kontağı çevirdiğinizde ekranda Ntrd veya Endr yazar
x modelleri için Ntrd yazmali
r modelleri için Endr yazmali
diyelim ki motorunuz bendeki gibi R modeli kontağı çeviriyorsunuz Endr yerine Ntrd yazıyor neler olur yazayim:
* hızınizi fazla gösterir. Mesela ben bombos asfaltta iyice kapanip hız denedim 131i gördüm. Süpermoto ayarında olduğu için fazla gösterdi.
* km yi fazla yazar. Şöyle örnek vereyim. Ben arada bir köye giderim köyümüz net 17km dir, Ntrd modundaki bir R model 17km lik yeri net 24km gösteriyor. Normal km yi yaklaşık olarak % 40 olarak fazla yazıyor. Diyelim motorunuz 30.000de ise normalden %40 fazla yazdıysa motorun orijinal km si yaklaşık 18.000dir
frenler bendekide gönülsüz tutuyordu würt balata temizleyici sprey aldim haftada bir balatalara sikiyorum arka tekeri kilitliyor ön de süper tutuyor suan.
Bugün motosikletci bi arkadaş motoruma bindi biraz denedi filan çok güçsüz dedi. Debriyaji bırakinca gaz veriyorum fırlayip gitmesi lazım nazlaniyor filan dedi canımı sıktı açıkçası. Başka bir motor kullanmadığım için kıyaslayamiyorum ne yazıkki. Çekişi aslında çok iyi mesela fitness hocami evine bıraktım 115 kilo kendisi. Bende 85kiloyum yol düz tabi canavar gibi çekiyordu. Hocam dedi zaten çok iyi çekişi var diye. Bugün motosikletci canımı sıktı açıkçası. Debriyaji bırakinca önü kalkacakmismismis mk
dostum ne yalan söyleyim canım sıkıldı. Çok temiz bakıyorum motoruma dediğim gibi başka bir 125lik motor denemis olsam farki kıyaslama imkanim olurdu ama sadece kendi motorumu kullandım. Çekişi şöyle düz yolda giderken çok rahat hissettiriyor hızın arttığıni süratlenisi çok iyi diye düşünüyorum.
Arkadaslar ekran goruntusu komple gitti aku bitmisti bu sorunu yasayan varmi bide kim anlar kim yapar bunu
km saati kısa devreden yanmaz içini aç iki tane 1N4001 diyot var onlar gitmiştir muhtemelen değiştir el becerin varsa sorun çözülür bendede oldu hallettim.
Göstergeyi söküp baktım datasheeet denilen bişi patlamış 3 tanede diyot birazda yolları patlatmış ama işlemci sağlam olabilir diyorlar. Verdim arkadaşa bakıyor bakalım oluru var mı yokmu. Diğerindede haklı olabilirsin akuden şüpeleniyorum marşa basınca zızz diye ses çıkarıyor kafasına göre bazen marşla bazen yan ayakla çalışıyor . hazır kış gelmişken komple dağatıp elektirik tesisatını yenileyeceğim arızalı olan parçalarıyla birlikte.
data sheet denen şey diyottur 1N4001 işe yarıyor bozulmasının sebebi elektrik sisteminde sorun olunca fazla akım oluşuyor mesela aküyü sök motoru çalıştır voltaj yükselir tamiri basit işnin ehli adama ver sorunsuz halleder.
akü çabuk ölen bi mevzu bence bi akü değiştir dene, kontak kapalıyken akünün bi cunu sök geri takarken ark yapıyormu cızt diye yapıyorsa kısa devre var yok yapmazsa bişey yoktur tesisat basit kolay kısa devre yapmaz.akü bitikken marş öyle zzz ötüyor far mar gidiyor göstergen çalışsaydı oda kayboluyordu.
engin seninde kafadaki arşiv saglam masallah :queen: