Yamaha Xcity'ye valiz nasıl bağlanır

Merhaba arkadaşlar
Yakın zamanda (onu mu alayım bunu mu alayım derken) Yamaha Xcity scooter satın aldım. Eve henüz getirmedim, havaların kurumasını bekliyorum. Yazın bir gezintiye çıkmayı planlıyorum. İhtiyacım olan malzeme ve giysilerimi topkeyse değil de bildiğimiz bir tekerlekli valize koymak istiyorum. Çünkü herhangi bir otele pansiyona yerleşmek istersem valizi veya bavulu kolaylıkla yanımda taşırım.
Ne tavsiye edersiniz arkadaşlar
Orta boy bir valiz bavul, scooterın arkasındaki demire nasıl bağlanır, bu şekilde yolculuk yapan oluyor mu yaz tatillerinde, hiç düşürmeden nasıl yolculuk yapabiliriz, benim aklıma kalın bagaj lastikleri geldi

Her türlü öneriyi okumak isterim

Valiz derken orta boyu gözümün önüne getremedim, çok büyük değilse kabin boy mesela normal artçı selesinin olduğu yere yerleştirir sağlam birşekilde bağlarsın, yolda sırtınıda yaslarsın fıtı fıtı gidersin fıstık gibi olur. Tabi artçı yoksa. Artçı varsa Ebat çok büyükse yerleştirmekte ve bağlamakta zorlanırsın arka demire

bence şöyle bir çantayla yolculuk daha iyi olur

256729486_tn50_0.jpg

ya da illa tutturcam diyorsan da en etkili yol şudur kanımca

20151168253_pr_01_6298_max.jpg

Arkadaki demirden kastınız portbagaj mı, artçı tutunma demirleri mi bilemedim ama biz şu şekilde çıkıyoruz genelde yollara:

vXjVnr.jpg

1VJBM5.jpg

Şimdi bu kadar çok çanta yerine şu çantadan aldım. Kayışlarını selenin altından geçirip önce file ile, sonra Bauhaus'tan aldığım 6 kollu bagaj lastiği ile sissy bar, artçı peg demirleri ve portbagaj 3'lüsüne çaprazlar yaparak bağlıyorum ve sıkıca sabitliyorum ki rüzgarda dengeyi bozmasın. Tavsiye ederim:

https://www.decathlon.com.tr/trekking-cantasi-100l-id_8128950.html

Aynı zamanda sırta takmak için de kayışları var. Lastikleri çözüp sırtınıza geçirip gidiyorsunuz istediğiniz yere. Çiçek.

Arkadaki demir, hani topcase takmak için demir oluyorya, xcity nin orjinalinde var mesela, nmaxın orjinalinde yok

Bak müzisyen 73 sahne elbiselerini de koyabileceğin ( takım elbise değil ) ve hemde çamaşır vb seyahat ihtiyaçlarınıda, koyabileceğin ayrıca motosiklet ruh ve görüntüsünü bozmayacak ikide birde durup gevşeyen lastik veya kemerleri kontrol edecğine arkaya güzel ve motorun rengine yakışacak renkte orta kalite bir Topcase ve yanlara softbag türü çıkarılıp valiz gibi sapı ve asma kemeri olan gayet güzel görünümlü bir çift yan çanta alıp koyabilirsin bu şekilde arkaya artçı da alabilirsin selenin altındaki bagajıda düşünürsen 2 kişilik tur yapabilecek eşyalarını koyabilirsin, kaliteli bir motor almışsın güle güle kullan o motorun adına yakışacak seyler almalısın ben olsam şahsen öyle yaparım, öyle Bremen mızıkacıları üst üste tıkma tıkız yüklenmiş herzaman rüzgar ve sarsıntıdan meydana gelen kaymaların önüne geçmiş olur ayrıca turunda zevkini alırsın allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.

kendi orijinal çanta demiri ve çantasını al,,tek hareketle çanta motordan çıkıp valiz gibi taşıyabiliyorsun,sonra tekrar yerine takıp devam ediyorsun

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlar galiba dediğiniz gibi büyükçe bir topcase daha uygun olacak gibi görünüyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------

Arkadaşlar bu peg demiri topcase in takıldığı demir mi oluyor?

Tekstil çantalar yan granajlaı çiziyormu? Ve bu tekstil çantayı nereden bulabiliriz? Teşekkürler.

Topcase Yamaha Kardeşler`den, Tekstil çantaları motomax tan almıștım. Yan çantalar çizmiyor. Araya bir bez koyulabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------

Așağıdaki de sele önü çantası. Çok kullanışlı.
1VJRjp.jpg

Arkadaşlar bu peg demiri topcase in takıldığı demir mi oluyor?

Hayır şu alttaki resimde artçı peg'inin hemen arkasındaki ince siyah parça.

AJYEW7.jpg

Sizin scooter'da yok. Ben konunuza cevap yazarken scooter'dan değil de motosikletten bahsediyorsunuz sanıp yazmıştım. Kusura bakmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar