125 lik bir motor ile 150'lik bir motor güç ve performans olarak karşılaştırılmaz.Karşılaştırmaya gerek de yok zaten.Biri 125 CC, diğeri 150 CC.Bunun nesini kıyaslayacaksınız?Durum ortada zaten.Haa derseniz bunun haricindeki durumlarda karşılaştırma olurmu?O zaman olur.Malzele kalitesi, dayanıklılık,konfor, kullanışlılık ve bunları hangi fiyata sunduğu karşılaştırılır.Ben YBR'yi aldığımda CBF yeni çıkmıştı.Hangisini alayım diye epey inceledim ve tercihimi YBR'den yana yaptım.Sebepleri şunlar:YBR'nin servisi neredeyse Türkiye'deki tüm ilçelerde bile mevcut.Honda'nın bu kadar yaygın değil malesef.YBR hem daha ucuz, hem de çok daha cazip taksitlerde satılıyor.Ben peşin fiyatına 19 ay taksitle almıştım.YBR'nin zinciri asla gevşemez, ayar gerektirmez.Ben şu anda 21.000 km'deyim.Hiç bir sorunum olmadı.YBR'de devir göstergesi var.Honda'da yok.Oysa yurt dışında satılan CBF'lerde var.Honda ayıp etmiş.YBR'de ayakla çalıştırma mevcut.CBF'te yok.Oysa küçük hacimli böyle bir motora konulmalıydı.CBF'in aydınlatma sistemi de YBR'ye göre çok zayıf.CBF'in malzeme kalitesi de YBR'ye göre daha zayıf.CBF'in ön farının gidonda olmaması da benim hoşuma gitmedi.Bazen insan durduğu zaman da gidonu sağa sola çevirip önünü görebilmeli.