arkadaşlar selam, xj6 N 2013 kullanıcısıyım Sıfırdan beri bende, 20.000 km deyim...4 yıldır motordan çok memnunun..maşallah sıfır sorun..uzun yol ağırlıklı kullanmaktayım..Ayrıca Vespa ET 4 üm de var..lastiklerim pilot rod 4 çok memnunum..hem yumuşak hem uzun ömürlü..forumda baktığım kadarıyla herkes memnun demekki motor kaliteli ve kendini ispatlamış bir motor.bunu bende teyit ediyorum..bazı yanlış veya eksik diyelim bildirimler mevcut. Zira sürekli binen biri olarak bunu görebiliyorum. Mesala motor anında 200'e çıkıyor arkadaşlar onu söyleyeyim..200 den sonra nazlanarak yükseliyor.. ben en son yokuş aşağı olarak 232 yi Osmangazi koprusunde gordum önde çantam olmasına rağmen ancak kesiciye girdi ve uyarı lambası yanıp söndü.. 246 yapanları you tube den gormüs sünüzdür herhalde yazılım değişikliği olsa gerek.. yanlız 200 ile sürekli gitmek ruzgar açısından sıkıntı yaratıyor ideal sürati çantalı160- 180 arasindadır.Yanlız bilmeniz gerekeni söyleyeyim eski bir motorcu olarak,uzun yola gidenlerin ideal sürati 130 dur unutmayın..bu otoritelerin tecrübesidir. xj6 nın virajı harika,yakıt 4 silindir 600cc ler içinde en iyisidir, bu kesin 100 km de seyir halinde olursanız 4.7 lt 100 geçerseniz 5.5-6 gibi yakar. dip gazda ise çok denedim 7 lt yakıyor ama 8 i asla görmez 8 yakıyo diyenlerin buji veya hava filitrelerini kontrol etmelerini soylerim.. kornasının sesi kesilen vardı bir arkadaşın.. kornanın yanında ayar vidası var onu ayarlasın düzelir kornaya su falan kaçmaz....
yağ olarak hepsi aynı onu belirteyim marka övmesin kimse motul-yamalub-castrol-ıpone hepsi aynı dikkat edeceğinizi soyli
yeyim motül ile ıphone un çakmasını başardılar...ben castrol kullanıyorum uzun süredir çok memnunum onun çakmasını henüz başaramamışlar. yağı da arkadaşlar unutmayın 5 bin km bir mutlaka değiştirin motorda ve arabada da en onemli şey yağdır...diğerleri o kadar önemli değil..yağ candır.ucuz yağ asla koymayın ... diğer motor sıvılarını da mutlaka 4 yılda bir değiştirin... ben en son 2017 temmuz ayında buji, antfiriz, hidrolik sıvılarını değiştirdim.. zincirim süper ses yok gevşeme yok..düşünün 20 binde yepyeni zira servis baktı söyledi öyle hemen 20 binde falan değişir diye aldanmayın..zorlanmamış sa asla değiştirmeyin...
ilk lastikler dunlop tu o da güzeldi açıkca belirteyim.. 19 binde değiştirdim. hiç bir ıkıntı yaşamadım soğukta biraz geç ısınıyordu o kadar..başka sorularınız olursa yazarım..aklıma gelenler şimdilik bunlar.. ha birde titreşim konusu var ondaki tecrübemide söyleyeyim arkadaşlar...inanın sıfır titreşim o zırlama dedikleri konu koltuğun/on camın veya yan grenajların biraz gevşemesinde olabiliyor onları ara sıra bakıp sıkılıyacaksınız o kadar motorda titreşim sıfır ....
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------
Arkadaşlar birde şunu söyleyeyim, bu forumlar önemli platformlardır..yalan yanlış bilgiler paylaşırsak insanları yanlışlıklara iteriz gerek yok, neyse o, abartmaya da, çok çok kötülemeye de gerek yok. Mesala yazarsın oraya benim xj6, 2.50 yapıyor diye, adam zorlar benimki de yapar diye, ya ölür ya da motoru eline alır... gerek yok ..insanları üzmeyelim...tekerleriniz düz bassın...