Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar merhaba. 2 gun once gri sıfır ybr me kavuştum. ilk olarak size sormak istedigim; karbüratorun ustunde(karbüratore baglı) bir elektrik soketine takılı kablo var. acaba bu neyin sensörüdür ne işe yarar? ha bir de uzun yola (istanbul - uşak) cıkacagım. yaklaşık 600 kilometre gidiş 600 geliş. lastik patlamasına karşı tek kullanımlık lastik onarım-şişirme spreyi alsam acaba benim iç lastikli (orjinal) lastiklerimde işe yarar mı?

arkadaşım hayırlı olsun.Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. yeni cıkan ybr city mi aldın yoksa eskilerdenmi ?

benim motor galiba açılıyor :) dün esk.den emok'a gittim geldim çok rahat 90ı gördük :) ağırlık az'dı ondan heralde :)

benim motor galiba açılıyor :) dün esk.den emok'a gittim geldim çok rahat 90ı gördük :) ağırlık az'dı ondan heralde :)

3. viteste sıkıştırdıgım zaman 83-85 km/h yi görebiliyorum daha açamadin mi hacı motörü:p 10 bini devirmişsindir daha açilmadimi yada getir bana ben kabak çiçegi gibi açarim:queen::)

eski ybr deep 16. yenisini begenmedim yoksa bayiide o da vardı. ha bir tek jantlarında aklım kaldı, ama o kafa grenajı varken mümkün degil city almam. henuz 410 km deyim. kısmetse yarın sabah uzun yola cıkıyorum (600+600km). yarı yolda bir yerlerde yag degistirsem iyi olacak zira onceki sayfalarda 500 km den sonra yag degistirmek tavsiye ediliyor. degistirsem mi yoksa varana kadar dursa zararı olur mu acaba? bir de su karbüratore baglı iki adet elektrik kablosunu sormuştum. acaba onlar ne işe yarar?

Valla o kabloları söktüm denedim bi degişiklik yok motorda.Hatta o sensörmüdür nedir açtım temizledim içini biraz katran gibi bişi vardı içinde ucunda.Ne olduğunu daha doğrusu nasıl çalıştıgını bir bilen varmı arkadaşlar.Bildiğimiz katalizörler eksozda olur;eksoz gazındaki degerlere göre(lambda sensörü) yakıt hava karışımını ayarlar.Hatta katalitik konvektör bildiğim kadarıyla da eksoz gazında iyon degiştirir de bu ybr lerimizde ki alet nedir neye yarar.Karbüratörden geçen yanmamaş yakıt hava karışımının içinde neyi etkiler,neyi ölçer,neyi nasıl kısar(ekoyak gibi birşeymi).Honda cg ler de de aynısı var.Bikere bence katalizör matalizör degil.Olsaydı zaten özellik olarak eklenirdi teknik verilere reklam anlamında.Yada beldeyamadan teknik destek isteyelim.Bilelim nasıl bişeye biniyoruz.Kolay gelsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dün bayiye City geldi fotoğraflardakinden daha şık duruyordu..performans aynı bu arada..:)

3. viteste sıkıştırdıgım zaman 83-85 km/h yi görebiliyorum daha açamadin mi hacı motörü:p 10 bini devirmişsindir daha açilmadimi yada getir bana ben kabak çiçegi gibi açarim:queen::)

valla 13150 lerde ama daha haala açılmadı sanırım :pr: dün bizim düz bi yolumuz vr orda yattım adeta motora.4.vitesde 90 yapıyo sona 5e atınca yığılıyo gibi yapıyo teee kaç zaman sonra 100e çıkıyo.:salut: subap ayarına sokcam. hava ya da benzin yetersiz ise hava ayarını da yaptırcam :)

Dün bayiye City geldi fotoğraflardakinden daha şık duruyordu..performans aynı bu arada..:)

gözüm kör olaydı da şasedeki made in china yazısını görmeseydim:pr: emok'da gördüm city'i resmen adamlar perçinlemişler depoya:salut::salut::salut:

motoru ilk yıkadıgımdan beriarka kampana frenden süreklü ses geliyor..motorun her tarafını söktüm ama teker ve fren sistemini bilmediğim için elleyemiyorum. daha hiç sökmedim..ayarını bozarım diye korkuyorum..kampanadaki bu sesi nasıl kesebilirim..yardımcı olursanız sevinirim:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
digi_boy26,normal ybr'de de made in china yazıyor :wiinkk:

PIERzig

Saol. kask konusunda kararsızım bıraz ne alsam die ? model olaraka yanı ful race mi yoksa ceneden acılır olanlardanmı ? ybr ye uygun bi kask olması benim için ilk tercih yani takınca kafamda sırıtmıcak büyük olmasın istiyorum büyük bi ihtimal kibar bi ful race alıcam ama bu ceneden acılırlar nasıldır kullanışlımıdır full race den dahamı kaba durur bilmiyorum. kullanan arkadaşlar veya önerisi olan paylaşırsa sewinirim :)

Kaskta önemli olan güvenliktir, boyutları ise birbirine yakındır, kask ile
ilgili çeşitli başlıklar var ararsan bulursun, kolay gelsin.

motoru ilk yıkadıgımdan beriarka kampana frenden süreklü ses geliyor..motorun her tarafını söktüm ama teker ve fren sistemini bilmediğim için elleyemiyorum. daha hiç sökmedim..ayarını bozarım diye korkuyorum..kampanadaki bu sesi nasıl kesebilirim..yardımcı olursanız sevinirim:)
Arka fren balatanı zımparalayarak sorunu kolayca çözebilirisin.

KARBURATÖRDEKİ İKİ KABLLONUN OZELLİĞİ BENZİNİN YANMA ODASININA ISITILARAK YOLLANMASINI SAGLAMAK VE ATESLEMEYİ KOLAYLASTIRMAK AMACLI ISITICI GOREVİ GÖRÜYOR YANİ:cat:.

Son düzenleme:
digi_boy26,normal ybr'de de made in china yazıyor :wiinkk:

valla ben bendekini gözümle görmediğim için rahatım :cherry:

arkasaşlar bugun itibari ile motorumu almış bulunuyorum 2006 ybr :)

hayırlı olsun deep :) sende '06 ybr'cisin artık :cherry:

Arka fren balatanı zımparalayarak sorunu kolayca çözebilirisin.

ben komple değiştirdim ses kesti :)

kas için lazer,n61,shark,agv benım için onemli olan kaba durmaması ve görüş acısının iyi olması sıfır veya tanıdıklardan 2. el temiz bişi bakıcam sizin kullandıgınız varmı bunların içinden ?

muhtemelen ıslanmadan dolayı balatalar sertleşbiliyor. yani sıcakken ıslandığında soğurken katılaşıyor :) yani bi nevi yumuşayıp sertleşme olayı :) yani fiziksel olay :queen: sesten kurtulmanın tek yolu değiştirmek :) kanuni racer 200 ve keeway superlight 150 fren ve debriyaj balataları bize uyuyor :) orjinaline gerek yok sanırım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar