Yamaha Ybr

Arkadaşlar ben yamaha ybr kullanıyorum 2004 model 16 bın kılometrede ve ısınınca cekısının dustugunu hıssettım.Sogutmasında fln bır sorun mu var cok meraklanıyorum.Isınınca motorun genel olarak ozellıkle cekıs performansı dusuyor.Ne yapabılırım cvp beklıyorum saolun.:silent:

yağını en son ne zaman değiştirmiştin?
motor ısındıktan sonra subablar uğultu yapıyormu?

Sibop ayarı kaçmış ve ısınınca randımansızlık yapıyor bence...şahsi fikrim...

Şimdi bizim motorlada şöyle bişeyde var belli bi süreden sonra altindaki motor gitmiyomuş gibi geliyo...Başkasinin altinda gördüğün zaman ula benim motor böyle gidiyomuydu diyosun ister istemez...piskolojik bi durum olabliyo bazen...

yağın özelliği gittiyse çok ısınır ısındıkça sibobarı açar siboblar açıldıkça geri tepmede sağladığı soğuma işlemi azalır. vb. vb. vb.

konuyu dağıtmak istemem ama sibop ayarı nedir? sübap olmasın:silent::silent:

konuyu dağıtmak istemem ama sibop ayarı nedir? sübap olmasın:silent::silent:

sübab değil subab olmasın :D

çok ismi var ama anlayan anlıyor. Doğrusunu türk dil kurumuna sormak lazım

Dur bi bakayım

Türk Dil Kurumu' Alıntı:
supap -bı
isim, teknik Fransızca soupape

1 . Bir yay yardımıyla gergin tutulan ve yatağın düzlemine dik olarak yaptığı gidip gelme hareketiyle bir akışkanın geçişini ayarlamaya yarayan kapak, sibop:
"Bu devasa kürenin ortasında bir musluk, sağında ve solunda ise iki supap vardı."- İ. O. Anar.
2 . fizik Bir devreye yerleştirildiğinde belirli şartlar altında, akımın yalnız bir yönde geçmesini sağlayan ve böylece dalgalı akımları doğrultmaya yarayan sistem, sibop.

Doğrusu Supap arkadaşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar