yok ya bu sabah kırtasiyeye gittim Bakırköye kitap almak için ordan okula gittim .Okul şirinevlerde ve lise değil tabiiki![]()
ben en son 2 hafta kadar önce bakmıştım ben 90 kg ın üzerindeyim biraz iriyim anlıyacağınız demekki 31-32 psi a ayarlamalı ben 29 a göre ayarlıyordum . bu sabah yokuş yukarı gene kaydım bu sefer biraz zor toparladım yer kuruydu ama biraz soğuktu ve sanırım lastik basıncımda uygun değildi. bu gün bi kruyeci abide metzeller gördüm o lastiklerin pegleri baya genişmiş hoşuma gittiarkadaşlar ybr nin lastik sorunu hemen her gün burada gündeme geliyor.
lastiklerin çok kaliteli olmadığını kabul ediyorum ama,hava basınçlarını ne zamanda bir kontrol ediyorsunuz...unutmayın uygun basınçta olmayan en kaliteli lastik dahi büyük sorunlar oluşturur...özellikle arka lastik basıncı en az 29 olması gerekiyor.bu değer 90 kg yük taşırken olması gereken değer...
220 kg yüklü iken basınç 40 olması gerekiyor.Yani 90 kg üzeri örn.110 kg gibi bir yükle motora biniyorsak,lastik basıncımızı ona uygun olarak 31-32 değerlerinde tutmamız gerekiyor...ön lastik basıncı her zaman 24-25 değerleri arasında olması uygundur..Yani motorumuzun taşıdığı yüke göre tahmini bir orantı kurarak arka teker basıncını ayarlamalı ve haftada bir yada 10 günde bir kontrol etmeliyiz...düşük değerlerdeki lastik basınçları devamlı olarak dengemizi bozar.unutmayın 2 teker üzerindeyiz...![]()
Evet Kültür üni.Morrigan, Kültür Üniversitesinde misin?
yok be kardeş haftasonları hariç her gün kulanıyorum şimdi içime kurt düştü keşke aküye baksaydım ... ama yok ilk 4 seferde almayınca ayak marşıyla denemiştim gene olmamıştı. marşa basınca sanki böyle rölanti devrine çıkacakmış gibi ouyor sonra stop ediyor motor e tabi bende o çalışırmış gibi olurkenki sesi duyunca marşı bırakıyorum stop ediyor basmaya devam ediyorum gene stop ediyor:silent:sevgili kardesım motoru en son ne zaman kullanmıstın arayı fazla uzttıysan aküden olabilir diye düsünüyorum
hahaha... biraz daha ağzının suyunu akıtayım ozaman![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
insane
Ya birde bir şey soracağım..Motosikletin ön çamamurluğu bana yetmiyor ya yani bütün motor çamur içinde kalıyor..Onu engellemek için koruma demirine plastik bir şey taktırsam olur mu? yoksa çamurluk var mı öle hazırda??