herkeze yazdığım gibi sanada yazıyorum neden satıyormuş kardeşim satacakmış niye almış arkadaşların verdiği fiyatlarda anlaşabilirsen ne ala ama mutlaka nedenini sor satmanın mantıklı birşey demiyorsa sorun vardır bide maliyeden araştırma yaptır borcu cezası varmı diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:35 ----------
yahu taksana öne 15 lik dişliyi
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------
korayyyyy hahahahahaha olum sizin niye aşırı çalıştığınızı şimdi haberlerde söylüyo muşta koyunlara yem pahallı geldiği için cips yedirmeye başlamışlar :queen:
Şenol abi yokuşa gelince hızım 80e düşüyor, az yakacaz diye yokuşta 60a düşmek istemem. buradaki ustalara motoru elletmek istemiyorum. 150 zcmi mahvetmişlerdi zor toplattım.
abi dişli falan hikaye bu kurnaz max sanki yarım depo benzinle ölçüm yapıyor benim değerler bundan %40 daha iyi ama bizim max ne yapıyor çözemedim
belkide gerçekten adamın motor da arıza var
abi 275 km 8.5 litre benzin aldı en son... yarım depo değil...
kesin arıza var.
motoru aldığımdan beri fulletiyorum. motoru alalı beri 2100 kmyi devirdim. benzini görüp sonrasında sallıyorum. kilometreye 14 kuruştan aşağı inmedi. ki benzin 4.56 idi o zaman..
10 bin devirde vites değiştirmemle 7000 devirde vites değiştirmem arasında 30 km oynadı sadece. yüzde 10 diyim.
önde cam, yanda 2 çanta, el koruma, diz örtüsü bunların hepsi havayı tutuyor; üstelik buralar çok rüzgarlı. rüzgar esince 30 cm şeritte kaydığımı bilirim.
motor sabahları jiklesiz çalışmıyor. jikleyle çalışsa bile hafif hafif gaz verdiğimde stop ediyor. ayrıca motor ısınsa yola çıksam 2-3 bin devirde isteksiz. stop etme eğiliminde.
motorun ilk sahibi 7 ay kullanıp 5 ay yatıran biriydi. ben aldığımda da 3 aydır yatan motordu. öyle ki içindeki benzin bitene kadar çok sıkıntı çektim.
acaba diyorum yatmaktan karbüratör mü tıkandı? cidden ilk çalıştırmada ve düşük devirde gaz yememezlik yapıyor.
mutlaka bir ayarsızlık var motosiklette maxımus abi anlayan birine göster bir kere para ver yakıttan çıkarırsın zaten
malatya'da ve elazığ'da usta yok malesef... ya antebe gideceğim, ya da yaz tatilime istanbul'dan başlayıp sizin ustalarınıza motoru yaptırıp sonra güneye ineceğim.
ya hocam ben bu yaz altınoluk yaptımki ilk heves ve yol çok güzel olduğu için biçok yerde bastım hem motor açılsın hemde performansını göreyim diye 509,90Km de öksürmeye başladı bende riske girmemek için tam 510 Km deydi anahtarı yedeğe çevirdim yani full depo 13 Lt 2,6 litresi yedek demekki ben 10,4 litre ile 510 Km yol yapmışım hemde okadar yükle
abi seninki gibi yaksa ömür boyu kapımda tutarım bu motoru. abartmıyorum mondial 150 zcm kadar yakıyor bu motor. üstelik o otomatikti. vites hamallığı yoktu ve son hız sadece 5-10 km düşüktü.
işte şenol abi aradaki fark çok fazla keşke bana yakın olsa da motoruna bi baktırsak adam gibi bi ustaya hatta pendikte bi arkadaş vardı onun motoruda bu kadar çok yakıyordu çocuk yaptıramadı motoru sattı adam gibi usta her yerde yok ama benim usta yamaha yetkili servisinde 4 yıl çalıştı ve şuan kendi dükkanı var toplamda 15 yıllık tamirci ben bu adama gidiyorum motorum öksürse adam çaresini şıp diye buluyo
len koray yarın gelmeyi unutma olur mu
adres çark caddesi dr.nuri bayar sok.no 29 üsküp iş hanı
navigatör gir bakalım benim dükkanını bulabilecekmisin saat 11.30 dükkanda olurum ona göre
dediğim gibi, yazın tatile istanbul'dan başlatacak bu beni sanırım. ve ya gaziantep'e gidip oradaki ustalara bir baktırayım diyorum. buradaki ustalar normal normal diyor başka bir şey demiyor.
karbüratöre bi tamir takımı al zaten ucuz 5,10 lira birsey zaten sök dağıt karbüratörü temizleyıp geri topla güzel bi hava ayarı da yap 12 13 kuruştan aşağı düşürmek için uğraşma o zaman motor hiç gitmiyo ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:52 ----------
yasından dolayı fiyatı yüksek..2011 model bile olsaydı 3650 3800 arası ederdi..bunun da ederi 3500 3650 arasıdır..o da kmsi düşük olduğu için..
motor 2. el ve senede 7 ay çalışıp 2 senede 9000 km yapan bir motordu. motoru aldığımda 3 aydır yatıyordu ve o depodaki benzin bitene kadar hafif tekleme de yapıyordu. sanırım karbüratör tıkalı. yağ da 20w50 castrol actevo. ikinci etken de yağ olmalı. zaten 2100 km oldu. haftasonu elazığ'a gidip bakım yaptırayım. kavgalı olduğum bi usta var, bakarsa ona yaptırırım artık. ondan iyisi yok çünkü...