YAMAHA YZF R25 İlk Kaza

acemilikle alakası var beyler, r25 le başlamış gibi sanki motora :D
gidonu sola donduruyo viraja adımını atıyo, bir bakıyo araba sonra pat firen, disk'te kitliyo haliyle,sonrası yerde işte biraz bu sürücü videoları izlesin

Ben hala nasıl kaza yaptığını anlamadım.
Bence kendini bilerek yere attı... :thumleft:

Ve piyasada bir tane daha (Sadece olduğu yerde yan yatması vardır) r25'i. :king:

Son düzenleme:
Düşük hızda abs niye devreye girmiyor? Düşük hızda tekerler kilitlenmez mi?:sunny:

ABS iki tekerlek arasındaki hız farkını ve/veya tekerleğin dönüş hızındaki yavaşlamayı hesaplayarak devreye giriyor. Bununda belli bir sınırı var, genelde %10 hız farkından sonra devreye girer.

10km/s altındaki hızlarda, özellikle dönerken fren yapınca tekerlekler arasındaki hız farkı çok büyükmüş gibi algılayabiliyor sistem, böylece yerli yersiz devreye girebiliyor.
Genel kullanım pratiğiyle de alakalı, ABS her ne kadar kitlenmeyi engellese de sonuçta ne yapacağı anlık tahmin edilebilir bir sistem değil, örneğin dar alanda yürüme hızında manevra yaparken aniden motoru durduracak oldunuz, tam duracakken tekerleği kitler gibi yaptınız ve ayağınızı yere koymaya yeltendiniz diyelim, o anda ABS freni boşaltırsa büyük ihtimal yere yatar o motor :)

Arkadaş profesyonel acemiymiş. Bir de araca pok atmış hemen kaçtı gitti diye :mrgreen:

Arkadaş belli ki amatör ve acemi ama bu işler yavaş yavaş düşe kalka olur.

Bunun ABS ile ilgisi yok. Benim anladığım ya o Bir Metrekarelik bölgedeki yer çekimi fazlada motorun dengesi bozuldu, ya da arkadaş acemi :)

panik yapmış o hızda frene koysa dururdu zaten motor. Geçen gün şehir içinde gaza geldim 50 60 metre boştu önüm virajlı gaz açtım bi baktım önümde araç durdu (yaya geçidi). abs mabese falan yok bu iş tecrübe ve kabiliyet gerektiriyor ani fren çalışmanızı tavsiye ediyorum abs'ye kafa yormanızdan ziyade. Bu durumu her gün yaşıyorum dikkatinizi yola verin.

İnsanlar bunun abs ile alakası yok acemiliğinden ön tekeri kitliyor diye yorum yapmış ya la :) Diğer yorumlarda fren yapmayı bilse düşmez zaten şeklinde. Rossini abs ye ihtiyacı yok zaten biz faniler için hayat kurtarıcı.

Öncelikle geçmiş olsun .Bu kazanın ABS ile bir ilgisi yok yaşadığınız pozisyonda hergün yüzlerce motosiklet düşebiliyor . Yol bakış açınız viraj yöntemleriniz yalnış olmuş . Size tavsiyem abs li bir motosiklet yerine o kadar parayı sertfikalı bir eğitime verirseniz çok daha başarılı olacaktır. ABS olsa dahi aynı durumda motosikletin kayma yada savrulma ihtimali çok yüksek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaş belli ki amatör ve acemi ama bu işler yavaş yavaş düşe kalka olur.

Bunun ABS ile ilgisi yok. Benim anladığım ya o Bir Metrekarelik bölgedeki yer çekimi fazlada motorun dengesi bozuldu, ya da arkadaş acemi :)

Yaptığım inceemelere göre gravity tippi bir motor var ise yerçekimi y kolundan kuvvet x evrim mevrim hesaplayınca şu sonuç çıkıyor

ufomotorsari.PNG

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar