Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ya bu sefer benim alet beni yakıt konusunda hayal kırıklığına uğrattı. bir danışıyım dedim sizlerde de böylemi oluyor.
öncelikle depo full , yaklaşık 60 km şehir içinde kullanıyorum devir 5-6 bin arası
sonra 200 km şehirler arası yol yapıyorum , devir 7-8bin arası (fazlası var eksiği yok)
ve benzin durumu ; göstergenin 4 diliminden 3ünü boşladım , çeyrek depo benzin kaldı. bu gidişle toplamda en fazla 350km yapacak gibi.
hani biz bir depo benzinle 450 km yapıyorduk ???:silent:

ya bu sefer benim alet beni yakıt konusunda hayal kırıklığına uğrattı. bir danışıyım dedim sizlerde de böylemi oluyor.
öncelikle depo full , yaklaşık 60 km şehir içinde kullanıyorum devir 5-6 bin arası
sonra 200 km şehirler arası yol yapıyorum , devir 7-8bin arası (fazlası var eksiği yok)
ve benzin durumu ; göstergenin 4 diliminden 3ünü boşladım , çeyrek depo benzin kaldı. bu gidişle toplamda en fazla 350km yapacak gibi.

bu şekilde doğru ölçüm yapamazsın.
depoyu taşana kadar doldur, 100 veya 200 km kullan, tekrar aynı seviyeye kadar doldur.
işte sana gerçek ölçüm sonucu.
o zaman belli olur az veya çok yaktığı.:bounce:

Bir depo ile 450 km mi? 3 senedir aynı motorsikleti kullanıyorum, full depo ile ortalama 380-400 km yol gidiyorum 400 km nin üzerine hiç çıkmadım. Yani değerlerin benimki ile kıyaslanınca normal.

Gültekin;809167' Alıntı:
bu şekilde doğru ölçüm yapamazsın.
depoyu taşana kadar doldur, 100 veya 200 km kullan, tekrar aynı seviyeye kadar doldur.
işte sana gerçek ölçüm sonucu.
o zaman belli olur az veya çok yaktığı.:bounce:

iyi fikir , deneyeceğim
teşekkürler

Su Silahı;809171' Alıntı:
Bir depo ile 450 km mi? 3 senedir aynı motorsikleti kullanıyorum, full depo ile ortalama 380-400 km yol gidiyorum 400 km nin üzerine hiç çıkmadım. Yani değerlerin benimki ile kıyaslanınca normal.

ya bende şimdiye kadar tam ölçmedim ama öyle bir efsane var işte :)

iyi fikir , deneyeceğim
teşekkürler

geçen hafta ybr ile Edirneye gittim.
2 kişi (ben 115, artçım 60 kg) + topcase ve depoüstü çanta full doluydu.
ortalama sürat 75-80 (7000-8000 d/dak.) yer yer 90-100 km.'ye çıktık.
100km.'de 2,9 lt. yaktı.

normal zamanda 2,4 -2,5 lt. yakıyor.

arkadaşlar 10200 km oldu arka fren balatası bitti bu kadar kısa sürede bitmesi normalmi ve değiştiren arkadaşlar kaç paraya değiştirdi?burdaki servis kazıklamaya çalışıyo benide bilerek gidiyim bari...

arkadaşlar 10200 km oldu arka fren balatası bitti bu kadar kısa sürede bitmesi normalmi ve değiştiren arkadaşlar kaç paraya değiştirdi?burdaki servis kazıklamaya çalışıyo benide bilerek gidiyim bari...

arka balata piyasada 10 ytl. 10 da işçilik olsa 20 ytl, servis ne kadara değiştiriyor acaba?

Bizimde 14bine geldiginde bitik sanıp yeni balata almıştık ama aslında bitik degilmiş 175oo de hala aynı balatayı kullanıyoruz ses yapıyor falan idare ediyoruz.

arka balata piyasada 10 ytl. 10 da işçilik olsa 20 ytl, servis ne kadara değiştiriyor acaba?

O dedigin balata adinin adisi.
Orjinal arka fren balatası 35 ytl :cat:

fiyata dökersek ben ortalama 0,70 ytl olarak hesapladım kilometrede... motoru sıfır aldım ve ilk depodaki veriydi bu

Bir kaç yeni resim yükleyelim değişiklik olsun:)

dsc00495sj8.jpg

dsc00496uz8.jpg

dsc00497wj4.jpg

dsc00498nv6.jpg

Son düzenleme:
Alıyım dedim...
Sonra boşver ya, daha büyüğünü alıyım dedim...
Az kullanıcam zaten Çin alıyım ucuz olsun dedim bi ara...
Yurtdışına gittim bir ay, gelince alsam mı dedim...
Sonra geldim, bir ay daha gittim...
Alsam mı sezona mı bıraksam dedim...
Ama aklın yolu 125'tir...
Eveeeeettt....
Sonunda bugün YBR'min ödemesini yaptım, yarın sabah vekaleti götürüp akşam eve YBR'mle gelicem inşallah...!!! :queen: :bounce:

Arkadaşlar iş nedeniyle şehir değiştiriyorum.Bu nedenle aranızda motosikletini büyütmek isteyen varsa görüşebiliriz... :cat:

Alıyım dedim...
Sonra boşver ya, daha büyüğünü alıyım dedim...
Az kullanıcam zaten Çin alıyım ucuz olsun dedim bi ara...
Yurtdışına gittim bir ay, gelince alsam mı dedim...
Sonra geldim, bir ay daha gittim...
Alsam mı sezona mı bıraksam dedim...
Ama aklın yolu 125'tir...
Eveeeeettt....
Sonunda bugün YBR'min ödemesini yaptım, yarın sabah vekaleti götürüp akşam eve YBR'mle gelicem inşallah...!!! :queen: :bounce:

Hayırlısı olsun.Güle güle kullan...

arkadaşlar akşam eve gelirken fark ettim sinyallerimde bir sorun var.şöyleki
sola sinyal verince problem yok hem arka hem ön gayet muntazam çalışıyor.sağa verdiğimde ise arka sinyal direkt yanıyo ön hiç yanmıyor,sebeb ne olabilir oradan parçalamaya başlayayım:)

arkadaşlar akşam eve gelirken fark ettim sinyallerimde bir sorun var.şöyleki
sola sinyal verince problem yok hem arka hem ön gayet muntazam çalışıyor.sağa verdiğimde ise arka sinyal direkt yanıyo ön hiç yanmıyor,sebeb ne olabilir oradan parçalamaya başlayayım:)

Sinyal müşürü yane flaşör degişecek:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar