yana yatmada benzin akma

merabalar arkadaşlar sayın abilerim.. geçenlerde servisde muhabet ederken birisi motorundan yan yattığında benzin akmasından şikayet etti usta akar kapak hava almalı akmazsa sorun var dedi benim makineyi göstererek bundanda akar yan yatırsan depo doluysa dedi bana garip geldi sizce depo kapağından benzin akması normal bir durum mu ?

Aynı sorun bende var ne yazık ki depo kapağının contası kendini salıvermiş,ama değiştiren arkadaşlarda akma olduğunu söylüyor .. Kısacası normal bir durum.

Hani bitkisel yağ tenekesinden yağı dökerken yavaş dökülür, daha hızlı aksın diye çaprazdan küçük bir hava deliği açılır ya. O mantık var. Üstten azda olsa hava almalı...

benim kapağında contadan kaçırıyodu zırt pırt bence bi conra kestim süper oldu geçen fulünde fulüne doldurdum :bestmt: bilenler bilir tigerda kapak tam üsste değil yanda kalıyo motoru bi dikelttim kapağın anahtar deliğinden resmen fışkırdı :farao: :farao: 5 tl çöpe gitti gözümün önünde :mrgreen:
arkadaşlarında dediği gibi benzinin aşşağı akması için yukarıdan hava alması lazım ama benzin uçucu bi yakıt fazla hava almasın sonra hava olmasın :p:mrgreen:

anladım sanırım malesef bunun çözümüde yok sistem bu.. :) hatta eğer güneşde bırakırsak benzinin ucuculuğu artıcağı için benzin kokusuda normaldir uzun süre kalırsa saolun dostlar.. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar