Yan çanta yapımı (cup)

Benim alüminyum-pvc işi ile uğraşan arkadaşım var. Onunla konuştum. Sen malzeme isimlerini ve kesim ölçülerini bir yere yaz, gerisini ben hallederim dedi.
Yukarda malzeme listesi var. Çanta ölçülerini de yazarsanız tamam olur. Birde 1 mm sac kullanırsak, yine üzerine kompozit çekersek, yağmurdan, esnemeden falan korumuş olur muyuz?

1 mm saç kullanırsanız vede üzerine araba boyası yaptırırsanız,saç sert malzeme olduğu için daha sağlam olur, Üzerine birde levha koyarsanız çok abest kaçar :) alüminyuma gerek kalmaz yani
Tabii 1mm sacı herkez kaynatamaz.

Saç levhalar hazırlandıktan sonra toplama aşamasında kutunun içe gelecek kısımlarından, 2cm ara ile gaz altı kaynağı ile punta atarakta yapılabilir,zaten 1 mm sacı boydan boya kaynatmakla ısınmadan dolayı kutuda deformasyona neden olabilir.

1mm dkp sacın 1 tabaka ağırlığı 16 kg,bizim 2 kutumuza gerekende 1mt. kare civarı buda 8 kg gibi topluyor,yani ağırlık olarakta alüminyum kompozitlerden bir farkı olmaz

Yan kutunun ölçüleri
genişlik 40 cm
yükseklik 30 cm
derinlikte 18 cm
Köşelerin çapı 8~10 cm gibi

Keşke aynı şehirde olsaydık. Sizin söylediğiniz iş biraz zahmetli gibi geldi.
Benim gibi bir cahilin becerebilecegi, basit bir yol yok mu?

Keşke aynı şehirde olsaydık. Sizin söylediğiniz iş biraz zahmetli gibi geldi.
Benim gibi bir cahilin becerebilecegi, basit bir yol yok mu?

Estağfurullah :) ,Bende yapabilirim tabiikide,işçiliğidir kargosudur istenilmeyen bir rakam çıkabilir ortaya

Bakın alttaki linkteki kasadan çok güzel yan çanta yapılabilir,sadece yapmanız gereken el tutacak yerlerini gizlemek ve tampon boyası ile siyaha boyamak,kapağınada 2 menteşe ve birer kilit uydurdunuzmu tamamdır.

Ölçüleride çok uygun,Hiçkimse kasa olduğunun farkına bile varmaz :)

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/11169

Sizin de yardımınızla bu işi halledeceğim herhalde. Bu hafta sonu Koçtaş'a ya da Pratiker'e gidip yakından inceleyeyim.
Bana uygun bir çanta veya kapaklı bir kasa seçip, bir an önce başlayayım. Tekrar bu konu üzerinden sizi rahatsız ederim. Sağolun.

Hocam tebrikler,şaşkınlıkla sıra sıra baktım fotoğraflara, tasarımı da harika olmuş..

thb

Tasarlayıp hayata geçirmen takdir edilecek bir durum. Tüketen bir toplum olduğumuz için üreten insan der daim el üstünde tutulmalı.

Bunu yapıp burada paylaşmaya da bilirdin, emeğine yüreğine sağlık. Yolum o tarafa düşerse gelip tanışmak isterim.

Saygılar.

Sizin de yardımınızla bu işi halledeceğim herhalde. Bu hafta sonu Koçtaş'a ya da Pratiker'e gidip yakından inceleyeyim.
Bana uygun bir çanta veya kapaklı bir kasa seçip, bir an önce başlayayım. Tekrar bu konu üzerinden sizi rahatsız ederim. Sağolun.
İnşallah siz gidin bir bakın:)

sharecon :teşekkür ederim

Havız sanada teşekkür ederim :) ,Ben de iş bitiminde aynen sizin gibi düşündüm:wiinkk:

Sağolun thb,seviyorum böyle şeyleri paylaşmayı ,sığamıyorum kabıma:)

Buradaki linktede ufak bir karavan yapmıştım onun yapım aşamasını paylaştım

,

Gerçekten ağzım açık seyrettim resimleri. Yetenek diye buna derim işte. İşçilik de 10 numara görünüyor.

alakasız ama 654 bakımlı gözüküyor

Saol arkadaşım,
Kaç gündür düşünüyorum bu 654 ney acaba diye,konuya cevap yazan arkadaşların motor plakalarını bile inceledim,654 numaralı bir model varmı diyede bakmadım değil :)
En son 654 ün gizli şifre olabileceği ihtimalini bile düşündüm :)

Taaki bu güne kadar ,traktörümüzün yanından geçerken birde bakıyorım İnternational 654S :cherry:,Demekki kasteddiğiniz traktörmüş :),
Fotoğraf bu kadar ayrıntılıda incelenmezki :)
Maaşallahı var ilk günkü gibi tek marşta çalışır,şükürki buralarda hala bunlarla ilgilenme nezaketi gösteren ustalar var....
.
.
.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------

[/COLOR]
Eline emeğine sağlık 10 numara olmuş,kazasız belasız iyi günlerde kullan
Teşekkür ederim @kartaluzan daha iyisi sizlerin olsun

Ellerine sağlık çok hoşuma gitti :)
Sanada teşekkürler Mahir arkadaşım

Gerçekten ağzım açık seyrettim resimleri. Yetenek diye buna derim işte. İşçilik de 10 numara görünüyor.
Sizede teşekkür ederim Yurdukoru,beğenmenize memnun oldum...

Evet 654 çok gizli bir şifreydi,deşifre olduk:p.Yav inan bu kadar zahmete gireceğini bilseydim daha açık belirtirdim.
Çantalar gerçekten çok iyi olmuş.Üretken adama saygım sonsuzdur,önünde eğilirim...

bu çanta yapımı linkteki karavan yanında anladığım kadarıyla sizin için duvara çivi çakmak kadar basit kalmış.her ikisi özellikle de karavan için tebrik ediyorum.müthiş çalışmalar.

Evet 654 çok gizli bir şifreydi,deşifre olduk:p.Yav inan bu kadar zahmete gireceğini bilseydim daha açık belirtirdim.
Çantalar gerçekten çok iyi olmuş.Üretken adama saygım sonsuzdur,önünde eğilirim...
Pot kırmamak için ses çıkarmadım :) sağolasın

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------

bu çanta yapımı linkteki karavan yanında anladığım kadarıyla sizin için duvara çivi çakmak kadar basit kalmış.her ikisi özellikle de karavan için tebrik ediyorum.müthiş çalışmalar.

Hep birşeyler yapasım var,üretmak yapılamamayan şeyleri yapabilmek hoşuma gidiyor,tek teker römork ile cup motoruma lpg takma işim var şimdi sırada :)
Sağolun var olun

layynnn ben bu konuyu nasıl görmedim :) çok güzel olmuş bende kendim yapmayı düşünüyorum ama uygun bişe bulamadım ya büyük ya küçük geliyor.
hocam siz yapsanız kaça mal olur çünkü sizinki kadar güzel iş çıkaramayacağım için soruyorum yukarda malzeme listesi var ama hepsi elmeğide içinde kaça mal olur.

layynnn ben bu konuyu nasıl görmedim :) çok güzel olmuş bende kendim yapmayı düşünüyorum ama uygun bişe bulamadım ya büyük ya küçük geliyor.
hocam siz yapsanız kaça mal olur çünkü sizinki kadar güzel iş çıkaramayacağım için soruyorum yukarda malzeme listesi var ama hepsi elmeğide içinde kaça mal olur.

Sağolun Erol bey,özelden yanıtladım

F54

yusuf hoca eline sağlık gerçekten güzel iş çıkarmışsın
karavan a da küçük demişsin birde büyük olsa kim bilir neler çıkardı ortaya gerçekten karavan orjinal bi çalışma olmuş

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:13 ----------

birde arka çantayı da gri renk e çevirsen takım gibi olur oraya da bi çalışma yapmassan bence yarım kalmış bi çalışmadan öteye geçmez bu iş:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar