Yamaha Yamaha XT 660 R/X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

merhaba,
bir arkadaşımdan örnek olarak çanta demiri aldım ve yaptırmak ıcın demirciye bıraktım adam 200TL dedi zaten kappanınki 228TL.
Bu işten anlayan uçuk fiyatlar vermeyen biri var mıdır acaba :)

merhabalar. bugün teslim aldım xt660ryi. 1 saatlik bir yolculuk sonrası sağ salim ulaştım eve. tork,çekiş,dişli oranı herşey şahane.yokuşa düşük hız hususi 5. vitesle girip denedim yok böyle bi icat. bu motor kısmen scooter sayılır çünkü vites değiştirmeye pek de gerek kalmıyor.ama sürekli saniyede bir yön düzelttim. biraz korkarak geldim.(düzlüklerde 140 bastım ayrı konu) nedendir acep? dümdüz bir çizgide tutamadım. acemi sayılırım 4-5 aydır motor kullanıyorum. ondan mıdır? yoksa lastikler eski,motor 2005 27000 kmde, ilk lastikleri,biraz diş var üzerlerinde. değişmeleri gerekiyor ve hemen değiştirecem. fikri olan arkadaşların yorumunu bekliyorum

merhabalar. bugün teslim aldım xt660ryi. 1 saatlik bir yolculuk sonrası sağ salim ulaştım eve. tork,çekiş,dişli oranı herşey şahane.yokuşa düşük hız hususi 5. vitesle girip denedim yok böyle bi icat. bu motor kısmen scooter sayılır çünkü vites değiştirmeye pek de gerek kalmıyor.ama sürekli saniyede bir yön düzelttim. biraz korkarak geldim.(düzlüklerde 140 bastım ayrı konu) nedendir acep? dümdüz bir çizgide tutamadım. acemi sayılırım 4-5 aydır motor kullanıyorum. ondan mıdır? yoksa lastikler eski,motor 2005 27000 kmde, ilk lastikleri,biraz diş var üzerlerinde. değişmeleri gerekiyor ve hemen değiştirecem. fikri olan arkadaşların yorumunu bekliyorum

hayırlı olsun kardeş kaca aldın biraz motor hakkında deyımlerinizi beklıyorum ilerleyen gunlerde kısmetse bende alıcam:)

Hayırlı olsun yolda düz gitmeme problemini anlamadım ben salıp birakıyorum gidiyo.
buna lastik havaları,lastik,yada balans olma ihtimalide var baktırmakta fayda var.

hayırlı olsun kardeş,öncelikle lastiklerini hemen bi değiştir
ayrıca bir de anlayan bir ustaya motoru göster,sebebini anlayacaktır.
gidonu da ellerinle çok sıkma,bu durum kafada tokatlama yapar.

saolun. sonraki gün lastik havalarına baktım düşükmüş, hava basınca düzeldi. gene biraz var gibi. o da acemilikten sanırım. düzelecek. aynısının 125liğini kullanıyordum giderken kucaklayıp yön değiştiresim geliyordu. bu ağır motor ondan da oluyor. motor 2005 27bin km. çizikleri var ama saat gibi. iyi bakılmış kazasız bir motor. ışıklarda stop etme meselesi benim de başıma geldi (vites boştayken) yakıtını ölçmedim henüz. 100 km 5 lt çıkar herhalde. sahibinin anlattığı karbüratör ayarının beyinden yapıldığı. adanalı01 hemen al hiç düşünme. burda bir arkadaşımda var fazer, karakter olarak çok farklı motorlar, fazerın dellenmeye başladığı devirlerde xt660r dellenmeyi bitirmiş oluyor. düşük devirlerde dehşet atak bir motor. özellikle 2.vitesteki çekişine hayran kalacaksın

Bnm en son ölçümümde 6 litre yaktı.Ama İstanbul'un Trafiğinde kullandım hep.10kmlık yolu 30 dkdan fazla sürede gittim bir yolda :)
Dur-Kalklar ve ara hızlanmalarla bu yakıt oldu
geçende birde Agva yapmıştım uzun yolda 4.7yaktı hızım 120-140 arasıydı.

