arkadaşlar canlar bir pazar akşamı adana dan hepinize sıcacık selamlar olsun.45 inden sonra motor sevdası aldı yürüdü işin kötü yanı kimse motosiklet muhabbeti yapmak istemiyor avcılık lafı olunca iyi motor lafı olunca boş ver diyorlar aklı başında bir ustada yok sorduğumda boş ver abi 250 al 500 al diyor saygıdeğer forum arkadaşlarım tek sohbet yeri burası kaliyor nacizhane fikirlerinizden bir yol çizmeye çalışıyorum ustanın birine bu gün gittim sorum şu idi yamaha ybr 125cc en son hızım 85-90 civari dedim bi bakarmısınız dedim 2005 model ,abi işim var şimdi dedi senin karbüratörün az yaksın diye içinde 3 diş var seninki en düşüğüne ayarlı dedi onu normal yakıt seviyesine getirelim boş bir zamanda dedi bende sabah beri araştırıyorum bi sonuca varamadım böyle bir ayar bulamdım sabah beri forum okuyorum ama boyle bir şeye rastlamadım çok değil 100 görebilsem yeter motorum bakımlı bu arada filtre buji v.s yeni dişli arka 43 ön 14 bu arada vereceğiniz cevaplar için şimdiden sağolun Allah kaza ve belalardan korusun inşallah.
Öncelikle motor sevdanız daim olur isallah.motosiklet muhabbeti motosiklet kullanıcilari ile güzel oluyor motordan anlamayan adamı sıkar.
Eski kasa 2004 ybr 125 sahibiyim.hani su 12.5 hp dediklerinden

,kuryeyim 130.000 km oldu artık ybr nin her noktasını bilir oldum.
Şimdi madde halinde motora yapilmasi gerekenleri anlatayım.
*Hava filtresi kesinlikle temiz olmalı.
*buji temiz ve kurumsuz olmalı
*buji kablosu ve piposu saglam olucak.
Bunlarin degistigini ve saglam oldugunu varsayıyorum.
Öncelikle size söylenen ayarı anlatayım, karburatörün üst tarafında, gaz telinin girdigi kısımda vidalı bir kapak vardır orayı gevsetin ve gaz pistonunu cıkarın. Sonra teli sökün ve igneyi cıkarin, ignenin üstunde segman vardir bu segmani ortadaki centige takın.bu sekilde anlatınca karısık gelicektir.attıgım linkteki videoyu izleyin ne yapmaniz gerektigini anlarsiniz.
https://youtu.be/l0-72wRl6rM 6.21 sonrası dedigim olayi anlamaniza yardimci olur.
Sübab ayarıni yapin/yaptirin eliniz yatkinsa sizde yapabilirsiniz.
Hava ayarini yapın forumda anlatımi olmasi lazim ama ben yinede anlatayim.
Normalde ybr 125 de hava ayarı 1.5 tur olarak belirlenmis ancak zamanla motordaki asınma v.s sonrasi bu ayar degisebiliyor.
karburatörun altinda hava ayar vidasi vardır, duz bits ucu(sarjlı matkap vida ucu)alin.
karburatörun altinda bulunan hava ayar vidasini tamamen sıkın ve 1.5 tur acın.
motoru calıstırıp rolantiyi 1.300 devre ayarlayın.
Motoru dinleyin ve hava ayar vidasıni yavas yavas sıkın.
Rolantide en ufak degisiklik olunca durun.
Ve sayarak vidayı gevsetin.
Ses degisince durun.
Kac tur sonra ses tekrar degistiyse ikiye bölüp o kadar sıkın.
Örnegin;
Vidayi sıktık ses degisince durduk.
Basladık acmaya
Bir tur,iki tur,üc tur oldu ses degisti durduk hemen
3 turda ses degismisti böldük ikiye 1.5 tur. 1.5 tur tekrar sıkıyoruz ve ayar bitti.
Ben bu sekilde yapamam derseniz motoru calıstırin ve rolantiyi 1.000 devre ayarlayın,hava ayar vidasını sağa-sola cevirerek motorun en yüksek rolantiye ulastıgı yerde bırakın.
Umarım yardımci olmusumdur.