arkadaşlar iyi akşamlar,
daha önce de yazmıştım bi süre önce ybr mi aldım ve zevkle kullanıyorum. balıkesir bandırmadayım. motorum şu an 250 kmde. kullanıcı kitabına uygun şekilde rodajını yapıyorum. ilk motorum ve her konuda acemiyim. çevremde yardımcı oalbilecek kimse de yok.size bir iki mevzuda danışmak istiyorum.
öncelikle bursa-balıkesir civarında oturan arkadaşların servis konusunda tavsiyelerini almak istiyorum.100 bakımında yetkili servise gitmek istiyorum ve bursa veya balıkesirde kitapçığa göre dört tane servis var. ilgi-alaka ve fiyat konusunda hangisini tavsiye edersiniz?
ikinci sorum 1000 bakımından önce yağı değiştirmem gerekli mi? ve bu bakıma kadar kitapçıkta yazmayan nelere dikkat etmeliyim?
üçüncü sorum 1000 bakımında nelere dikkat etmeliyim?
son sorum yaşadığım sıkıntılarla ilgili. vites geçişleri sıkıntılı gibi, zaman zaman boşa geçirmekte çok zorlanıyorum.artı rölanti ayarını yaptırmam lazım mı?bir de akşam geldim stop etmeden vitesi boşa aldım yarım gaz yaptım bıraktım ve motor sanki gaz takılmış gibi 4 bin devir civarında kaldı. çok yavaş düşüyordu devir. bu durum gaz takılması mıdır?
cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
gaz takılması değil o, ya rolanti çok yüksek ya da jikle açık kalmış.
ayrıca merkeze sık gelip gidiyorsan Uytun'u öneririm. buraya hiç yazmıyorum (bu bir istisna

) o yüzden görmedim mesjaını k. bkma...
vites geçişleri benim de biraz sıkıntı oldu, (2. ybr'mi aldım öncekisi 2009du onda sıkıntı olmadı ya da hatırlamıyorum) ama 2012de biraz kemikli vites geçiyordu. debriyajını ayarladım yine sertti ben de 200 kmyi biraz geçince içindeki dandik yağı döküp 10w50 power1 koydum rodajı onunla tamamladım. şimdi gayet güzel.
merkeze yolun düşerse bi çay içelim... aklına takılan şeyleri de dilim döndüğünce yanıtlarım. sakın motorunun sağını solunu kurcalatma ustalara, kitapçıktaki gibi yapabilirsin rolanti ayarını (1500 d/d). (silindire el değmeyecek kadar ısınınca yapılır)
hayırlı uğurlu olsun. kitapçıkta yazan rodaj'a da harfiyen uymanı öneririm. sürekli devir değiştirerek 3500 devrin altına düşürmeden ve kitapçıktaki yazandakinde yukarı çıkmadan yap rodajını... hayırlı uğurlu olsun