arkadaşlar bayram için memlekete gidiş geliş yapmıştım yukarıya da yazmıştım yola çıkacağımı. burada sizlere moto severlere ybr tutkunlarına paylaşmak istiyorum. yolum yaklaşık 800 km civarı idi. yola çıkmadan önce yaptığım şey motor yağını değiştirmek oldu yani yeni koyduğum yağ ile çıktım yola. bujiyi değiştirmedim iridyum buji var üzerinde ve iki ay önce değiştirmiştim. hava filitresini temizledim. zinciri de güzelce temizleyep sprey ile yağladım. bu yağlama spreyini uzun yolda yanıma alırım çünkü dönüş için yine yağlama yapmam gerekiyor.
ortalama olarak 150-180 km bir mola verdim. motosikletin soğuması için ayrıcı vücudumun dinlenmesi için. 800 km bir günde kat etmeyi planlamıştım bu yüzden sabah erken saatte yani 07,00 gibi yola cıktım hem sabah serinliği ile biraz yol alabilmek için. ve gece memlekete 22,00 civarı ulaşmıştım. bu kadar uzun yolu tek güne sığdırmak pek akıllıca bir şey olmadığını fark ettim

çünkü üç dört gün özellikle bayram olması sebebi ile oturduğum zaman rahatsızlık duydum

yani birazcık popo acıyo beyler...
motosiklet kıyfati kesinlikle olmalı ve asla montu çıkarma yada fermuarı açma yapmadım hava sıcak dahi olsa . olabildiğnce kaskın camını vizörü bile açmamaya gayret gösterdim. benim tek sıkıntı yaşadığım nokta güzel ve kullanışlı bir motosiklet pantolonumun olmaması idi. mevcut kullandığımı internetten sipariş almıştım prosev marka güzel kaliteli soğuk yağmur geçirmiyor ama bana kısa ve biraz bol geldi. motosiklete çıkınca paçalardan bayağı kısalıyor ve soğuk yiyoruz bu noktadan buda sıkıntılı bir durum. bu yüzden pantolon konusunda sıkıntım var yardımcı olmak isteyen arkadaş olursa lütfen...
diğer bir konuda ben topcase kullanıyorum ayrıyetten küçük bir valiz bağlıyorum topcase boyutunda buda tam sırtımı yaslama hizasına denk geliyor. buradaki sıkıntı çok buyuk motosikletin dengesini çok kötü şekilde etkiliyor. virajlarda özellikle yada sollama yaparken motosiklete hakim olmakta zorlanı insan. ama mecbur bir takım eşya taşımak zorundayız bu yüzden sürekli arkamdaki hacimi dikkate alarak sürüş yaptım. siz siz olun olabildiğince arka yükünüzü sağlam ve sıkı tutun

800 km de ortalama hızım 90 a sabitlemeye çalıştım. çoğu zaman 85-90 arası yol aldım. ara ara sollamalarda ve yokuş gözüken yerlerde kaptırmak için 110 -120 km hıza çıktığım oldu. uzun yoldu ybr yi sakın zorlamayın yani sürekli 110 ve üzeri gitmek makineye sıkıntı yaratır geri dönüşünüz otobüsle olablir

birdahaki uzun yol görüşlerimiz için sağlıcakla kalın...