Yamaha Xcity (bilirkişi bu konya el atmalı artık)

Selamlar,

Birisi ne zaman xcity dese, "yok hocam olurmu xmax" filan oluyor millet. Bu gerçekten tecrübe ile sabit midir? Yoksa dinamik olarak çok ayrı motorlar gibi geliyor bana. Her ikisinide deneyimleyen var mı? Aramızda... Ben xcity almak istiyorum ama sakın aman xmax tabiki ikinci elini düşün diye hep önüme set oluyorlar...
Herkese kızıp delight mı almalıyım yoksa xcity doğru tercih mi?
Sevemedim arkadaş xmax ı çok hantal ve gürültülü geliyor bana, bir kask fazla koyucam diye...

Bu konuda ben söz sahibi olmalıyım diyen konuya açıklık getirebilir mi?
Uzun yol (istanbul çanakkale / istanbul bursa) istanbulda da e5 den sahilyolundan gezmece hepsi bu:rendeer:

X city'nin yol tutuşu, konforu daha iyidir genel yorumlara göre. X max'in ana avantajları abs seçeneği, geniş bagajı ve agresif tasarımı. taarım öyle agresif ki; sırf şekil için racing kullananlar vardır; onların skuterci versiyonları gibi hissettiriyor. Ve çok köşeli bu yüzden agresif tasarımlar benim hiç hoşuma gitmez; x max bu yüzden kaybediyor benim gözümde. Tekerlekleri X city'nin nispeten daha büyük bu da dediğim gibi yol tutuşuna, yolun daha az hissedilip daha konforlu uzun yol yapılmasına yardımcı olur.

2 makineyi de kullandım, Xcity'mi 10.000km, Xmax 1.000km, D'light 3.000km kadar kullandım.

Xcity'nin eksileri : Göstergelerden gelen sesler ve kalkıştaki titreşim, ayrıca 120-130'dan sonra at kullanıyor hissi vermesi, yedek parça fiyatının biraz pahalı olması, bir maneti 75-90 lira falandı

Xmax eksileri : Selesi ve oturma pozisyonu ve 90km'den sonra rüzgarın insanı aptal etmesi,

XCity artıları : Konforu, performansı

Xmax artısı : Müthiş viraj kabiliyeti,

Birde D'light yazmışsınız, D'light'ı bayıla bayıla kullandım işe git gel için, onun eksisi de şu alçak olduğundan dolayı yola hakim olamıyorsunuz ve görünürlüğünüz az çok dikkatli olunması gerekiyor, buda D'light'la çektiğim video biraz titreşim var ama idare edersinizartık, sorcaklarınız olursa cevaplarım.

2 makineyi de kullandım, Xcity'mi 10.000km, Xmax 1.000km, D'light 3.000km kadar kullandım.

Xcity'nin eksileri : Göstergelerden gelen sesler ve kalkıştaki titreşim, ayrıca 120-130'dan sonra at kullanıyor hissi vermesi, yedek parça fiyatının biraz pahalı olması, bir maneti 75-90 lira falandı

Xmax eksileri : Selesi ve oturma pozisyonu ve 90km'den sonra rüzgarın insanı aptal etmesi,

XCity artıları : Konforu, performansı

Xmax artısı : Müthiş viraj kabiliyeti,

Birde D'light yazmışsınız, D'light'ı bayıla bayıla kullandım işe git gel için, onun eksisi de şu alçak olduğundan dolayı yola hakim olamıyorsunuz ve görünürlüğünüz az çok dikkatli olunması gerekiyor, buda D'light'la çektiğim video biraz titreşim var ama idare edersinizartık, sorcaklarınız olursa cevaplarım.http://www.youtube.com/watch?v=1sreManiXs8&spfreload=10

youtube da titreşim azaltma özelliği var onu kullan :)

araştırmalar sonucu 43 binde sym 250 evo aldım parçası pahalı ama çok memnunum antalyadan -konya- kaş yaptım sorunsuz (47 binde şu an ) şehir içi çok stabil dengeli sorunsuz 2. el piyasası kötü ama tavsiye ederim iyi forumlar :)

26 bin km x city tecrübe ederek kullandım 3 kez bursa istanbul 2 kez istanbul izmir dahil..

Fiyatına göre iyi motordur eksi yönleri elbette var x max ile kıyaslamak gerekirse şu an xmax400 kullanıyorum abs li versiyon fakat amacınıza göre bütçenize göre seçim size kalmış Xmax in en büyük artısı 2. el piyasası alımı satımı daha kolaydır.. Yol tutuşu olayına gelince xcity nin aküsü sele alıntadır x max lerin aküleri ön kafa grenaj içindedir ağırlık dengelemesi bakımından bu gibi detaylar ile xmax in viraj kabiliyeti xcity' den daha iyidir fakat xcity nin büyük jant ebatları çukurlarda daha yumuşak bir geçiş sağlar daha detaylı merak ettikleriniz var ise özelden sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım..

. Yol tutuşu olayına gelince xcity nin aküsü sele alıntadır x max lerin aküleri ön kafa grenaj içindedir ağırlık dengelemesi bakımından bu gibi detaylar ile xmax in viraj kabiliyeti xcity' den daha iyidir

bu durumu bende fark ettim. antreman çantamı ön kancaya asıyorum. birkeresinde çantama ağır bişi koymam gerekti(toplam çanta 6veya 8 kilo oldu). motorun viraj kabiliyeti çok değişti. ön tarafa nasıl ağırlık koyarım diye düşünüyorum.

120 den sonra ata biniyorum diyen arkadaş bi ön takımlara baktırsın problem olabilir. ya da lastik basıncında bi sorun vardır. benim city 130 da bile mermi gibi.
city tercihimin sebebi ise tamamen tasarım. sürüş ve konfor olarak aralarında çok fazla fark olacağını sanmıyorum. ama xmax in o köşeli tasarımına asla ısınamadım. city autobot ise xmax decepticon dur :p

Son düzenleme:
https://www.youtube.com/watch?v=0kyt8EWaNv0
Yukarıdaki karşılaştırmayı izle. Yorum yapan kişi her ikisini de kullanmış. Ben XMAX kullanmadım. Büyük tekeri olmayan scooter'a binmemek konusunda takıntım var. Fakat XMAX ta İmmobilizer, elektronik enjeksiyon, görsel v.s. artılar var. İkinci el piyasası daha iyi. Fiyatı haliyle daha yüksek ben bu artıları satın almak istemediğim ve en önemlisi de büyük teker istediğim için tercihim XCITY oldu. Kendi tercihinize kalmış hangisini alacağınız. Size tavsiyem bir yolunu bulup her ikisine de binin. Gerisi yalan...

2 tane x city m oldu aşırı memnundum. X max ile aradaki fiyat farkına değecek fark yok. X city daha mantikli.

2 x city den de aşırı memnundum bütün ihtiyaçlarımı karşılıyordu.eşim de çok rahat ediyordu. Fakat eşimin artık motora binmeyecek olması ve benimde biraz daha eğlenceli bir motor almak istemeden ötürü duke200 aldim. X city süper bir motor dur düşünen herkeze tavsiye ederim hiç şüphesiz. X max à göre bir sürü artisi var

xcıtynin neden ucuz olduğunu asla anlayamadım...Yamahanın normalde kitleme huyu vardır...her motoru (4 japonun) kul yapısı değilmiş ki şişirirler...ama xcıty benimde bir dönem aklıma yattı...sonra bu sene başındabir xcıtyci arkadaşla tanıştım kardeş alayımmı dedim...bana ön gövdeyi gösterdi sağ tarafındaki bağlantı noktaları...daha 2000 km bile yapmadan çukura bile girmeden grenaj sökülmeye başladı aman uzak dur bu kadar dandik bir işçilik olamaz dedi xmax almadığıma çok pişmanım falan dedi beni anında soğuttu...sağ gövde kenardan bakalit ayrılmış..garanti kapsamında değiştiririm ama tadım kaçtı dedi...

arkadaşınız haklı grenaj bağlantı noktaları o kadar ince ki. ama çukura girmekten kırılacak kadar da değil. bunun işçilikle olan alakasını da anlayamadım ama grenajları fermuar gibi sökülüp takılmıyor, vidalı hepsi. ancak en ufak darbede bağlantı yerinden kırıldıkları doğrudur.

Arkadaşlar açıklamalarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Bu hafta ikisini de kısa süreli test edip kendi kararımı vermeye çalışacağım.

Saygılar..

Valla ben şahsen 2 tane X max 400 ve aynı motorun momo sunu almıştım zamanında kesinlikle tasarım olarak harika ama konfor olarak sıkıntılı bir makina . Hoş ben motorda konfor aramam benim için tasarım ön plandadır. 250 liği de arkadaşımda var onu da kullandım o da gayet başarılı. Şuan da bende X City var . Fiyat performans olarak bence süper bir motor. Ancak X max ile karşılaştırmamız gerekirse kağıt üzerinde X city motor anlamında küçük farklarla daha iyi ancak trim ve kaporta sağlamlığı olarak X max daha tok kesinlikle . Hoş benim param olsaydı x max alırdım ama aralarında 2000 TL kadar fark var neredeyse. City de ön konsoldan gelen sesler kesildiği vakit benim için hiç bir eksi yönü olmayan bir motordur her ikisi de tercih edilebilir.

Arkadaşlar değerli yorumlarda bulunmuşlar, ..
Ek olarak bence xcity daha bir "scooter" dir. Özellikle rüş pozisyonu Xmax e göre daha dik. Genel olarak hakimiyet hissi vermeye daha yatkın bir scooter. Şehir içi için bence daha uygun bir sürüşü var, xmax e göre daha dar, derli toplu(bence)

Xmax, sanki daha bir uzun yola gidilesi tasarıma sahip, bagajı büyük, muhtemelen daha uzun bir scooter.Abs opsiyonu olmasa, bence Xcity daha tecih edilesi bir motor, özellikle şehir içi kullanımlarda.

Tasarımları tabiki çok farklı... Sırf bu bile bir tercih nedeni olabilir.

Bu arada Yamaha xmax e daha çok yatırım yapıyor. Yemi, özel modeller, opsiyonlar veya daha gelişkin gösterge paneli xmax e geliyorken, xcity nedense öksüz çocuk mamelesi görüp, Abs opsiyonunu bile alamadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar