Xj6 Diversion F ile ilk seyehatim dün itibariyle Ankara-Beypazarı oldu. Deneyim ve izlenimlerimi paylaşmak isterim.
Öncelikle şunu söyleyim çift kişi full den fulle yaptığım ölçümümde 190km de 46TL yaktı =10.75Lt .
Motora alışma sürecinde olduğum için ani hızlanmalar gereksiz gazlamalar yapmış olabilirim.
Yolun 30km si otoban ortalama 160-180kmh ile
kalan 160 km si bölünmüş ve ara ara virajları ve iniş çıkışları olan yolda ortalama 120-140 kmh ile , gayet güvenli ve hissiyatı bol bi yolculuk geçirdim. Ortalama yakıt benzin 1Lt =4.28TL 'den 1km'de 24krş 100km/5.66lt
Motor herşeyiyle stabil haraket ediyor sahibi olduğunuzda kıymetini anlayacağınız bi alet, Bu zamana kadar Mt-07 kullanıcısı olarak bu motora büyük haksızlık etmişim bende zamanında xj6 ya çamur atan birisiydim ama kullanma fırsatını anca sahibi olunca bulabildim. Dışardan bakıldığında önyargıları yüksek.
Hız/performans olarak yanlış anlaşılmasında Adam olana mal değeri bilene çok bile, efendi adamı bozmaz kesinlikle ihtiyaç anında da fazlasıyla adrenalin salgılatıyor.
2.elde her ürünün piyasaya çıkartan bi satıcısı olduğu gibi alıcısıda mutlaka olur sırf piyasası belki daha iyi diye 5-6bin fazla verip 650f almak gerçekten mantıksız,sonuçta xj6 yı hiçbir kronik sorunuz olmayan makine olarak biliyoruz diğeri gereksiz heyecan olur.
Benim gönlümde Fazer8 vardı bütçem yetmediği için bu motora yöneldim, küçük bi hesap yaptığımda da fazer8 hastalığımı bastırabiliyorum

şöyleki,
Tatlı su motorcusu olarak yılda 5bin km yapacağımı düşünürsek her km de fazladan 10krş yakacaktı= 5.000X0.1= 500TL fazla yakıt (kesin bilgi)
Şuanki vergim yılda 243TL fazer8 olsaydı 623TL olacaktı arada ki fark = 380TL fazla vergi (kesin bilgi)
sigortanında ülkemizde yaz il vede aracınızın marka model ve beygir oranında göre çıktığını düşünürsek = 120TL fazla sigorta (ortalama rakam)
TOPLAM= 1.000TL
FAZLADAN
Tabiki Fazer8 çok daha yakışıklı bi motor ama kime göre PARASI OLAN ADAMA GÖRE...
Alırmıyım= tabiki alırım,
Ne zaman alırım= Havaya atacak Bin liram olduğu zaman.
Elimdeki parayla kendi tarzımda ne alabilirim= Tabiki
XJ6 DİVERSİON F :flower: