bende eski bir er-6 kullanıcısıyım. Tork delisi edr seni
1.9 gr yağ alır filtre değişimi ile 2.2 gram. mesela benim daha önce er5 im vardı 4 litre yağ kullanırdık.
Ekonomik olduğu kesindir yani.. bence tasarım olarak er-6 daha iyi. yamahanın motoru daha güçsüz. kaldı ki 4 silindir ara hızlanmalarında daha da ağır kalacaktır. Egsoz sesine gelince bende 4 silindirden aşağısını egsozda sevmem. Tarz meselesidir. 2 silindir motosiklet amerikan arabalar gibi çalışıyor mesela ben ferrari sesi severim

Hp si düşük bir motordan 1000 rr sesi beklememek lazım. egsozu doldurmaya bilir. İNce hesaplar.
parasal konuya gelince 1000 lira daha veriri şuna binerim mantığını hiç anlamıyorum. senin ihtiyaçların neyse ona göre. şimdi adam sym gts 250 alıyor 11bin tl sıfır diğeri fazer alıyor. birisi hergün işe gidip geliyor.. kullanım amaçları farklı. öncelikle bunu anlamak lazım.
senin kullanma amacın nedir?
şehir içi kullanma olayın daha yüksek. yarışçı bir düşüncen de yokki iki naked arasındasın. burdan yola çıkmak lazım. yamahanın modeline ve kawasakiye test sürüş şansın varsa düşük süratlerde slolom yapmanı tavsiye ederim. şehir içerisinde hangisi sana daha uygun görmüş olursun. xj6 yı deneme şansım olmadı ama er-6 ile cbf 150 gibi şehir içinde oynuyordum. Mesela er5 ile şehir içinde gezmek tam bir işkence. Ağırlık noktası gidon genişliği kısadır. slolom manevralarında çok fazla güç uygulamak gerekiyordu. Ben çok rahat edememiştim.