arkadaşında dediği gibi parça ve servis olanakları olsa süper ybr nin envayi çeşit parçaları bulunabilirken bu modelin yok o garip biraz ... benimde ilk vitesli motorum fazla kafamı şişirmeden acemiliğimi atlatıp elden çıkartırım inşDostum, ben buralardayım. hafta içi öğleden sonraları müsait olurum. Sen geldiğinde bir haber ver, bir şekilde görüşürüz. Yalnız, benim motora bakmam pek işe yaramaz. Burada tanıdığım, güvendiğim bir usta var, ona götürüp baktırırız beraber. Özelden telefonumu gönderiyorum.
Valla, sorunluydu falan ama, yine de güzel bir başlangıç motorudur xt125. İki sene boyunca bir çok kereler küfür ettiğim, sinirlenip yere çarptığım olmuştur fakat, yine de çok şey de öğretti bana. Bahsettiğim kronik arızaları olmasa ve Yamaha'nın adam akıllı bir servis hizmeti bulunsa 2. eli altın değerinde olurdu muhtemelen. Her halükarda, enduro sınıfına giriş yapmak isteyenler için en mantıklı iki üç makineden biri.
yakın diye aldığım akaryakıt istasyonunda benzine su karışıyomuş eski bi çalışanı dedi+ordan benzin alan tanıdık bi abidende duyduktan sonra bodruma giitiğimde farklı bi firmadan alıyorum artık bakalım tekleme yapıcakmı hoş 2-3 hafta yatıcak motor sabah ters tarafımızdanmı kalktık ne hikmetse yatırdık motorudaha evvel bu modelden kullanan yaşlı bir abinin tavsiyesini iletiyorum. benzine dikkat. karbüratör sistemleri farklıymış. narinmiş. yeni karbüratör alıp öyle satmak zorunda kalmış. temiz benzin şart
yakın diye aldığım akaryakıt istasyonunda benzine su karışıyomuş eski bi çalışanı dedi+ordan benzin alan tanıdık bi abidende duyduktan sonra bodruma giitiğimde farklı bi firmadan alıyorum artık bakalım tekleme yapıcakmı hoş 2-3 hafta yatıcak motor sabah ters tarafımızdanmı kalktık ne hikmetse yatırdık motorusağ eldeki parmakları kullanamıcam bi süre sağ dizde sargılı kırık çıkık yok serçe parmağım haricinde ucu biraz parçalanmış bunada şükür
motorun fren maneti ve sağ ön sinyal kırılmış artçı ayağı, sağ ayak koyma yeri ve gaz borusunun ucuda sürtünmeden dolayı aşınmış bi kaç hafta motor hasreti çekicezale:
teşekkürler şuan el sargılı dolanıyoruzçok geçmiş olsun öncelikle vücut duzelsın de motor hallolur manetleri 50 tl ye toplatmıstm sinyaller zaten düştüğün gibi kırılcak boyutlarda direkt olarak sinyal üzerine düşülüyor.tavsiyem depo grenaj vidasının oldugu yere takoz koydurman.gerçi ilk olarak sinyal ve gidon üzerine devrılıyor ama şanslıysan biraz takoza denk gelirgidon yamulmasın önemli olan o bulunmuyor çünkü meret.renthal taktırdım o da alçak geldi yükseltmek için gerekli olan aparatı sadece internet üzerinde bulabildim şu anki kullanımı er6n gibi oldu bu deneyimi de paylaşayım dedim.
motoru alıp izmirden gelirken otobanda hava pek iyi olmamasına rağmen dip gazla geldim diyebilirim muğlaya kadar çineye kadar yağmura yakalanmıştımarkadaşlar 2 seneye yakın kullandım xt mi.çok şikayet etmişsiniz xt den.fiyatına göre alınabilecek en kaliteli ve karizmatik motordur xt 125.burada şikayet edenlerin çoğu motorunun ilk sahibi değildir eminim.ilk sahipleri de pek temiz kullanmamış olabilir tahminimce.ben de 2. sahibydim.gayet memnundum motorumdan.yaşattığı problemler çevreyolunda yavaş kalması ve yamaha nın yedek parça sıkıntısı yaşatmasıydı.
