Ne kadara mal oldu bu iki lastik ?
Mişlen (Michelin) nasıl bir işlem bilmiyorum ama ben motosiklet 160 km'de iken Metzeler 22 ile değiştirdim. Maliyeti 195 TL idi. Orijinal lastikleri de bir pizzacıya yazın kullanmak üzere 100 tl'ye sattım. Yeni lastiklerinden memnunum. (Tüm motosiklet tecrübem 1380 km. Yaşım 50)
1 haftadır Pirelli Dura Traction arıyorum, ikamet ettiğim (BURSA) şehirdeki lastik bayilerinin çoğu son 3 aydır pirelli distribütöründen mal çekemediğini söyleyip bana 350 TL ye michelin satmaya çalışıyor. Adı sanı bilinen online motor mağazalarının çoğunu aramama rağmen henüz bir netice elde edemedim. Piyasada bu lastiği bulma imkanımın zayıf olduğunu ve bulsam bile taze lastik olmayacağı kanısında hepsi, bir nevi ağız birliği yapmışlar sanki, pirelliyi piyasadan silmeye yemin etmişlercesine michelin de michelin deyip duruyorlar. Herhangi bir pirelli fetişim de yok ve motoru ağırlıklı olarak ş.içinde kullanıyorum lakin havaların ısınmasıyla dağa, tepeye vurmayı da planlıyorum. YBR sahibi çoğu arkadaşım Pirelli Dura Traction kullanıyor, 4 mevsim ve tüm yol koşulları için beklentileri karşıladığına bizzat şahit oldum. Ne dersiniz? Ne yapalım?
bu aralar bende lastik bakınıyorum. pirelli 210 lira,michelin 270,metzeller 240, birde irc yeni model çıkarmış capra diye ismi var onu kullanan var mı ?
motor karbüratörlü olduğu için marşa basarken gaz vermek gerekiyor.enjeksiyonlu olsa gaz açmaya gerek yok.selamlar arkadaşlar. ilk motorumu alacağım en kısa zamanda. 2. el ybr bakıyorum. bugün bir tane daha baktım. motorda sorun yok gibi 1-2 gün içinde servise de götüreceğiz motor durumuna baktırmaya. sadece bir şey kafama takıldı. satan arkadaş, jikleyi açtıktan sonra motoru çalıştırırken hafif gazı açıp çalıştırmalısın dedi. bu normal midir ? yani direkt debriyajdayken marş düğmesine basmak yeterli değil mi?
@axios,sadece marş düğmesine basmakla çalışmaz yani dediği doğru hafif gaz vermelisin.
motor karbüratörlü olduğu için marşa basarken gaz vermek gerekiyor.enjeksiyonlu olsa gaz açmaya gerek yok.
belki bakalim az disli lastik istiyorm@MrvGny,korkma hocam bas 41 havayý ama istersen önce 38 ile bir dene baktýn lastik çok yanak yapýyor 41-42 yaparsýn.
@boora,irc'nin birçok modelini kullandým caprayý kullanmadým ama o parayý þuanki durumda haketmiyor.Sen metzeler al en iyisi.
@axios,sadece marþ düðmesine basmakla çalýþmaz yani
dediði doðru hafif gaz vermelisin.
sahibinden.com da varpirelli için nereden teklif aldýnýz?
Selam arkadaşlar sorularımı taksit taksit soruyorum ama burasının da amacı sorun oldukça sormak zaten
Evet, motosikletimin yağını değiştireceğim servise gitmeden, internette araştırmalarıma göre şu sonuca vardım;
Motul 5100 4T 10w40 yağ kullanacağım, ve 1 lt koymam yeterli
doğru mudur ? bazı yerlerde 1.5 lt koyun yazmışlar da
Selam arkadaşlar Ybr'nin kullanım klavuzunda +90 ağılıklarda arka lastiğin basınç değeri 41 psi olarak tavsiye edilmiş, bu değer biraz çokmuş gibi geldi, iki kişi binenler basıncı nasıl ayarlıyorlar ?
Eskişehir Özmert Motorda taktırdım. Ön arka set için 270 lira ve takmak için 50 lira istediler. 320 liraya mal oldu.