az evvel tekrar fulledim. 100 km 5.2 litre. yarısı şehiriçi yarısı dışı. bu depo bitsin gene yazıcam. 125liğe arada bir 10-20 lira atıyodum :(

az evvel tekrar fulledim. 100 km 5.2 litre. yarısı şehiriçi yarısı dışı. bu depo bitsin gene yazıcam. 125liğe arada bir 10-20 lira atıyodum :(

Bende özlüyorum cbr125'ımı 1fulleyınce benzinliğin yolunu unuturdum :)

Arka dişliyi orjinal 45'in dışında kullanan var mı acaba 1-2dişli büyütsek nasıl olur ?

kalkış kolaylaşır, ara hızlanma artar son sürat düşer. bisiklet dişlisigibi düşün. arka dişli ne kadar küçük o kadar sürat ama çevirmesi zor. arka dişli ne kadar büyük o kadar kolay çevirmece ama sürat düşer istersen deli gibi çevir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:41 ----------

ön dişliyi küçültüp arka dişliyi büyütsen hayabusanın son sürat 100e düşermi acep :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:44 ----------

geyik bi tarafa motora lastik lazım, metzelerde karar kıldım. bi tourance modeli var bir de exp. deneyen varmı? ve arka lastik 140lık da var. arkayı 130 değil 140 yapsak ne olur? uyar herhalde. yanak ve çap aynı orjinaliyle. 140 80 17

kalkış kolaylaşır, ara hızlanma artar son sürat düşer. bisiklet dişlisigibi düşün. arka dişli ne kadar küçük o kadar sürat ama çevirmesi zor. arka dişli ne kadar büyük o kadar kolay çevirmece ama sürat düşer istersen deli gibi çevir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:41 ----------

ön dişliyi küçültüp arka dişliyi büyütsen hayabusanın son sürat 100e düşermi acep :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:44 ----------

geyik bi tarafa motora lastik lazım, metzelerde karar kıldım. bi tourance modeli var bir de exp. deneyen varmı? ve arka lastik 140lık da var. arkayı 130 değil 140 yapsak ne olur? uyar herhalde. yanak ve çap aynı orjinaliyle. 140 80 17
Son hızda çok gözüm yok :)
zincir dişli değiştirken bi denemeyi düşünüyorum.

Bende m3 kullanıyorum metzeler hamuru baya güzel ömrüde orta derecede ne cok kisa ne uzun benim yanlamalara hala dayanıyor :)

tamam da kardeş seninki asfalt model. r kullananlardan yokmu metzeler tourance kullanan

estafurullah kardeş ne kızması. korna değiştiren varmı. orjinal korna zayıf gibi. kornanın gücünü de motora dişlilere koymuşlar :) otomatik yağlama sistemi taktıran varmı ?

Sanayide 10 liraya bir korna almıştım yeminle orj kornasından iki kat daha fazla ses çıkarıyor :)

orjinal kornası çok uyduruk. kaskın içinden kendim zor duyuyorum. 30 metre ilerde falan bi yayaya çaldım geçen. duymadı. araba içindeki insanın kapalı cam müzik şu bu duyma ihtimali hiç yok. derhal değiştirin orjinal kornaları. sipariş verdim stelbe nautilus compact diye bi model. yorumları güzel. dertsiz tasasız kurtaracak inşallah. haftasonu ufak bir gezi yaptım yakıt memnun etti. toplam 320 km. 70 şehir içi, 250 şehir dışı.(80-120 km saatte. daha basasım vardı ama basılcak yer rüzgar öbür taraf tepelik virajlık :( ) tüketim 13,5 litre. 55 tlye mal oldu ( 21 haziran 2011). günden güne aşık oluyorum ben bu motora yaw :) yeni tastikler de takılınca tadından yenmez

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:49 ----------

yakıt ölçümü devam ediyor. şehiriçi oranı artsın ölçtükçe yazacağım

çok rahat yapar 1 depoyla 300 hele sabit hızla. bi de güçsüz kalmasın diye 5.vitesi nadiren kullandım. yolun 20 kmsi falan tepelerde kamyon takibi cabası. bazen 1.vitese düştüğüm de oldu. insan gibi kullanırsan az yakıyor yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar