Yan Çanta Sorunsalı

Normalde ne var ne yok arka seleye sarar gezerdim ama bu sefer artçılı bi uzun yol planım var. Arka çanta olarak SHAD TR41 düşündüm, fiyat/performansı çok iyi duruyor. Yan çanta konusunda ise bi hayli tıkandım.

Shad SH23+3P yan çanta demiri 15k yı buluyor.

GP 26lt plastik yan çanta+ demiri ise 10k

Aradaki fiyat farkına shad değer mi, kullananınız var mı, önerileriniz nedir bu konuda? Yan çantalarda fiyatlar çok kabarık..

Bez düşünmüyorsunuz sanırım? Onlarda fiyatlar nasıl ki?
Bez olanlar pek kompakt gelmiyor. Özellikle fermuar değil de kapak sistemi çok rahat ettiriyor. Hem tek bi kilitle çantayı söküp takma vs gözüme çok rahat geldi. Uygun fiyatlı modellerin çoğunda bolca olumsuz yorum var, özellikle forte gt de falan. Ne kadar ekmek o kadar köfte mevzusu ama burada gerçekten aradaki ekmeğe değer mi, kullanıcı yorumuna ihtiyaç duyuyorum biraz.

Motosikleti
Mondial Grumble
https://ty.gl/5hje1xdtdx0u7
Arkadaşım temudan bu tarz bir şey aldı gayet sağlam hacmi de güzel sadece racing olduğundan ve arka sele ayrı olmadığından bağlamada problem çektik o kadar naked veya adv motorda problem olmaz direkt sele altından geçer sağlam olur
Hacmi de gayet iyi bir bölmesi bir kask alabiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öyle aşırı fazla gezi yapmıyorsanız 10-15k bayilmaya gerek yok. Söküp takması da zaten çok basit seleyi kaldırıp alıyorsun takacaginda seleyi kaldırıp koyuyorsun

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bez olanlar yağışlı havada sorun. (Kendi yağmurluğu yoksa çöp poşeti ile korumak gerekir...)

https://ty.gl/5hje1xdtdx0u7
Arkadaşım temudan bu tarz bir şey aldı gayet sağlam hacmi de güzel sadece racing olduğundan ve arka sele ayrı olmadığından bağlamada problem çektik o kadar naked veya adv motorda problem olmaz direkt sele altından geçer sağlam olur
Hacmi de gayet iyi bir bölmesi bir kask alabiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öyle aşırı fazla gezi yapmıyorsanız 10-15k bayilmaya gerek yok. Söküp takması da zaten çok basit seleyi kaldırıp alıyorsun takacaginda seleyi kaldırıp koyuyorsun
Yılda toplam 1 ay tur yaparım parça parça ama yurt disi alisveris kapandi diye biliyorum ne yazikki.
Bez olanlar yağışlı havada sorun. (Kendi yağmurluğu yoksa çöp poşeti ile korumak gerekir...)
Bez biraz külfetli anladigim kadariyla.. pek pratik de değiller.

Istemeye istemeye shad 15k bayilcam gibi duruyor

Motosikleti
Yılda toplam 1 ay tur yaparım parça parça ama yurt disi alisveris kapandi diye biliyorum ne yazikki.

15k pahalı sayılmaz; 345$ yapıyor. Shad'ların kapasitesi ne bilmiyorum ama benim şu anda kullandığım 2×33L Kappa K33N'ler 21,5k. 2×35L Givi V35'ler ise 24,5k. (Givi'ler biraz daha şık.)

Yan çanta markasını arka çanta ile aynı yaparsanız arka çanta göbeğini değiştirerek 3 çantayı aynı anahtarla açabiliyor duruma gelirsiniz. Onu atlamayın. (Yan çantalarla ek göbek gelir genelde...)

Son düzenleme:
15k pahalı sayılmaz; 345$ yapıyor. Shad'ların kapasitesi ne bilmiyorum ama benim şu anda kullandığım 2×33L Kappa K33N'ler 21,5k. 2×35L Givi V35'ler ise 24,5k. (Givi'ler biraz daha şık.)

Yan çanta markasını arka çanta ile aynı yaparsanız arka çanta göbeğini değiştirerek 3 çantayı aynı anahtarla açabiliyor duruma gelirsiniz. Onu atlamayın. (Yan çantalarla ek göbek gelir genelde...)
Topcase shadtr41 yanlarada shad sh23, orta halli iş görür bi kapasite sunuyor. Topcase baya uygun, 6.1k ya buldum. Yan çantalar da 9k yanılmıyorsam enduroworld de, piyasaya göre çok uygunlar. 3p yan çanta demiri tuzlu kaçıyor sadece, 6.2k o da. 21.3k ya toplayabiliyorum bu şekilde 87lt seti. En f/p bu sanırım.

Motosikleti
Topcase shadtr41 yanlarada shad sh23, orta halli iş görür bi kapasite sunuyor. Topcase baya uygun, 6.1k ya buldum. Yan çantalar da 9k yanılmıyorsam enduroworld de, piyasaya göre çok uygunlar. 3p yan çanta demiri tuzlu kaçıyor sadece, 6.2k o da. 21.3k ya toplayabiliyorum bu şekilde 87lt seti. En f/p bu sanırım.
Evet benim yazdıklarım çanta başına 10L daha büyük kapasite sunuyor ama özel demirlere de ihtiyaç duyar. SH23 tarzı çantalar daha kolay üretilebilir düz demirlere takılabilir.

GP'nin demirleri vs. iyi gibi duruyor da çantaları çok sağlam değiller, en azından benim şimdiye kadar gördüğüm örnekler böyleydi. Shad iyi bir markadır.

Motosikleti
Mondial Grumble

Evet yurt dışı kapandı o yüzden Trendyol linki atmıştım. Yağmurda kullanmadık o yüzden bir şey demeyeceğim

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Şöyle düşünün yan çantalara vereceğiniz para bir defaya mahsus olacaktır. Aynı motoru uzun yıllar kullanacağınızı var sayarak söylüyorum. Ben yeniden kalıp çıkartarak yaptırmıştım son motoru alır almaz. O zamanlar (2023 yılı) evet pahalıydı. Şimdi bakıldığında ise devede kulak kalıyor. Memlekete, karadeniz turu, erzincana 2 sene öncede mersine gittim geldim. Evladiyelik yan çanta. Gelecek yıllarda fiyatı daha çok artacağından şüpheniz olmasın.

F54

bence soft çantalar hem hacim hemde ağırlık olarak daha avantajlı
yerli üretimi bilmem ama benim arkadaşta sw motech var çok güzel

şundan çok memnun motoru sattı çantaları vermedi
bende de konya lı ali usta yapımı branda olanlar var su almıyor 7 yıldır kullanıyorum 3 tane motor değiştirdim çantalar bende
yeni motor aldım onda metal çanta seti var hiç kullanmam sevmem ama güzel duruyor işlevsel değil
başka arkadaşımda yerli malı soft çanta kullanıyor shad çakması onlar su aldı mahvoldu gezide donuna kadar ıslanmıştı çanta daki don bile ıslandı:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar