elimize gösterge saatini alabilsek benimde ilk işim zaten
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------
saygıdeğer kardeşlerim lütfen bir yardımcı olun Allh rızası için(( bugün yine yolda giderken stop etti denenme yapmaya bile fırsatım olmuyor lanet şey yolda giderken sönüyor ilk marşta geri çalışıyor buji degiştim hava filtresini degiştim krbürötör temizlettim giderken devir saati 0 a düşüyor birden marşa basıyorum geri çalışıyor bir iki gıv gıv etse buji ye bakacam benzin gelip gelmediğine bakacam ama ilk iş bir marşa basım diyorum hemen çalışıyor okumadıgım yazı kalmadı 4 ay önce kontak ve depo kapağını degişmiştim ondan desem 4 aydır neredeidin son 20 gündür zırt pırt sönüyor depodan olsa ilk marşta geri çalışırmı acaba beyinden yaparmı diyecem ama beyin ne işe yarar arıza yapınca nası olur ? aklıbaşında usta da yok adana da geçen gene söndü oldugu gibi bıraktım ustayı aradım geldigi 1km
yol bile degil geldi marşa bastı çalıştı bişey yok dedi borcumuz ne dedim 50 tl sabah siftahı dedi içim den yuh dedim inanın 1 km yok geldiği yol 50 tl ye ben 1 gün çalışıyorum eger sönerse buji den ateş geliyor mu birde benzin geliyormu birde depo kapağına bak dedi ama stop edince hemen geri çalışıyor namuzssuz yardımlarınız için şimdidien çok teşekkür eder Hayırlı Cumalar dilerim.
öncelikle cevabınız icin cok teşekkürler Allah kaza beladan korusun inşallah.
genel bir elle kontrol yaptığında bujinin baslangicinda ki kablonun gevsedigini gördüm pense ile sıkıştırınca sorun kalmadı bir depo yakıt aldım 13 litre 490 km gittim yedege geçti artık yedekte ne kadar giderse demedim tekrar doldurdum yani 11 litre ile 490 km sehir içi kullanım ile kalın sağlıcakla.
yan sanayi ayar tutar diyen var, zinhar olmaz diyen de var.bunun cevabını ilerleyen zamanda göreceğim.bir senede 50 bin km yapacağım için aklın yolu 0 km almaktı ama denk getiremedim. yamaha türkiye saolsun aşırı pahalı parçaları var beni bu yola itti.orijinal krank 700tl silindir 400tl sadece gömleği,şanzımanda sadece bir dişli 50 tl iken komple şanzıman oem parçalar ile 150 tl, antin kuntin bir iğneli rulman 50 tl.r:
yan sanayi debriyaj tasım 2 senedir sapasağlam görevini yapıyor. motorda tek yan sanayi tecrübem bu.ayrıca fren balatalarım da yan sanayi işimi görüyor.
son 25 bin km kuryelik yapmasaydım daha da giderdi düşüncesindeyim. ayrıca istanbulun berbat trafiği de çok yordu motoru.
0 km ybr alan birisi bakımlarını düzgün yaparsa, trafiği az daha mantıklı bir yerde yaşayıp motoru sıkıştırmazsa, 150binden fazla görür düşüncesindeyim. yine de ilk motoru olacaklar 100binden sonra ybr almasınlar yani japon diye son paralarını turşu ybr ye vermesinler.
Yaklaşık bir yıl geçti şu anda motorum 175bin km de . motoru yaptırdığım günden beri 50bin km kuryede çalıştı gezdirdi tozdurdu.İstanbul trafiği dur kalk günde en az 30 marş40 binde yağ eksiltmeye sonunda da yağ yakmaya başladı.yağ sıkıntısı bir kere bahçede çalışır vaziyete jiklede unuttum ve eve gidip film seyretmiştim ondan sonra başladı. nasıl böyle bir şey yaptım bilmiyorum. yağ olarak da orta kalite castrol 10 40 veya 150 50 4t yağlardan kullandım arada maddi sıkıntıdan lubex marka yağ aldım. şu anda litresi 10 tl olan 20 50 bir yağ kullanıyorum nasıl olsa yakıyor ve motor açılacak diye.
motor topladığımın ikinci haftasında (6000km) çok kötü sesler geldi açıp baktığımızda kranka bağlı rulmanın bozulduğunu gördük. tavsiyem oem bir krank aldığınızda onu da kaliteli bir rulman ile değişmeniz. diğer bir sıkıntı ise uzun yolda motor saçmaladı aksıra tıksıra istanbula getirdim. sibob ayarı ve karbüratör temizliği ile eski haline geldi.
özet olarak imkanı olan orijinal toplasın fakat yan sanayi de olsa motorun dizaynından dolayı temiz binen 80-90ı geçmeyen birisi en az 80 bin problemsiz yapar.:cat:
tahmin ettiğim gibi bir sene işimi bu şekilde gördü. bu sefer motoru değişmez isem (inşallah değişirim) orijinal silindiri "ıkyp" marka japon malı piston ile rektefiye ve eski orijinal krankın sadece kolunu değişerek daha uygun fiyatlı ve daha sağlam bir revizyon düşünüyorum.
Arkadaşlar merhaba , kış sezonunda motorumun ön fren balatası , debriyaj balatası , bujisini değiştircem. Hava ayarı karbüratör temizliği yaptırıp garaja atıcam motoru. Performans ve yakıt açısından hangi bujiyi önerirsiniz ? Bujinin ayarı 0.80 yaptırmamı söyledi bi arkadaş , bu nasıl bi ayardır ne işe yarar ? Debriyaj balatasını ve fren hangi marka önerirsiniz (ücreti önemli değil )acemi motorcu olduğum için ve başka motor kullanmadığım için debriyajın bitik olduğundan bile haberim yoktu . Kuryelik yapan bi arkadaşım binince debriyajın bitik dedi
Motoru aldığımdan beri yağını , hava filtresini , bujisini kendim değiştim . Arka fren balatasını ve kontağını sanayide değişdirttim. 45 binde olduğu için ve daha önceki sahibi eşşeğe biner gibi bindiği için detaylı bakım yaptırıcam , debriyaj , fren balataları ,bujisi , karbüratör temizliği , hava ayarından başka şunuda kesinlikle yaptır diyeceğiniz temel bakım varmı ? şimdiden teşekkürler.
merhaba karburator uzerindeki benzin tahliye vidasi ne işe yarar
Arkadaşlar debriyaj balatamı değiştim , kalitelide bi balata aldım ama kavramada pek bi değişiklik olmadı gibime geliyor. Yeni olduğu için mi böyledir acaba ?
Niye değiştirdin? Ne bekliyordun da olmadı?
Kalkışta titreme olayı mı?