Motor stop ediyo diyen arkadaşlar koltuğu söksünler.iki tane kelepçenin tuttuğu hortum görecekler.muhtemelen yerinden oynamıştır.iyice oturtup kelepçelerini sıkarsanız hiçbişeyi kalmaz.her türlü merdivenden rahatça inip çıkabilirsiniz.çok keyifli bir motordur.sapasağlamdır.uzun yola çıkarken dip gaz saatlerce gidebilirsiniz.(azcık titrer ama)
arkadaşların yaşadığı sorunların sebebi,motorların ilk sahiplerinin ilk bakımlarını yaptırmamış olmasıdır.bu yüzden yağ yakması,rengarenk dumanlar atması normaldir.parça fiyatları gayet ucuz ama aradığınız parça yamahanın elinde yoksa beklemeniz gerekecektir.
ayrıca çinlilerle kıyaslayan arkadaşlar,xt ile bir tur atın sonra bir çinliyle tur atın,sadece titreşim ve vites geçişleri için bile koşa koşa xt ye gideceksiniz...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:17 ----------
ama helal olsun herkes yaşadığı problemleri dürüstçe yazmış.bu yüzden xt cileri tebrik ediyorum.ortalama 13 krş yakar km de.girin bakın fazer sayfasına,ş içi 15 kr yakıyor diyorlar motorları içinxt sayfasının temiz olması beni sevindirdi.
arkadaşlar 2 seneye yakın kullandım xt mi.çok şikayet etmişsiniz xt den.fiyatına göre alınabilecek en kaliteli ve karizmatik motordur xt 125.burada şikayet edenlerin çoğu motorunun ilk sahibi değildir eminim.ilk sahipleri de pek temiz kullanmamış olabilir tahminimce.ben de 2. sahibydim.gayet memnundum motorumdan.yaşattığı problemler çevreyolunda yavaş kalması ve yamaha nın yedek parça sıkıntısı yaşatmasıydı.
Motor stop ediyo diyen arkadaşlar koltuğu söksünler.iki tane kelepçenin tuttuğu hortum görecekler.muhtemelen yerinden oynamıştır.iyice oturtup kelepçelerini sıkarsanız hiçbişeyi kalmaz.her türlü merdivenden rahatça inip çıkabilirsiniz.çok keyifli bir motordur.sapasağlamdır.uzun yola çıkarken dip gaz saatlerce gidebilirsiniz.(azcık titrer ama)
arkadaşların yaşadığı sorunların sebebi,motorların ilk sahiplerinin ilk bakımlarını yaptırmamış olmasıdır.bu yüzden yağ yakması,rengarenk dumanlar atması normaldir.parça fiyatları gayet ucuz ama aradığınız parça yamahanın elinde yoksa beklemeniz gerekecektir.
ayrıca çinlilerle kıyaslayan arkadaşlar,xt ile bir tur atın sonra bir çinliyle tur atın,sadece titreşim ve vites geçişleri için bile koşa koşa xt ye gideceksiniz...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:17 ----------
ama helal olsun herkes yaşadığı problemleri dürüstçe yazmış.bu yüzden xt cileri tebrik ediyorum.ortalama 13 krş yakar km de.girin bakın fazer sayfasına,ş içi 15 kr yakıyor diyorlar motorları içinxt sayfasının temiz olması beni sevindirdi.
Kesinlikle katılıyorum. Bende XT125x kullanıyorum ve çok memnunum. Tümsekten yada çukurdan geçmekten değil korkmak inadına geçiyorum ve çokta keyifli oluyorarkadaşlar 2 seneye yakın kullandım xt mi.çok şikayet etmişsiniz xt den.fiyatına göre alınabilecek en kaliteli ve karizmatik motordur xt 125.burada şikayet edenlerin çoğu motorunun ilk sahibi değildir eminim.ilk sahipleri de pek temiz kullanmamış olabilir tahminimce.ben de 2. sahibydim.gayet memnundum motorumdan.yaşattığı problemler çevreyolunda yavaş kalması ve yamaha nın yedek parça sıkıntısı yaşatmasıydı.
arkadaslar merhabalar.xt 125x in göstergesinde Aku sokulup takıldıktan sonra endrd gibi bişi yazmaya baslamıs ve gosterge calısmıyor suan sadece endrd yazıyor. Sorun nedır acaba? Motoru almak ıstıyorum ama bu gosterge olayından dolayı kararsız kaldım. Yardımcı olursanız cok sevınırım.