Yamaha Yamaha XT 660 R/X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

VIA

Arkadaşlar amortisörleri motordan söktüm fakat kovandan korom kolları ayırmak için çok uzun bir alyana ihtiyacım var borunun içinden alyanla tutarken dışarıdan karşılıklı gevşetmek gerekiyor yoksa sadece dışardan çevirince boşta dönüyor.
Ankara'da bu malzemeyi bulabileceğim bir yer biliyormusunuz .70cm uzunluğunda bir alyan anahtarı... Hazırını bulamazsam düz bir alyanı demir bir çubuğa kaynattıracağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:10 ----------

İç taraf alyan değil galiba farklı bir metodla ayrılıyor iki parça.. nasıl olduğunu çözemedim videolarda felanda göremedim.
Son durum bu şekilde

Hocam amortisör kovanlarının altında sökmek için allen vida olur genelde onu söktüğünüzde boşa çıkması gerekiyor diye düşünüyorum. ama ona da bakmışsınızdır :sunny: yakınlarda bir 660 da yokki gidip bakayım

https://youtu.be/IaiqdT41Yr4?t=482

burdaki arkadaşın gösterdiği gibi ama içeriden tutulması gerekiyormuş sanırım haklısınız. burdaki xt600 amortisörü fakat sizinkidende de aynı heralde,
sizde ayırmadan değiştirebilirsiniz keçeyi eğer uygun bir alet bulamazsanız?

VIA

Hocam amortisör kovanlarının altında sökmek için allen vida olur genelde onu söktüğünüzde boşa çıkması gerekiyor diye düşünüyorum. ama ona da bakmışsınızdır :sunny: yakınlarda bir 660 da yokki gidip bakayım

burdaki arkadaşın gösterdiği gibi ama içeriden tutulması gerekiyormuş sanırım haklısınız. burdaki xt600 amortisörü fakat sizinkidende de aynı heralde,
sizde ayırmadan değiştirebilirsiniz keçeyi eğer uygun bir alet bulamazsanız?

Hocam alttaki allen aparat olamayınca boşta dönüyordu. Servis manuelindede aparatla içerden tutup alttan çeviriyorlardı. Farklı bir yöntemle açtık amortisörü karşıda biri sağlam çekerken havalı matkapla söktük. Aparatı olsa çok kolay aslında.
Sizede çok teşekkür ederim.
Çok şükür bitti ��

Son düzenleme:

VIA

Geçtiğimiz pazar günü Ankara'dan arkadaşlarla yaptığımız Tuzgölü gezisinde benim Xt nin epey ısındığını farkettim. Teşhis için soydum motoru

Zaten birinci nedeni biliyordum antifiriz oranının yüksek oluşuydu. Bir kısmını tahliye ederek saf su ilavesiyle halloldu.

İkinci sebep ise önceki yağ değişimlerinde muhtemelen üsteki kapak tam sıkılmadan çalıştırılmış veya bir şekilde yağ taşırılmış vs. oda radyatöre gelerek orada ızgaraların arasında toz toplayarak hava kanallarında tıkanma yapmıştı. Uygun yumuşak bir fırça bulaşık deterjanı ve suyla temizliğini yaptım.

sonra fanın devreye girişini kontrol ederek topladım tekrardan.

Son düzenleme:
xt grubu terkedilmiş sanırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------

arkadaşlar bana ön cam ve arka çanta demiri lazım elinde olupta iş görsün isteyen varsa ücreti karşılığında alabilrirm

VIA

Nedir bendeki bu Xt tutkusu dönüp dolaşıp aynı yerdeyim. Varmı böyle rahatsızlığı olan )) Fz6 ,R6 bindim şimdi afrika var ama gezinin keyfini katlamak ve özgürlük hissiyatı için Xt ye biniyorum.

Motosikleti
Yamaha XT660R
2021 yılında daha toy bir motorcuyken bir arkadaşım aklıma sokmuştu XT660R efsanesini, araya deneyim kazanmak için birkaç motosiklet soktum akabinde 7 ay önce alayım artık dedim aldım. Bütün motosikletleri dual-sport olmuş biri olarak bu motosiklete geçince dedim tamam bu benim motosiklet denen araçtan beklentimi fiyat performans yönünden en iyi karşılayan motosiklet. Kendimce avantajları;
-Yola gidecek kadar güç. Her an el altında olan tork.
-Hafif arazide dolaşabilecek kadar nispeten hafiflik, şehir içi kullanımda kıvraklık. Aralardan geçerken problem çıkarmaması.
-Tamir bakım sök tak basitliği.
-Yaşına rağmen parçasının birçok koldan temin edilebilmesi :)
-Ciddi manada sağlam malzeme kalitesi.
-Tek parça olan selesi, tek kişi ergonomisi için harika, 1.50 de olsanız 3 metre de olsanız motoru tamamen kavrayabiliyorsunuz. Selesi de konforlu.
-250lik bir dual-sport(eski motosikletim CRF250L) ile yakıt/hız yönünden kıyaslandığında sadece bir litre civarı fazla yakıt tüketmesi.
-Arka amortisörün esneme payı az olduğu için virajlarda motorun sallanmaması, dağ yollarında viraj yapmayı seven biri olarak en sevdiğim yönü bu oldu.

Avantajları ağır bassa da yerine göre dezavantajları var elbet;
-Bir dual-sporta göre karteri alçak, iki egzozu da motor bloğunun altından geçirdikleri için yerden yüksekliği alçak motorun. Arka jantı nedenini anlamadığım şekilde 17 inç seçmeleri ve karter koruma da eklediğinizde, arazide taşlık zeminde altı sürtüyor maalesef. Ayrıca arka amortisörün esneme payı normal bir dual-sporta göre yarı yarıya.
-Dual-sport klasiği normal kullanımda idare eder, sert kullanımda zayıflığını hissettiren frenler. ABS hiçbir XT660R/X modelinde sunulmadığı için dikkat etmek gerek.

Özetle herkese hitap etmeyen, belli bir zevki olanların bindiği bir motosiklet türüdür kendisi. Tek silindirinin alt devirden gelen hırlayan sesi, alt devirde traktör hissi, gazı çekince ani gelen torku başka motosikletlerde yaşanamayacak bir his.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar