Yandım anam!

Bugün lanet birşey yaşadım ki anlatmaya kelimeler yetmez. 60 km/h ile giderken, vizorü anlık açmamla birlikte eşşek arısı suratıma lazer güdümlü füze gibi çarptı, o acıyla sağsağlim durmayı başardım. O.. Çocuğu diye feryat ettim ama duyan olmadı, yol kenarında kala kaldım öyle. Yoldan geçen bi dede yardımcı olduda iğnesini çıkarttık. Öyle bir çarptı ki mermi gibi, irlandalıdan yumruk yemiş gibi oldum ağzım burnum uyuştu. Sol gözüm, takashi makata gibi oldu. Tam yazı arı sokmadan atlattım derken, 90+5'te yedim golü. Bazen görüyorum, çaydanlık gibi kasklarla 100'le giden elemanları, artistliğiniz bir arının iğnesiyle son bulur. Allah korudu yere yapışmadım, o an nasıl durdum bilemiyorum. Açık kask kullanmayın, kaskın vizorünüde açıp seyahat etmeyin, arının şakası yok, hem çarpıyo, hem de sokuyo feryat figan inletiyo adamı. Aman dikkat diyoruz.

Büyük geçmiş olsun, şanssızlık ve şansı aynı anda yaşamışsın. Denk gelmesi ne büyük şanssızlıksa kaza yapmadan hasarsız atlatman da o kadar şans. Bu vesileyle kaskın kaza anı dışında faydalarına da dikkat çekmiş oldun.
Sadece arılar böcekler değil, araçların lastiklerinden fırlayan taşlar da büyük tehlike. Benim başıma gelmişti.

Geçmiş olsun.Arı size iyi bir ders vermiş biraz acı dolu olsada.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun,

Hem ki ne ders. Kaskın vizörünü bir daha ellemem. Geçen yıl bisikletle kampa giderkende olmuştu ozaman yokuştan inerken, parmaklarımın arasına girmişti ama o gün duramadım maalesef düşmüştüm. Taş fırlatma olayı daha sakat, arabayla giderken ön cama mermi gibi isabet etmişti, öyle bir durumda kask işe yararmı bilmem.

gecen sene vizorden ari girdi yavastim durdum ama hareketlerimi disaridan gorenler recep ivedigin arili havuz basi sahnesini seyreder gibi baktilar :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
:) ben %80 vizör açık giderim, güneş gözlüğü takarım kask içinde.. bugüne kadar arı falan sokmadı beni, sizin talihsizliğinizmiş.

arada sinek böcek çarpıyor onlara bende çok küfür ediyorum :queen:

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
Ceket giymezsen de güzel sokuyo arı kardeş, bazı yollarda dikkat edilmeli.

Aynısı 2 hafta önce banada oldu ama normal arıydı. Önce Vizor açıkken alnıma çarptı, Ardından kaskın içine girip kulak üstünden soktu.

Bugün lanet birşey yaşadım ki anlatmaya kelimeler yetmez. 60 km/h ile giderken, vizorü anlık açmamla birlikte eşşek arısı suratıma lazer güdümlü füze gibi çarptı, o acıyla sağsağlim durmayı başardım. O.. Çocuğu diye feryat ettim ama duyan olmadı, yol kenarında kala kaldım öyle. Yoldan geçen bi dede yardımcı olduda iğnesini çıkarttık. Öyle bir çarptı ki mermi gibi, irlandalıdan yumruk yemiş gibi oldum ağzım burnum uyuştu. Sol gözüm, takashi makata gibi oldu. Tam yazı arı sokmadan atlattım derken, 90+5'te yedim golü. Bazen görüyorum, çaydanlık gibi kasklarla 100'le giden elemanları, artistliğiniz bir arının iğnesiyle son bulur. Allah korudu yere yapışmadım, o an nasıl durdum bilemiyorum. Açık kask kullanmayın, kaskın vizorünüde açıp seyahat etmeyin, arının şakası yok, hem çarpıyo, hem de sokuyo feryat figan inletiyo adamı. Aman dikkat diyoruz.

Çok geçmiş olsun.
ben bunun yüzünden fullface kask aldım ve asla camı açık gitmem yazın haşlıyor beni ama olsun.
Geçen hafta bir arkadaşımında dilini arı soktu ama verdiği tepki komedi oldu baya gülmekten öldüm :cherry: :cherry: :cherry:

ZVo2DV.jpg

Full face kask + trafikte kapalı vizör tavsiye ederim. (belki 1 tık açık olabilir)

Geçen gün 50 kilometrelik bir yolun yarısında ışıklarda durdum. Durduğumda vizörü açtım, ileride 2 tane daha ışık var. Hadi dedim vizörü indirmeyeyim, yine kırmızıya denk geleceğim zaten diye. Önce yüzüme çarptı, daha önceden yaşadığım tecrübeyle birlikte hemen durdum. Misafirin fotoğrafı aşağıda. Neyseki sokmadı :)

0CzkrOc.jpg

nbJONHG.jpg

Benim on cam var vizor acik gidebiliyorum o yuzden cok guzel koruyor ruzgar bile gelmiyor

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Benim bir arkadaşı Bandırma-Lapseki yolunda bir gidiş bir de dönüşte olmak üzere hemen hemen aynı yerde iki kere montunun kolundan girerek arı sokmuştu.

Bir de teknik olarak biz onlara çarpıyoruz onlar bize çarpmıyor.Hayvanların günahını almayalım.:)

Geçmiş olsun kardeşim.

geçmiş olsun gözünüze de çarpabilirdi. Bu sarı renkte olanlar (eşek arısı deniyor) iğne bırakmıyorlar, yani ölmeden defalarca sokabiliyorlar. o yüzden çok bunaldığınızda kaskı öne yıkıp vizörü 2 tıktan fazla açmayın.

Motosikleti
600RR
yanlış yapmışınız o size çarpmadan sen kafayı gömecektin

Son bahara giriyoruz ruzgar çıkmaya başlayınca tozda bizi zora sokuyor, sinek böcek her sey gözümüze girebiliyor, evet vizor trafikte kalınca açıyoruz, yapıyoruz yani istem dışı, kısmetsizlik olmuş biraz da geçmiş olsun,

Arı deneyimim olmadı ama 70 ile giderken sinek gözüme çarpmıştı.Dengemi kaybetmedim Allah'tan.Arı daha fenaymış tabi.Genelde vizörü kapatınca insan bunalıyor ama biraz ince giyinince çok sıkıntı olmuyor.Zaten motorda durmadığın sürece full koruma kıyafetleri çok aşırı terletmiyor ama durduğum zaman sanki saunaya girmiş gibi oluyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar