Tamirciye güvenmediğim için 2 farklı yere sordumm her ikisi krank dedi ve motor indirilmeli dedi içime sinmedi tertemiz çiziksiz motoru indirmek ki motor kısmı ilk günkü gibi parlıyor hala aldığım adam 2.sahibi tanıdığım kişi yani ondan önce ilk sahibinin tamircinin dediği hale getirebilmesi için 1.viteste redline 4-5 km falan gitmesi yada damdan aşağı atması lazım motoru,1.vites homurtusu vites dişlisinden orası kuvvetle muhtemel fakat rolantideki çalışma sesi hiç hayra alamet değil krank bilyası gibi geliyor.
Km düşmesi muamma çünkü orjinal lastikleri var henüz üzerinde yani km düşürülse en kötü lastikleri değiştirirlerdi gibi geliyor hoş lastikler de bitik ama bilemedim arada kaldım bende
İnandığım tek şey çalışıyorsa kurcalama mantığıdır fakat böyle kullanırsam daha kötü arızalara sebep vermesinden korktum 1.vites dişlisinin kırılıp daha büyük hasarlara yol açması gibi.
Buyrun arkadaşlar 1.vitesteki garip sesin birebir aynısını rastgele bir videoda buldum bahsettiğim ses videoda 36.saniyede motor sesinin yanında metalik bir ses 38 ve 39.saniyelerde dahada metalikleşen ince vızıltı gibi birşey ve benim motordaki 1.vitesteki garip sesin aynısı.
http://www.youtube.com/watch?v=P1Kus79Eav8