Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Abi shell de baya bi kuyruk vardı belli yani sistemli plakayı fln yazıyorlar.Şehirin orta yerinde yani :)Birde karbüratör derken ? :)
29dkaqr.gif
29dkaqr.gif
29dkaqr.gif

Sorun yok.Hava ayarı 4 turlarda stabil.Sabah çalıştır bas gaza git sanırım katalizör iptalinin bir özelliği :) İvmelenme iyi.hiç eğilmeden 115 e geliyor bugun e 5 de eğilsem 125 lere gelirdi ama o trafikde o pozisyondan utanıyorum :mrgreen: düzde 110 a çakıyor hemen :bounce:
29dkaqr.gif
29dkaqr.gif

Sorun yok.Hava ayarı 4 turlarda stabil.Sabah çalıştır bas gaza git sanırım katalizör iptalinin bir özelliği :) İvmelenme iyi.hiç eğilmeden 115 e geliyor bugun e 5 de eğilsem 125 lere gelirdi ama o trafikde o pozisyondan utanıyorum :mrgreen: düzde 110 a çakıyor hemen :bounce:
29dkaqr.gif
29dkaqr.gif

Nasıl yapıyorsun hava ayarını???

:) sen öle diyosan öledir kardeş o zaman bizde kurcalayarak öğreniriz olur biter.

400.000km ha araba bile yapmıyor o kadar çok iyi bizim bu motorlar keşke çinlilerde bu deneyime kavuşsalarda rekabet olsa :cat:

hadi canim rekabetmis cinliler su an dunyadaki hurdalari toplayip motor yapmakta:mrgreen:
mesela benim ramizin silindiri italyan bir ciftin aldiklari ilk alüminyum tava boyle olunca kim ister honda yamaha benim motorumun bir anısı var o yetıyor bana:p

Benim motorun aküde bir sorun var herhal 6 bin 7 bin devirlerde çok az kesiyor ön far birde rölantide sinyalleri yakdığımda rölanti düşüyor ama stop edecek gibi değil ama bariz düşüyor neden yapar aküde sorunmu var ?

Benim motorun aküde bir sorun var herhal 6 bin 7 bin devirlerde çok az kesiyor ön far birde rölantide sinyalleri yakdığımda rölanti düşüyor ama stop edecek gibi değil ama bariz düşüyor neden yapar aküde sorunmu var ?

olabilir yada elektrik üreten bobin sarımında sorunda olabilir

birde uniqe sen katalizörü iptal ettin ya iptal etmeden öncede hız ve çekiş yönünden bu kadar iyi miydi motor bir anlatırsan yoksa bende senin gibi iptal etmeyi düşünüyom :D

Dene gör burda ne desem boş.Motor orjinal daha birşey değişmedi bobin falan.Farların yanmasıda süper.

ateşleme bobinine demiyom zaten ben belki bir ihtimal alt bobinden olabilir diyom elektrik üreten motor çalıştıkca neyse deneyecem yarın ins bakalım ne olacak :D

OLASI NEDENLERİ:

buji: görevini yapamadığında, üst devirlerde kesiklik yapar
- buji kablosu: tam takılı olmadığında, deforme olduğunda, kaçak akım (ark) yapar... üst devirlerde yığılma olur
- benzin filtresi: benzindeki tortu/pislik/su gibi şeylerden ötürü filtre geçirgenliği yavaşlar... daha fazla akış olması gereken üst devirlerde kesilmeler olabilir..
- karbüratör hava/yakıt karışımı: uygun olmadığında yapabilir.
- yakıt: kalitesinden olabilir
- ateşleme bobini olabilir.
- ateşleme (krank) sensorü olabilir
- supap açıklığından olabilir.
- supap kurum bağladığında yapabilir.

Abi sanki akü yetmiyor mesela sinyalleri açayım rölantide ön fardan falan çok az kesiyor.6 7 bin devirlerde ön far tam sönmeden az kesiklik yapıyor.Ateşlemeden kesmiyor farlardan kesiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar