Hayırlı Olsun,
Arkadaşlar Bugün Tanıdık Harami dere Honda servisinde Fren yağımı değiştirdik ve zincir ayarı yaptırdım, uzun yoldan geldiğimden beri yapılmamıştı,
Açıkça söylemem gerekirse Honda Harami dere Servisi gerçekten çok temiz çalışıyor, Bülent Ustanın gerçekten çok temiz bir işçiliği var hakkını yememek lazım, Kendisiyle tanışıklığımız eski olduğu için serviste yapılanları birebir görebildim kendisine teşekkürlerimi ilettim fren yağını değiştirmek kolay bir işlem değil yarım litre(500ml) ipone marka %100 sentetik fren yağının yarısını kullandık,
Yapılan işlemler şu şekilde idi,
1-İlk önce arka fren hidroliğini boşalttık ama nasıl vakumlu bir makine var tazyikli havayı verince ters sistem makine içeri doğru çekim yapıyor,
ardından yeni yağ konuldu, yine ters vakumlu makineyi arka fren kaliperin hava alma kısmına bağlandı(çeşitli uçları var)eski yağı çekti, sonrasında yeni fren yağı koyduk bir tam hazne yeni fren yağını çektik kabın içindeki yağ bitmeden bir daha çekildi ve üzerine kapakları temizlenerek takıldı ve bu işlem esnasında bir gram yağ yere veya motora gelmedi, Ardından ön frenlere geçtik orada iki disk olduğu için ön fren haznesini 1 eski yağ,2 yeni yağ havası için,3 son tamamlama ve son olaraktan yeni fren yağını koyarak haznenin kapağını temizleyerek kapattık.
Bu işlem esnasında da kesinlikle motorun hiç bir yeri batmadı.
Bülent Ustaya Motorun durumunu sordum disk kaliperlerinin et kalınlıklarını ölçtük,
Arka Disk:4,30mm
Ön Sağ Disk:4,40mm
Ön Sol Disk:4,37mm ölçtük,
Özellikle arka için 3,50 mm altına düştüğünde muhakkak değişmesi gerektiği söyledi, ön disklerin iyi olduğunu arka diskin bu yazı geçirip kışa doğru değişmesi gerektiğini söyledi, tabi ki fren balataları da değişecek bunlarla birlikte.
Zinciri gererken artık zincirin ömrünü doldurduğunu zincirle birlikte dişli setinin de değişmesi gerektiğini söyledi, Onun da yazı geçirip kışa doğru değişmesinin gerektiği söyledi.
Bunlarda Resimleri;