Yamaha XSR 700 Sarf Malzeme Önerisi

Motosikleti
Yamaha XSR 700
Merhabalar,

Yaklaşık 2 ay önce yıllardır hayalini kurduğum motosiklet olan, yeşil bir XSR 700 aldım.
Aldığımda 30 bin Kilometrede idi ancak bu 2 aylık süreçte 40 bine yaklaştım. Ağır bakımını yapmak için buji ve hava filtresini de değiştirmem gerekiyor.
Aramızdaki bilgi sahibi kişilere sorum şu; bu modele uyumlu orijinal iridyum buji ve hava filtresini nereden temin edebilirim? Ayrıca bu ürünler için önerdiğiniz markalar nelerdir?

Motosikleti
Yamaha XSR 700
Ben İstanbul'da Motospartan isimli firmadan alıyorum. Ellerinde var ise güvenebilirsin.
Ben de İstanbul'da ikamet ediyorum. Motospartan'da buji bulunduğunu bilmiyordum, ceket sırt koruması için Kadıköy'deki mağazalarına gitmiştim.
Tekrardan teşekkürler

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motorunuz hayırlı olsun.
Tip olarak çok beğendiğim bir motor xsr serisi.

Kadıköy Hasanpaşa'da Ersoy Moto Yamaha çok kaliteli bir yetkili servistir. Telefonla arayın belki yedek parça satışları da vardır.

Yine Maslak Atatürk oto sanayide İşleyen Motor var, o usta yalnızca honda ve yamaha motorlara bakıyor ve yalnızca orjinal parça kullanıyor, ona da sorabilirsiniz parça temini için bilgi verebilir.

Genel bir yaklaşım olarak,

Satın alınmak istenen markanın web sitesine girip satıcılar/bayiler/distribütörler gibi bir bölümden Türkiye'ye resmi olarakm getiren firmaları bulabilirsiniz. Sahte hava filtresi gibi bir saçmalık göreceğimi sanmıyorum ama sahte buji olabilir tabii. Onun için de fiyattan şüphelenmeyi öğrenemk gerekiyor. Her yerde 800-900 TL olan bir şeyi birisi 250TL'ye satıyorsa atlamamak lazım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Balatauzmanı, motomax-motospartan-motoplus(Hasanpaşa Şeytan Üçgeni) veya kendi marka servisinden arayıp sorabilirsin.

Bujilerde NGK, yağ filtresinde Mahle, hava filtresinde mümkünse orijinal birşey kullanmanı öneririm.

Hava filtresi o kadar abartılı pahalı birşey olmamalı. Yıkanabilir filtre kullandıysanız, özellikle markanın kendi filtre fiyatlarının çok abartıldığını sizde farketmişsinizdir. Ben 2 bakımda bir(12K'da yani) ne kadar kirlenmiş diye baktırdım. Turdan sonra çok toz toprak yediğinden dolayı ve yakıt artmasından dolayı değiştirdim. O da komple depo söküldüğü için hadi temizlemektense değişelim diye. Yoksa şehir içinde o denli kirlenmiyor. Diğerlerinin kullanım ömrü bitiyor zaten, onlara birşey demiyorum. Onların kaçarı yok :D. Kolaylıklar dilerim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Merhabalar,

Yaklaşık 2 ay önce yıllardır hayalini kurduğum motosiklet olan, yeşil bir XSR 700 aldım.
Aldığımda 30 bin Kilometrede idi ancak bu 2 aylık süreçte 40 bine yaklaştım. Ağır bakımını yapmak için buji ve hava filtresini de değiştirmem gerekiyor.
Aramızdaki bilgi sahibi kişilere sorum şu; bu modele uyumlu orijinal iridyum buji ve hava filtresini nereden temin edebilirim? Ayrıca bu ürünler için önerdiğiniz markalar nelerdir?
Hayırlı olsun, aynı motorun, aynı renginin 2017 modeli de bende var. Çok severek kullanıyorum ben de. Ben hala servise götürüyorum bakımları için. O yüzden sarf malzeme için bir şey söyleyemeyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar