Arkadaşlar merhaba,
Ben de foruma yeni katıldım sayılır.
Uzun zamandır kendime motor almak istiyorum. Bütçe kısıtı nedeniyle, en saçma motorlardan başladım araştırmaya, buraya kadar geldim birkaç ay sonra

Hiçbir fikrim olmadığı için motorlar hakkında önce kendime Cruiser tarzını yakıştırdım. Sonra bir arkadaşımın yeni aldığı GT 250R'ını gördüm.
Sonra, spor tarzları okumaya başladım.
Şu an aklımda Hyosung GT 250R ya da Yamaha YZF R125 var yalnızca.
Bunları da yine bütçe kısıtı nedeniyle ikinci el alabilirim birkaç ay sonra.
Motor tecrübem olmadığı için ve zaten hız yapmayacağımı düşündüğümden ve görünüşü de önemsediğim için ve tabi (hem 0 km hem de ikinci el) yaklaşık 1000 TL fark olduğu için YZF R125 daha olası görünüyor. (Takdir edersiniz ki GT 250R'ında kalıplı duruşu çok cezbedici.)
Yaşım 26, boyum 1.80 ve yaklaşık 85 kiloyum. Ben hemen her yazıyı okumuşumdur bu motorlar hakkında ve kararsız kaldığım husus şu; YZF R125 çok mu hafif kalır benim gibi biri için?
17-20 yaş aralığındaki arkadaşlarımız arasında epey rağbet görüyor motor anladığım kadarıyla ama ben gibi biri için ideal midir, karar veremiyorum.
NOT1: İstanbul'da, özellikle Küçükçekmece'de motor sahibi bir arkadaşımız varsa ve mümkünse motoru canlı da görmek isterim.
NOT2: Motorunu satmayı düşünen arkadaşımız olursa, konu hakkında bilgi sahibi olmak isterim.
Herkese kazasız sürüşler...