motor hız problemi hk..
arkadaşlar tüm ybrcileri öncelikle selamlamak isterim.
ben 06.06.06 tarihinde bi ybr ssahibi oldum 3 aylık motor fakat 5 viteste 8,000 devirden fazla yükseltemiyorum deviri. elcik sonuna kadar dayalı ve hız max 90-95 . servisine gidip konuştuğumdada bu motor ufak hacimli motordur bundan fazlasını beklememek lazım çok paranız varsa oyarız motorunuzlaa hız yaparsınız dediler.. benim amacım hız deil benim amacım motorun normalini öğrenmek... bu konuda yorum yapmak isteye ybrci arkadaşlar olursa yorumlarınız benim için önemlidir... saygılar...
Arkadaşım bende adana'dayım Ben YBR'mi 11.2005'te aldım 2006'nın ocak ayında eşim ve ben
(toplamda 120 kg) uzun yolda 105 gördüm abartısız..
Şu an agustos ayında bu hızı görmem zor ..Nedenmi..? Anlatayım..
Havaların sıcak olmasından dolayı karbüratöre giren hava miktarı az, sen gaza basmakla sadece yanıcı madde
(benzin) oranını arttırıyorsun ama bunu yakacak olan madde
(hava) az ise ki sıcak havalarda öyle olur; motorun son gaz da dahi istedigin performans hızını vermez..Aynı yolda 2 ay sonra tekrar dene hızını, havaların soğuması ile
(DİPNOT:..Araçlarda kullanılan intercooler mevcut sıcak havanın ısısını azaltıp yogunluğunu arttırarak silindirlere daha fazla hava göndermek) karbüratöründen geçen hava miktarın fazlalaşacağından motosikletinin performansı artacaktır.. Bence rahatlıkla 100 km'nin üzerindeki hıza ulaşabilirsin...Kaygılanmana gerek yok...:cat:
Arkadaşlar şu aralar zamanım olmadıgından motoru servise götüremiyorum size sormak istedim bir sorunum war
Bazen yokuş aşşagıya giderken boşa alıyoruz bazen de kontagı kapatıp gidiyoruz.motordan(muhtemelen debriyaj) dan tıkır tıkır diye ses geliyor.Bu ses sizin motorlardan da geliyor mu yardımcı olursanız cok sevinirim.
motorun kitleme olsasılıgından korkuyorum
Hıı bu arada bende ekledim seni msnde gorusuruz
Arkadaşım ben uzun süredir bu bahsettiğin sese benzer
(ama bilmiyorum aynısımı) se de benim motorumda vardı...Bir gün orta sehpaya aldım motoru boşta tekeri çevirdım ses, ön dişli ile dişlinin geçtiği frezli yataklı hareket aktarma milinden geliyor..Bu ses kalın bir gres yağla yağlanarak kısa vadeli gideriliyor..Motor yüksek hızlardan dolayı gres yagı zincir koruma kapağına
(plastik kapak) atıyor..Ama ben ortalama haftada bir yağlamayı ihmal etmiyorum..Şimdiye kadarda bir sorun çıkarmadı motor 9 aylık 4300 km'de..