s.alykm.motoru satmayı düşünüyorum.kesin bi karar almadım ama iyi fiyat veren olursa satarım.
ramazan abi şu sorularıma cevap yazmamışsın![]()
bak o bujinin üretildiği markaya göre değişiyor.. benim ybr nin orjinal bujisi ve en güzel yakımı 0,7 de aldık..aslında bunun test cihazı var fakat herkeste yok ve kullanımı yaygın değil... çünkü 5 liralık bujiyi kimse ayara götürmez değiştirir...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:50 ----------
recai bu arada akşamları karşıma çıkma... üzerine sürerim arabamı :d ::::::::
o ne öyle hortlak gibi....![]()
Ya arkadaşlar benim motorda dün bi sorun keşfettim sorunmu değilmi emin değilim. Dükkandan eve giderken (4.-5. vites) 8-10bin devir sıkıştırırsam (1km) eve vardığımda gazı kesip vitesi 1e çeker yavaşlayıp debriyajda tutarsam (önfrenle aniden yavaşlarsam) motoru hareket halindeyken motor stop ediyor. Kısaca az agresif kullanınca motor stop ediyor. Sizdede varmı böyle bir durum? Halbuki hiç zorlama yok bişey yok neden stop ediyor anlamıyorum?
Ya arkadaşlar benim motorda dün bi sorun keşfettim sorunmu değilmi emin değilim. Dükkandan eve giderken (4.-5. vites) 8-10bin devir sıkıştırırsam (1km) eve vardığımda gazı kesip vitesi 1e çeker yavaşlayıp debriyajda tutarsam (önfrenle aniden yavaşlarsam) motoru hareket halindeyken motor stop ediyor. Kısaca az agresif kullanınca motor stop ediyor. Sizdede varmı böyle bir durum? Halbuki hiç zorlama yok bişey yok neden stop ediyor anlamıyorum?
ben ne kadar zorlarsam zorlayıp stop etmiyor..hatta geçen gün çamurla şavaştım... o sıkıştırmada bile sorun yoktu....
Sorun tamamen gaz ayarından çıktı. Rolanti düşük oldugundan bırakınca stop ediyomuş. Rolantiyi 2000 e ayarlıyorum motor hız yaptıktan sonra rolantide gaz yiyo kendi 3000-4000 devire cıkıyor. 1000-1500 düşürüyorum bu kez rolantide devir düşüyot düşüyor stop ediyor. Rolanti hiç yerinde durmuyor .... Deli olacam bu sorun yüzünden halen bi çözüm çıkmadımı bu ESD lerin gaz ayarına ya??? Stop etmeden rolantide çalışan kanunilere özenir oldum((
kardeş senin motor ybr 125 esd yani yeni modelse bu sorun genelde var galiba antalyada bir arkadaşda da vardı ondada aynı sorun vardı rolantiyi az yükseltiyorsun durduğunda 3-4 bine çıkıyor düşürüncede stop edecek gibi oluyor ve stop ediyor sebebini bilmiyorum ama benim düşüncem yeni ybrye yeni olan bs25 karburatör işe yaramadı galiba![]()
Evet sorunu bulduk biraz komik olacak ama sorun Jikle basıkmış ondanmış :cherry: Motoru çıkardım çıkaralı böyle kullanıyormuşum şuanda devir sorunu kalmadı 1000 devirde rolantide çalışıyor gayet iyi![]()
Abi transistörü bulamadık lokman hekim niye takılmıyor foruma ? Düzcede var mıdır ?
lokman fazla takılmaz foruma... o günde ben rıca edince baktı.... lokman ın elinde var.... onunla irtibata geç....
Sade parça gönderebilirmi bana 5 tane alırım.
işte onu yaparmı bilmem :d ben olsam yapmam....![]()