ortalama bir araba sürücüsüyüm 99 dan beri, ama bugün sanki trafige ilk defa çıkıyormuş gibi oldum. Motor farklıymış gerçekten.. Debrajda aynı şekilde dalgınlığıma geldi. Benim kaygım acaba bir zarar verdim mi motora . Nasıl anlarım.
Vites geçişlerinde sorun çıkmadıysa şu anda problem yoktur.Dişlilerde sorun olsaydı mutlaka fark ederdiniz zaten. Debriyajı çekip calıştırmayı alışkanlık edinin yeterli bence.
Ybr nin yağını zamanında degistirir birde doğru devirlerde kullanırsanız çok uzun kmler kolay kolay sorun yaşamazsınız. Bu benim 2. ybrem. aslında büyütmek için ilkini satmıştım gereksiz olduğunu düşünüp 0 aldım. Ona iyi davranın karşılığını fazlasıyla verir. İçiniz rahat olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------
Birde motora uzun süre araba kullanıp geçen arkadaşlarıma söyleyeceğim önemli birşey var. Motor kullanırken ileri bakmak, bakışı düşürmemek çok önemli. Araba kullanırken öndeki aracın stoplarına bakma eğilimi vardır. Motorda bakışınızı o kadar düşürürseniz kaza yaparsınız.
Boş alanda düşük hızlarda bol bol dönüş calışın. Çok düşük hızda gidonu kitleyerek dönme olayını tamamen çözün.
Lastiklerinizi mutlaka değiştirin ama degiştirdiginizde de lastiklerinize değil kendinize güvenin. Yani limitlerinizi iyi bilin.
Asla ve asla ben oldum demeyin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------
Güncel sigorta fiyatları hakkında somut örnek sunabilecek arkadaşlar var mı?
Yaş 39 ikamet Ankara A2 ehliyet 10 sene son 5 yılda kaza yok. ergo sigorta geçen sene 150 bu sene 300. Hemen hemen bütün şirketlerden teklif aldım.
2001 krizinde nasıl bankaları kurtardıysak şimdi de sigorta şirketlerini kurtarıyoruz. Gss ayağına sgknın suriyeliye yaptığı açığı kapatmak gibi yada...