçamdan itibaren uyuşukluk var.

Geçmiş olsun.
Acile gidin, buralarda vakit kaybetmeyin.İhmal etmek zarariniza olabilir çünkü.Belki ignedendir, belki rastlantidir ama sakın o şekilde uyumaya kalkmayin çünku zamanla azalmamiş aksine sonradan belirmiş.Bişey yok deyip göndermelerine izin vermeyin acilden, belirtiler düzelmeden..Durum kötüye giderse evde bulunmaktan iyidir hastane...112yi arayın yeterli,

Bu arada pimpiriklenmeyin,panik yapmayın, nabız, adrenalin,kortizol salgısı, psikolojik v.s.sebeplerden daha kötü hissedebilirsiniz.Beklerken sakin olun, yoksa daha kötü hissedersiniz.
(Sağlık çalışanı değilim, guncel ilkyardim sertifikam ve ilgim var sağlık işlerine,)

Son düzenleme:
Arkadaşlar ambulansı ariycaz lütfen bana dua edin, müzik hayatım, motosiklet sürmek gözümün önünden geçiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------

Sol kalçamdan itibaren uyuşukluk var.

Son durum ne oldu merak ettim.

sinire denk geldiyse bile acilde nasıl bir müdahale yapılmasını bekliyorsunuz ? veya 112 nin ne gibi bir müdahale yapılması bekleniyor acaba ? 112 ve acil servisler böyle meşgul edilmemeli. hele ki bir ilimizde 112 ambulansı meşgul olduğu için bir anne ve bebeğinin ölmesi çok üzücü. iğne sinire denk gelmiş olsa dahi buna yapılacak acil bir müdahale yoktur. sinirler zaman içinde yavaşça iyileşir. bunun için acil servise değil mesai başlayınca nöroloji uzmanına gidilmeli. böylelikle gerçek acil durumu olan insanların yardım alması kolaylaşır

Muhtemelen ilacın yan etkisidir. Yapılan iğne karışım mı idi? 2-3 ilaç karışımı ise bu karışım adamı mahvediyor. Askerde sabah akşam 10 gün boyunca yedim o iğneden 2 kişi zorla yemekhaneye götürüyordu. Sanki bacaklarım tutmucak gibi oluyordu. İlk yediğimde bende acaip olmuştum. Tabip binbaşı iğneden sonra bizim bölükten 2 adam çağırınca anlamıştım . bana 2 dk uzan kalkmada demişti.
Umarım bişi yoktur sonuç ne merak ettim.

Penisilindir o fena acıtır ve uyuşturur ağrısı 2 3 gün sürebilir. Eğer penisiline karşı alerji yoksa çok da korkacak bir şey yok. İğne sinire geldi diye kimse ölmez.

Arkadasim sinirlerine veya kemige kadar enjektor ignesi degmistir tehlikeli damar kadar olmasada onemli bir konu sinir cerrahisiyle gorusmemde fayda var

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:20 ----------

Eger penicilin ise uyusukluk 2 gun devam eder ve basarken sorun yaparsin şayet baya kuvvetli bir ilac bana guvenebilirsin kardiyoloji ve acilde calisiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:21 ----------

Ilacin ismini yazarsan daha iyi yardimci olabilirim ve uygulanan doz

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:23 ----------

Su an bunu yazarken su an bayram nobeti acildeyim enjeksiyon 60 hastaya yakin gelmistir

Arkadasim sinirlerine veya kemige kadar enjektor ignesi degmistir tehlikeli damar kadar olmasada onemli bir konu sinir cerrahisiyle gorusmemde fayda var

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:20 ----------

Eger penicilin ise uyusukluk 2 gun devam eder ve basarken sorun yaparsin şayet baya kuvvetli bir ilac bana guvenebilirsin kardiyoloji ve acilde calisiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:21 ----------

Ilacin ismini yazarsan daha iyi yardimci olabilirim ve uygulanan doz

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:23 ----------

Su an bunu yazarken su an bayram nobeti acildeyim enjeksiyon 60 hastaya yakin gelmistir

Hocam ağrı kesici ile mide bulantısı ilacınıkarıştırıyorum dedi ama ilacın adından ve ne olduğundan haberim yok.

Arkadaşlar acil de yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi zaten bir şey yapamazlar diye ailem arattirmadi. Aile dostumuz bir kaç doktoru aradık. Onların söylediği eğer sinire denk gelse hiç yürüyemez'di dediler. Siyatik damarın yakınına vurmuştur yada dokuyu mu zedelemiştir ne dediler. Pazartesi özel nörolojiye gideceğim uyuşukluk ve ağrı devam ediyor sabırla geçmesini bekliyorum. Bana dua edin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:43 ----------

Bu arada ateşli iğne yapılması zaten çoksakincaliymis birde acemiye denk gelirsen seni kobay olarak kullanırlar. Siz siz olun acil de iğne yaptırmayın. Özellikle yeni atanmış acemilere şimdi kanıtla kanıtlayabilirsen haklı olduğunu.

Hocam ağrı kesici ile mide bulantısı ilacınıkarıştırıyorum dedi ama ilacın adından ve ne olduğundan haberim yok.

Arkadaşlar acil de yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi zaten bir şey yapamazlar diye ailem arattirmadi. Aile dostumuz bir kaç doktoru aradık. Onların söylediği eğer sinire denk gelse hiç yürüyemez'di dediler. Siyatik damarın yakınına vurmuştur yada dokuyu mu zedelemiştir ne dediler. Pazartesi özel nörolojiye gideceğim uyuşukluk ve ağrı devam ediyor sabırla geçmesini bekliyorum. Bana dua edin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:43 ----------

Bu arada ateşli iğne yapılması zaten çoksakincaliymis birde acemiye denk gelirsen seni kobay olarak kullanırlar. Siz siz olun acil de iğne yaptırmayın. Özellikle yeni atanmış acemilere şimdi kanıtla kanıtlayabilirsen haklı olduğunu.

Sen yaptırma o yaptırmasın acemi adam acemi olarak kalsın değil mi?Ayrıca sinire denk gelseydi hiç yürüyemezdin bile arkadaşlarının dediği gibi o zaman burada bana arkadaşın yaptığı yanlış müdahaleyi söyler misin?Neyi kanıtlamak istiyorsun?

Sen şaka mısın, ben ne dertteyim sen ne derttesin ama Allah seni ve aileni acemilerin eline düşürmesin diyeyim ben. O zaman ne demek istediğimi anlarsın ama geç olur.

Sen şaka mısın, ben ne dertteyim sen ne derttesin ama Allah seni ve aileni acemilerin eline düşürmesin diyeyim ben. O zaman ne demek istediğimi anlarsın ama geç olur.

Valla dostum ne derdin var hala onu da anlamadım.İnsan vücudu dediğin 1 tip değil ki herkes aynı yere aynı şekilde müdahale edip aynı sonucu alsın.Bende hastaneye gidince özellikle stajer isterim ki gelsin öğrensin yarın bir gün bişi olunca mal mal bakmasın bir yerlere.Bende zamanında acemiydim insanları dele dele öğrendim.Tıpta eğitim insan üstünedir insanı delersin kanatırsın.

Olur öyle şeyler, gözünüzde fazla büyütmeyin. Evham yapmışsınız. Madem hastasın yat dinlen çok da düşünme psikolojik olarak rahatlaman önemli. Ağrı devam ederse nöroloji polikliniğe gidersin, acile değil.

İyi bakalım karışım ilaçlar daha fazla ağrı yapıyor uyuşukluk da çabası. Sonuç olarak pazartesiye muhtemelen bişi kalmıcak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar