Bu tartışma asla bitmeyecek gibi görünüyor.Çok uzun yıllardır motosıklet kullanıyorum. tamamı vitesli olan MZ, honda,mondial,skygo,yamaha ,(en son ybr 125) kullandım . her motosıkletin kendine has özellikleri var.artı yada eksi yönde.ama şunu söyleyeyim yamaha ybr gibi sorunsuz ve az yakan motosıklete şimdiye kadar hiç rastlamadım. 1 günde 536 km yol yaptım en ufak bir yorgunluk vermedi,kendide yorulmadı . o yolculuğumın devamında yedek depo dahil 660 km de benzin bitti.yani 1 depo ile 660 km yaptım. bir motosıkletten daha ne istenir ?sağlamlık ,dayanıklılık,neredeyse sıfır vibrasyon,yol tutuşu her şeyiyle tatmin edici. ama ağır rampalarda devir düşürüyor.bu da eksi tarafı herhalde.bir forumda istanbuldaki bir kuryenin ybr 125 ile motor kapağı açmadan 230.000 km yol aldığını okumuştum. ne derece doğru bilmiyorum ama bu motosıklet bu km yi rahat yapar diye düşünüyorum.daha önce kullandığım motosıkletlerde bu kadar güven (hacimleri daha büyük olduğu halde) duymamıştım.bu arada önümüzdeki yaza doğru daha uzun seyahatlara çıkmayı düşünüyorum ve de artçılı olarak o yüzden daha büyük (ybr 250 olabilir)bir motosıklet alacağım .ama şehir içi ve yakın seyahatlar için üstüne basa basa ybr 125 diyorum . nacizane gözlemlerim bunlardır.