cumagünü cumadan sonra AKTAŞ motor tayfuna gittim iridyum buji almaya telefon ettiğimde var demişti ama bulamadık kalmamış biliyorsunuz bizim motorlarda daha doğrusu tüm motorlarda iridyum buji yakıt tasarrufu sağlıyor ama normal buji alıp takmak zorunda kaldım motor 9600 küsür kilometrede yapğve buji değiştikten sonra sesi ve gidişi değişti servis ne yağ koyuyo bilmiyorum ama yamalub koyuyorum diyo ama inanmıyorum ben 2007 den beri totalden 10w40 alıyordum ELF in şimdi ELF motor için özel 10w40 üretmiş 2 senedirde onu kullanıyordum scooterde YBR mede onu koydum motorun gidişi sesi herşeyi değişti ilgilenenler hemen sormadan söyleyeyim YAMAHA YBR 125 üzerinde CR6HSA buji ile geliyor ama bu eski kasalarda kullanılıyor yenilerde ise normal buji CR7HSA ve iridyum bujinin kodu ise CR7HIXkızlar aramızda bazı arkadaşlar var ybr almak için sebep arıyorlarkendileri 500luk makinelerle 90,100u geçmeyen insan..ybr için ona ne söylesek ikna olur? ben, ybr sırf sorunsuzluğu için bile alınır diyorum..ya siz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:13 ----------
bunu söylememin sebebi ben bu motoru tayfunun tavsiyesi daha doğrusu üzerime alacaksın diye yürümesi ve tanıdığına yönlendirip bazı kıyaklar yapılmasını sağladığı için aldım asıl sebep tabiiki renginin mavi olmasıydı eğerki CBF de mavi olsaydı şuan altımda CBF olacaktı ! ama YILDIZ tic. kapısından girdiğimde mavi ybr yi gördüğüm an alıyorum dedim kadir abi bile şaşırdı ve allah bin kere yüzbin kere razı olsun tayfundanda kadir abidende bana yanılma ihtimalini bile yaşatmayacak bir motora kavuşmama sebep oldular başkada bişey demiyorum CBF i olanlar üzülsün ben mutluyum buda bombasıydı :queen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------
dürümüm dönerim su motorcular yatıyor keşke plan yapıp bir kilyos yapaydık seninle bu gün hava fenadeğil sen nasılsa yağmura alışkınsın eh bende fena sayılmam zaten geçen hafta kilyos yapacağız diye 25 tl lik benzin aldıydım okadar dolaştık daha hala yarım depo benzin var demin baktım 155 kilometre yol yapmışım benzin aldığımdan bu yana hala bitmiyo bu benzin yaa