İyi Akşamlar Arkadaşlar,
Eğer aynı konuları tekrar işlemek rahatsız edici olmayacaksa, bir kaç soru sormak istiyorum. Çok ani bir karar değişikliğiyle daha önce hiç aklımda olmayan, Yamaha XJ6 modelini satın alma sürecine girmiş bulunmaktayım. ABS'li olduğu için (mecburiyetten) naked modelini tercih ediyorum.
Bu motorla ilgili olarak; yaşadığı rahatsızlığı olan, kronik sorun yaşayan / duymuş olan, yapacağım alışverişimle ilgili önerisi bulunan, dikkat etmem gereken bir konu olduğunu düşünen arkadaşlar varsa, zahmet olmazsa yorumlarınızı duymak isterim. 18 sayfa geriye dönüp en baştan ayrıntısıyla tarayamadım, çünkü yarın sabah bu işi halletmem gerekiyor, ya da vazgeçeceğim...
Benim görüş ve ölçütlerim açısından:
Cihaz fiziğime uyum sağlıyor gibi (zaten boyum 1.74). Oturuşunda da, duruşunda da rahat ettim (tabii kısa süreli deneme şansım oldu sadece).
Niyetim; şehir içinde -sadece gerektikçe- kısa mesafeler yapmak, daha çok otobanda her gün işe giderken kullanacağım. Ve haftasonları da kaçabildiğim kadar uzaklara, sakin sakin dolaşmak istiyorum. Sanırım ihtiyaç duyacağım konforu sağlayacaktır (diye ümit ediyorum, sizler ne dersiniz?).
Galiba yakıt tüketimi anlamında da ekonomik bir tercih olacak (ya da ben öyle olduğuna inanmak istiyorum

).
Servis ve parça maliyetleri konusunda hiç fikrim yok (genel olarak Yamaha ve özel olarak bu model için cahilim). Fikri olan?
Ters gelecek; ama, samimiyetle, bu satın aldığım ilk motorum olacak.
Bu konuda da, okuduklarım ve hocalarımdan öğrendiklerim dışında çok deneyimim yok. Yararı olur mu bilemem -tartışmalı bir konu; ama, uzun yol bisikletçisi olarak yıllar geçirdim. Araba ile de 250000km'ye yakın keyif yapmışlığım var. Yine de motosikletten daha çok zevk aldığımı gördüm.
Motosikleti sadece kullanıyorum şimdilik; ama, bu işi bu motorla "öğrenmek" niyetindeyim.
Önceleri, niyetim CBR 250R edinmekti. Ama üstüne oturduğum anda, -en başta anatomim olmak üzere- bana uygun olmadığı kanısına vardım. Bir yandan da şişen, kaçamayan bir makina almak istememem etken oldu, diyebilirim.
Kendimi öldürmemek için ise, az birazcık daha verip Fazer (çok beğeniyorum onları) almak da istemiyorum -şimdilik. Aslında istiyorum da, nasılsa bir şekilde aklım engel oluyor. Belki burada da yanlış yapıyorumdur, kim bilir...
Aslında seçimimin, bu işe yeni başlayan biri için büyük makina olduğunun farkındayım; ama, bir nedenle, XJ6'nın üstüne oturduğum anda kanım kaynadı ona ve alet bana güven verdi (pek mantık tabanlı olmadı bu yorum biliyorum).
Umarım sağ elime sahip çıkarım, diye düşünüyorum (belki içten içe -cahilce- kendime çok güveniyorum)...
Çok mu hayalci bir yaklaşım içindeyim, hata mı yapıyorum, değerli yorumlarınıza kulak vermeye hazırım.
Bir de, motor alırken nelere dikkat etmek gerekir cihazın başında? Karpuzun (kavun muydu yoksa) dibine vurmak gibi bir formül var mı acaba

dikkat edilmesi gereken konular açısından (Alacağım cihaz sıfır km. de olsa, bilmediklerim bildiklerimden çok çok öte olduğu için, sorma gereği duyuyorum).
Bilmişlik ettiğim konular olduysa, cehaletime vermenizi rica ederek şimdiden teşekkür ediyorum...