Arkadaşlar benim 5 sorum var cevaplarsanız gerçekten memnun olacam ustalarımdan bekliyorum..
1-Zincirim değişecek Sfr-Oringli Alacam fiyatlar 80-120 arası sarı olanı ve beyaz olanı var dişlileride değiştirmem gereklimi sizce ? ve Orjinal ybr 125 esd yedek parça satan siteler var mı ? Lütfen öneriniz.
2-Arkada İrc Anlaş Lastik 1000km anca binildi önde nylon lastik yamahanın kendi ürünü %35-40 ömrü var Sizce kışı çıkarayım önümüzdeki sezonmu değiştireyim ekonomik dara sokacak michelin falan alırsam.
3-Hava filtesi 10 bin kmdir değişmemiş sadece üflettim değiştirmeliyim ? Ne faydalarını görrüm
4-Karbüratör dıştan temiz gözüküyor içini temizletsem ne faydasını görrüm 10 bin km dir temizlenmemiş
5-Birde yağ olarak castol 10-40 var 2 bin kmdir 7 bin km çok az bir titreşim oluyor geçiyor motul 10-50 mi motul 20-50 mi koymalıyım yazın ortalama 38-43- derece sıcaklık birde şansıman yağı varmı değişiyormu ?
6- Phipilis far ampülü alacaktım xenon u söktüm servise sordum 12 lira dedi parçacı aynını 7 liraya sattı orjinal midir ?
Ustalarım tecrübelerini yazarsa sevinirim detaylı olarak lütfen en önemli yedek parça orjinal satan site tavsiyeniz
1- Motorun kaç kmde olduğunu söyleseydin iyiydi, zincir öyle 15-20k kmlerde değişmez. Bakımsızsa o ayrı. Google amcadan bakabilirsin ama yerinde alman her zaman daha iyidir.
2-Lastikler takım olarak değiştirilir, fakat nedense tek değiştirenlerin bazısı tercihlerini arka lastikten yana kullanıyorlar yanlış yapıyorlar. Motor tehlike anında ön lastik bırakır ve düşersin. Bu yüzden değiştirmen gerekiyorsa takım olarak, bütçen yok ise tercih ön
3-Servis kitapçığında bununla ilgili bilgiler var aslında, ama çok tozlu topraklı yollarda kullanıyorsan sık değiştirmek gerekir.
4-Daha neredeyse sıfır motorun karbüratörünü orasını burasını söküp motora tecavüz etmenizi tavsiye etmem.
5-İzmir'de yaz aylarında 15-50 Motul kullanıyorum kışın 10-40 ideal.
6-Philips orjinal ampülü 7 lira zaten, diğeri kazık söylemiş.