ben 2013 X-Max (ABS'li model) kullanıyorum, çok bir yol yapmadım genelde işe gidip geliyorum Eskişehir yolu üzerinden (5 şerit yoğun bir yol).
2014 X-Max görünüş olarak ve bazı ufak detaylarda daha iyi. Temel aksam aynı olduğundan sanırım ana eleştirilerim 2014 için de geçerlidir:
- Arka süspansiyon yumuşak ayarlansa da sert. virajlarda belki daha güvenli oluyodur ama normal girinti çıkıntılarda sorun çıkartabiliyor.
- 2013 için benzin deposu yerleşimi garip çok ergonomik değil ayrıca kendi kendine açılıyor zaman zaman. 2014'te revize etmişler cillop gibi.
- İlk hızlanması biraz tereddütlü arkdaşın. Ayrıca gaz tepkisi de biraz gecikmeli. sanırım kayışlı aktarmanın bir özelliği ama bilemiyorum tabi başka kayışlı motor kullanmadığımdan. Hızlanma videosu için bkz.
link (gps ile 100 km/s'nin kadranda kaça denk geldiğini belirtmişler, ona dikkat aaa hızlanmasını yanlış ölçmüşler demeyin) 0-100 km/s hızlanması 14sn, 0-120 km/s hızlanması ise 21,9 sn. Bu değerler orta karar bir binek arabadan pek de farklı olmadığından trafikte motor çevikliğinden söz etmek biraz zor. ilk hızlanması yavaş olsa da arabalarda ilk etapta (0-60 diyelim) daha hızlı ama sonra yavaş yavaş yetişiyorlar. Zaten birlikte kalktığınız araba güçlü bişeyse ilk hızlanmada da geçemiyor.
- 2013 için ön cam kafayı korumuyor. 2014'te düzelttiler mi bilmem.
- sınıfı standartlarında normal olsa da, gücüne göre ağır bir motor. 25 bg gibi bir motor daha iyi olabilir.
- ABS'li 2013 modelde ABS (özellikle de arka fren için) çok cabuk devreye giriyor. azıcık sıkmada hemen arkada ABS devrede. ABS bende her halde benim gibi tecrübesiz bir sürücü için çok iyi bir ekipman olsa da, ABS'sine pek güvenmemek lazım motorun, fren mesafesi normaline göre uzun olabilir kötü ABS'den dolayı. 2014'ü kullanmadım belki düzeltmişlerdir.
- Lastikleri çok sıcak havalarda, asfaltın da ısınmasıyla kayıyor demişlerdi. Ben pek inanmamıştım. Ama geçen çok sıcak bir günde arkayı daha önce hiç kaydırmamama rağmen iki kez kaydırdım. Belki tesadüftür çünkü daha önce gittiğim yollar değildi ama böyle bir şüphe de var
Avantajlarını saymıyorum, çok kişi zaten kendi motorunu övdüğü veya kullanmadığı halde nedense bir motorun fanı olduğu için zaten bol bol sayılır. Maalesef saydığın diğer modelleri kullanmadım o yüzden yüzeysel bilgi ile atıp tutmiyim.