ale:Ben rodaj dan dolayımı sakatlardayım yoksa?
abi son durum nasıl, ne kadar masraf çıkıyor?
Sonunda YBR'yi yola çıkartmışınRodajı bitti mi bari yolda
![]()
Raporu bekliyorum![]()
hayaletfilo, öncelkle tekrar geçmiş olsun. Umarım en yakında yollra dönersin.
Kazada çıkartılan expertiz parorunda ne ne kadara değişti falan bir yazarsan buradaki herkes yararlanır... 1250ytl de çokmuş ya...
arkadaşlar motor serviste bekliyor çünkü sigorta daha parayı yatırmadı ama bugün yarın alırım. Aklınızda olsun en ufak bir kaza dahi olsa hemen polis çağırıp rapor tutturun eğer haklıysanız son kuruşuna kadar alırsınız karşı tarafdan paranızı. Eğer allah korusun hastaneye yattınız ve hiçbir sağlık sigortanız yoksa bile bunu için bile para ödemek zorun değilsiniz.
Beni motora gelince işçilik dahil 1.250 hasar var motorda. Değişecek malzemeler ise şöyle; depo ( çok belli olmayan iki göçük var ), km saati kopmle; kafalık, direksiyon; elcikler; ön sinyaller; far çerçevesi; ön çamurluk (aslında kazada kırılmadı daha önceden uç tarafı kırılmışdı bahane ile oda değişecek) bide ufak tefek şeyler var. Artık nasıl uçduysam motor aksamında, egsozda, direksiyon çatalında çizik dahi yok (bunun sebebi sanırım balçığın içine uçmam) Tabi motorun yançantalarıda haşat oldu ama onları sigorta aksesuar olduğu için malesef karşılamıyor. Şimdilik bu kadar herkese kazasız belasız yolculuklar bol keyifli sürüşler diliyorum.
Nasıl ya???bu kadar kolay mı...hani artık kimin suçlu olduğu yada suç oranı mahkemeler tarafından bellirleniyordu ? hani artık trafik polisleri suç oranını yazamayacaklardıale:
Ben bu işten hiç bir şey anlamadım..tam 4 ay oldu, bu işle 2 ay boyunca uğraştım ve bir sonuç alamadım şimdi de dava açıldı suç oranının belirlenmesi için...
Bunlar bana mı gıcıklar yoksa şanssız mıyım?:silent:
Geçmiş olsun bu arada kaza olayını da okudum gerçekten şanslıymışsınız ikinizdeale:
Değerli arkadaşlar hepiniz biliyorsunuz belki;Ybr lerin ön dişli 14 diş,arka dişli 45 diş.Şimdi benim özellikle büyük şehirlerde oturup ta tanıdığı bir yamaha servisi olan arkadaşlardan bir ricam olacak.
Şöyle ki;Orjinal 13 diş ön yahut 47-48 diş arka dişli bulabilirmiyiz.
Yardımcı olursanız sevineceğim.Amacım hızdan daha ziyade biraz daha güç artışı sağlamak.İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Beni motora gelince işçilik dahil 1.250 hasar var motorda. Değişecek malzemeler ise şöyle; depo ( çok belli olmayan iki göçük var ), km saati kopmle; kafalık, direksiyon; elcikler; ön sinyaller; far çerçevesi; ön çamurluk (aslında kazada kırılmadı daha önceden uç tarafı kırılmışdı bahane ile oda değişecek) bide ufak tefek şeyler var.
arkadaşlar merhaba ön çamurluk çatlaktı benim zaten değiştirmemiştim ama bugün kırıldı. ön çamurluk ne kadardır acaba bilgisi olan varmı...
bir ara çarşıya gittiğimde sorarım.
Sağol sonix ben burada araştırmalarım sonucu 6 YTL ye buldum YAVUZLAR marka 1/2 13 diş Yalnız ham haldeydi ortasını tornacıda, orjinali gibi frezede yaptırdım cuk oturdu.Bu ön dişliyi yerine oturttuktan sonra kontra bir segmanı var o biraz uzun geldi uç kısımlarını taşladıktan sonra o da oldu fakat bu seferde onu dişliye sıkan cıvataların başı geniş geldi.Yerine alien başlı cıvatayla sıktık.Bundan sonra iş denemeye kalmıltı,benim açımdan sonuç mükemmel.Şöyle ki;
5.inci vites dahil her viteste ara hızlanması çok iyi.Yokuş yukarı kalkışlarda hiç sorun olmadan sanki bir kros motoru gibi kalkıyor.İki kişi ile denemedim henüz ama kesin onda da olumlu olacağına inanıyorum gerçekten daha güçlendi motorum.Şehir içi trafiğin çok yavaş aktığı anlarda bazen 1.inci viteste motoru rahatsız edici buluyordum 2.inci viteste ise bayılıyordu.Şimdi neredeyse bir bisiklet kıvraklığı ile kıllanabiliyorum.
Gelelim herkesin daha çok önem verdiği hız meselesine;Daha evvel 5.inci viteste 8000 rpm de 90 km/h hıza erişirken şimdi 8500 rpm de tam 90 km/h hıza erişiyor.Ve yine inanın daha çabuk buluyor bu değerleri.Daha fazla basma şansım olmadı.Zaten çok fazla sürat yanlısı da değilim.Denersem yine burada yazarım.
Ha ayrıca vites küçültürken ki rahatsız edici kompresyon silkelemesi de çok tatlı bir hal aldı.
Kusura bakmayın uzun oldu,başınızı ağrıttıysam özürlerim kabul edin:rendeer:
Tork kesinlikle artıyor.Üzerindeki zincirden bakla almaya da gerek yok boşluğu arkadaki ayar civataları ile çok rahatlıkla alabiliyorsunuz.Ön dişli değiştirme işi,arka dişliyi büyütmekten daha ekonomik.İlave zincir almak zorunda kalmıyorsunuz.Bu ara tek teker meraklıları için de biçilmiş kaftan oluyor bu haliyle.Şu dişli işini benim motora yapayım bakalım.Faydasını görecekmiyiz.Hız önemli değil tork artsın yeter![]()