Yan sehpaya dikkat

YAMAHA scooter ile sarayburnu ışıklardan sirkeciye hareket ettim ışıklarda kask kemerini bağlamak üzere yan sehpayı açtım.Viraja gelip 70 km ile sola yatmaya başlayınca yan sehpa yere sürtmeye başlayınca hatamı anladım ama iş işten geçti ve bariyerlere çarptım ve kolumda ve ayak bacak hasarlı soluğu Haseki de aldım.2 hafta yatıp şükür kask sayesinde kafadan hasar almadan atlattım.YAN SEHPAYA DAHA DA DİKKAT!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aman hocam en tehlikeli durum, geçmiş olsun. Artık yeni modellerde ayak açık çalışmıyor ama motoru çalıştırmadan yan sehpayı kapatmayı alışkanlık haline getirmek lazım.

Yolda en az iki kere gördüm, yan sehpa açık gideni. Bir tanesi ters şeritteydi, uyaramadım. Diğerinin yanından geçerken korna ve el işaretleri yardımıyla yan sehpanın açık olduğunu anlattım neyse :).

benim yamaha da yan sehpayi iptal etmisler , fabrika cikisi yok ! Nedeni bu olabilir mi ? Buyuk gecmis olsun .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun.Yan sehpayı herzaman yağlamak ve arada bir somunlarıda kontrol etmek ve en önemlisi 2 senede birde yayını değiştirmek gerekli.O yay dediğimiz zımbırtı çokda sağlam birşey değil gene iyi yırtmışsın ölebilirdinde bariyerler çok tehlikeli hızında fazlaymış motorda şaka olmuyor işte çok kötü alet.

Valla kıymetli arkadaşlar bu kaza işi tecrübeye bakmıyor bizimki unutkanlıktan kaynaklı oldu ALLAH sizlerin başına vermesin

bu konuda yıllar önce ilk kullandığım scooter mondial 50 tt de yan sehpa açıkken çalışmama zımbırtısı vardı. şimdiki sehpelarda yeni kanun gereği motor dikildiği zaman aniden kapanıyor. Günde 3 4 defa düştüğü içinde iptal ediliyor.
geçmiş olsun,

Geçmiş olsun Yeni motosikletlerde yan ayak açıkken vitese geçmiyor bu çok iyi bişey galiba.

bu konuda yıllar önce ilk kullandığım scooter mondial 50 tt de yan sehpa açıkken çalışmama zımbırtısı vardı. şimdiki sehpelarda yeni kanun gereği motor dikildiği zaman aniden kapanıyor. Günde 3 4 defa düştüğü içinde iptal ediliyor.
geçmiş olsun,

Merhaba,
Bahsettiğiniz yeni kanundaki ilgili maddeyi nereden bulabilirim ?

Teşekkürler

Bende bir defa açık unuttum sola hafif yatınca arka teker havaya kalktı :queen: ama düşürmeden durdurdum zaten yavaş gidiyordum.

Geçmiş olsun. Benim bildiğim; ayak açıkken motor vitese atılırsa stop eder. Demekki modelden modele değişiyor.

CBF 150 ile benim de başıma gelmişti. Asfalt bey ile hasret giderdiydik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar